Sunday, June 24, 2012

Μια... μάχη ολόκληρος ο πόλεμος ...


Την κατάσταση της χώρας γνω­ρίζουν εχθροί τε και φίλοι σε ολόκληρο τον κόσμο, πολύ περισσότερο οφείλουν να την αντιληφθούν οι εγχώριοι πολιτικοί αλλά και οι πολίτες. Συνεπώς άγνοια κινδύνου δεν νοείται από κανέναν και εφεξής κάθε κίνηση πρέπει να είναι τόσο καλά ζυγισμένη, ώστε κατά το μέτρο του δυνατού να συμβάλει στην επιστροφή σε συνθήκες ισορροπίας και όχι προς την αντίθετη κατεύθυνση. Οι διεθνείς εταίροι της χώρας ασχέτως της ρητορικής τους έχουν προφανώς κατανοήσει πως δεν μπορεί να ελπίζουν σε σταθεροποίηση της Ευρώπης με μια Ελλάδα που κινείται μεταξύ ζωής και θανάτου. Βεβαίως προετοιμάζονται συστηματικά εδώ και καιρό και για το χειρότερο σενάριο, παρά τις αυταπάτες ορισμένων εξ ημών.

Ως εκ τούτου είναι έτοιμοι να κάνουν τα απαραίτητα από την πλευρά τους για να στηρίξουν την έσχατη προσπάθεια να μείνει η χώρα στην Ευρωζώνη, αλλά όχι χωρίς δεσμεύσεις και κυρίως όχι πια στα λόγια, αλλά στα έργα. Συνεπώς στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα (ολίγων εβδομάδων) θα έχει καθο­ρισθεί το πλαίσιο των νέων υποχρεώ­σεων, αλλά και των ευκαιριών της Ελλάδας να προσαρμόσει το πρό­γραμ­μα ώστε να καταστεί αξιόπιστο και πάνω από όλα να αποδειχθεί βιώσιμο. Αυτό δεν θα επιτευχθεί μονομερώς επειδή εμείς το επιθυ­μούμε και το ζητάμε, αλλά επί τη βάσει συγκεκριμένων αυστηρών όρων οι οποίοι θα δημιουργούν τη βεβαιότητα ότι θα τηρηθούν.
Δηλώ­σεις και αποφάσεις της νέας κυβέρ­νη­σης βρίσκονται ήδη στο μικρο­σκόπιο των εταίρων και δανειστών και θα καθορίσουν εν πολλοίς τη στάση τους. Γι' αυτό ακριβώς οφεί­λουν τώρα οι νέοι υπουργοί να κινη­θούν με ταχύτητα αλλά και απόλυτη ακρίβεια, ώστε να μη δημιουργηθεί πάλι κλίμα απα­ξί­ω­σης της χώρας. Αυτή η... μάχη είναι ολόκληρος ο πόλεμος και δεν πρό­κει­ται να την κερδίσουμε με διακη­ρύξεις και πύρινους λόγους βγαλ­μένους από το παρελθόν, αλλά με ρεαλισμό και αγώνα σκληρό που θα βασίζεται πρωτίστως στην αυτοθυσία και στον ορθολογισμό. Μοιάζει πολύ ωραίο για να είναι αληθινό, αλλά δυστυχώς υπάρχει μόνον αυτό. 

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin