Saturday, June 16, 2012

Νέο γερμανικό ατόπημα-Προκλητική επιστολή της Bild προς τους Έλληνες ...

Επιστολή προς τους Έλληνες ψηφοφόρους απευθύνει, μετά τους Financial Times Deutschland, η ευρείας κυκλοφορίας ταμπλόιντ Βild. Γραμμένη στα ελληνικά και στα γερμανικά, η σημερινή επιστολή προειδοποιεί σε ιδιαίτερα οξύ τόνο ότι «εάν κερδίσουν τις εκλογές τα κόμματα που θέλουν να τελειώσουν με τη λιτότητα και με τις μεταρρυθμίσεις, παραβιάζοντας κάθε συμφωνία- θα σταματήσουμε να πληρώνουμε» και σημειώνει ότι στις αυριανές εκλογές η επιλογή είναι μόνο ανάμεσα στην «επίπονη σύνεση» και στην «ολοκληρωτική καταστροφή».
«Αγαπητοί Έλληνες, είστε περήφανος λαός, περήφανη χώρα. Αύριο έχετε για πολλοστή φορά εκλογές. Εσείς λέτε: Είμαστε ελεύθεροι. H Bild λέει: Είναι στο χέρι σας. Έχει διαφορά», γράφει η εφημερίδα και, συνεχίζοντας σε δεύτερο πρόσωπο, αναφέρει:
«Αν δεν θέλατε τα δισεκατομμύρια τα δικά μας, από ΄μας είχατε το ελεύθερο να εκλέγετε τον κάθε αριστερό ή δεξιό καραγκιόζη που θέλετε. Αλλά εδώ και πάνω από δύο χρόνια η κατάσταση έχει ως εξής: Τα ΑΤΜ σας εξακολουθούν να βγάζουν ευρώ μόνο γιατί τα βάλαμε εμείς, οι Γερμανοί και τα υπόλοιπα κράτη που έχουν το ευρώ», ενώ τονίζει ότι οι Γερμανοί «δεν θεωρούν αστείο το ότι παρόλα αυτά, στην Ελλάδα τους βρίζουν Ναζί», για να ακολουθήσει η προειδοποίηση: «Για να καταλαβαινόμαστε όμως: Εάν κερδίσουν τις εκλογές τα κόμματα που θέλουν να τελειώσουν με τη λιτότητα και με τις μεταρρυθμίσεις, παραβιάζοντας κάθε συμφωνία- θα σταματήσουμε να πληρώνουμε. Η συμφωνία ήταν: Εσείς φτιάξτε τη χώρα σας και εμείς στο μεταξύ θα σας βοηθήσουμε. Εάν ΕΣΕΙΣ αυτό δεν το θέλετε πια, ούτε ΕΜΕΙΣ το θέλουμε. Είναι στο χέρι σας».
Η επιστολή καταλήγει: «Αύριο έχετε εκλογές. Επιλογές όμως δεν έχετε. Θα επιλέξετε μεταξύ επίπονης σύνεσης και ολοκληρωτικής καταστροφής. Και πολύ φοβόμαστε: δεν το ΄χετε καταλάβει ακόμα. Φιλικά, η BILD σας».
Η επιστολή, με τίτλο «Αγαπητοί Έλληνες, μην κάνετε τώρα κανένα λάθος» και υπέρτιτλο «Μια επιστολή της Bild από ανησυχία για την Ευρώπη», συνοδεύεται από εισαγωγικό σημείωμα, στο οποίο αναφέρεται ότι στις εκλογές της 17ης Ιουνίου «κρίνεται η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ ή το εάν η κρίση θα κορυφωθεί δραματικά σε όλη την Ευρώπη».

-----------

***Ein BILD-Brief aus Sorge um Europa. Liebe Griechen, macht jetzt keinen Fehler

Griechenland wählt. Europa zittert. Am Sonntag wählen gut 9 Mio. Griechen ihr Parlament.
Sie haben es in der Hand, ob ihr Land im Euro bleibt – oder sich die Krise in ganz Europa dramatisch zuspitzt.
BILD schreibt einen Brief an alle Griechen:

Liebe Griechen,
Ihr seid ein stolzes Volk, ein stolzes Land. Morgen wählt 
Ihr mal wieder Euer Parlament. Ihr sagt: Wir sind frei.
BILD sagt Euch: Ihr habt es in der Hand. Das ist ein Unterschied.
Wenn Ihr unsere Milliarden nicht bräuchtet, dann könntet Ihr von uns aus jeden Links- oder Rechts-Hallodri wählen, den Ihr wollt.
Seit mehr als zwei Jahren ist es aber so: Aus Euren Geldautomaten kommen nur deshalb noch Euro heraus, weil 
wir, die Deutschen, und die anderen Euro-Staaten sie 
reingesteckt haben.
Dass wir in Griechenland trotzdem als Nazis beschimpft werden, finden wir nicht komisch. Aber sei’s drum.
Nur eines muss klar sein: Wenn bei Euch jetzt Parteien gewinnen, die entgegen aller Verträge Schluss machen wollen mit dem Sparen und den Reformen – dann werden wir nicht mehr zahlen.
Der Deal war: Ihr bringt endlich Euer Land auf Vordermann und wir helfen Euch über die Durststrecke. Wenn IHR das nicht mehr wollt, wollen WIR auch 
nicht mehr. Ihr habt es in der Hand.
Morgen ist Eure Wahl. Aber eigentlich ist es gar keine. 
Ihr habt nämlich nur die Wahl zwischen schmerzhafter 
Vernunft und völligem Untergang.
Wir fürchten: Ihr habt das immer noch nicht begriffen.
Liebe Grüße

 

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin