Monday, May 7, 2012

Κομισιόν: Χρόνο στην Ελλάδα να σχηματίσει κυβέρνηση ...

Η Κομισιόν ελπίζει ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει στο πλαίσιο του προγράμματος στήριξης.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σημειώνει το αποτέλεσμα των χθεσινών εκλογών στην Ελλάδα, ενώ καλεί τις πολιτικές δυνάμεις να εργαστούν με πνεύμα ευθύνης για το σχηματισμό μιας σταθερής κυβέρνησης.
Την παραπάνω επισήμανση έκανε σήμερα η εκπρόσωπος του Προέδρου Μπαρόζο, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να σεβαστούμε τη δημοκρατική διαδικασία και να δώσουμε χρόνο στις πολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα, ώστε να καταλήξουν σύντομα σε συμφωνία για το σχηματισμό κυβέρνησης.

Ερωτηθείς πώς μπορεί να βοηθήσει η Επιτροπή με δεδομένο το αποτέλεσμα των χθεσινών εκλογών, ανέφερε ότι η στήριξη της χώρας από την Κομισιόν είναι δεδομένη και αυτό φάνηκε και από την πρόσφατη υιοθέτηση της πρωτοβουλίας Μπαρόζο για την τόνωση της ανάπτυξης και της απασχόλησης στην Ελλάδα. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι τα περαιτέρω βήματα τώρα πρέπει να γίνουν από τους Ελληνες, και ειδικότερα από τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας.
Σε άλλη ερώτηση σχετικά με τη δυνατότητα επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου, η εκπρόσωπος ανέφερε ότι η θέση της Κομισιόν παραμένει σταθερή και περιμένει από τη νέα κυβέρνηση να σεβαστεί τις δεσμεύσεις που ανέλαβε η Ελλάδα έναντι των εταίρων.
Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του Αντιπροέδρου της Κομισιόν για τις οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις Ολι Ρεν, απαντώντας σε σειρά ερωτήσεων ανέφερε ότι εταίροι και τα διεθνή όργανα έχουν πει ότι θα στηρίξουν την Ελλάδα, έχουν πει ότι θα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ, αλλά όπως είπε, ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες τους.
«Οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι επέδειξαν την αλληλεγγύη τους, αλλά η αλληλεγγύη πρέπει να είναι αμφίδρομη», συνέχισε, τονίζοντας ότι το δεύτερο πρόγραμμα στήριξης που συμφωνήθηκε μεταξύ των δύο πλευρών προβλέπει μια άνευ προηγούμενου στήριξη της Ελλάδας, ενώ η πιστή εφαρμογή του είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του δημόσιου χρέους.
 

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin