Thursday, June 28, 2012

Η αξιοκρατία να γίνει «σημαία» της Κυβέρνησης! ...

Γράφει ο ΒΑΣ. Α. ΚΟΚΚΙΝΟΣ, Επίτ. Πρόεδρος του Αρείου Πάγου
 proinoslogos gr
*   Ο Ελληνικός Λαός ποθούσε μια κυβέρνηση άξια και ικανή να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της χώρας, με συνέπεια προς τις επαγγελίες της. Να τερματίσει τις αυξήσεις της φορολογίας και τις περικοπές μισθών και συντάξεων, ώστε να είναι δυνατόν να διαδεχθεί την ύφεση η ανάπτυξη. Γι’ αυτό με την ψήφο του κατεδίκασε το ΠΑΣΟΚ, ως κυρίως υπεύθυνο της σημερινής κρίσεως, έδωσε δε την δυνατότητα στα άλλα κόμματα να συμπράξουν για το σχηματισμό Κυβερνήσεως Εθνικής Ενότητος.

Είναι λυπηρό το γεγονός ότι ο Αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και τα στελέχη του, αντί να ζητήσουν συγγνώμη από το Λαό για τα εγκληματικά λάθη του Γεωργίου Παπανδρέου και των αρμοδίων συνεργατών του και κυρίως διότι δεν έσπευσαν να δανεισθούν τα αναγκαία χρηματικά ποσά για την λειτουργία του κρατικού μηχανισμού και την ανάπτυξη της Χώρας, όταν τα επιτόκια της αγοράς ήσαν χαμηλά, αλλά σπατάλησαν το χρόνο τους κατηγορώντας την οικονομία της χώρας και συκοφαντώντας τους Έλληνες. Ήδη καταβάλλεται προσπάθεια από τον κ. Βενιζέλο να πεισθεί ο Λαός ότι για τη σημερινή κατάσταση ευθύνονται οι σκληροτράχηλοι συνεταίροι μας της Ευρώπης, που μας περιήγαγαν στην τωρινή ένδεια. Ο ρόλος όμως του Γεωργίου Παπανδρέου αποκαλύπτεται και από κάποιες άλλες ενέργειές του. Από την απάλειψη της λέξεως «Εθνική» στις ονομασίες των Υπουργείων Παιδείας και Αμύνης, καθώς και την κατάργηση των Υπουργείων Μακεδονίας & Θράκης, Αιγαίου, Ναυτιλίας και Τουρισμού. Και προ παντός από την ανεξήγητη και παράλογη κατάτμηση της Ελλάδος σε εννέα περιφέρειες, με κόστος περίπου 4 δις ευρώ σε εποχή που η χώρα είχε ανάγκη οικονομιών.
Η Δημοκρατική Αριστερά του κ. Κουβέλη ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Ελληνικού Λαού και μετέχει στο κυβερνητικό σχήμα. Το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ όμως, μόνιμοι κυνηγοί ευκαιρίας ανατροπής του αστικού καθεστώτος και επιβολής συγχρόνου μπολσεβικισμού, αρνήθηκαν κάθε συμμετοχή. Συγκεκριμένα ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε το ρόλο του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως, αποβλέπων προδήλως στην αύξηση των οπαδών του, προκειμένου να πραγματοποιήσει τα σχέδιά του, όχι μόνον στην Ελλάδα, αλλά και σε όλη την Ευρώπη.
Το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας αναλαμβάνον την Πρωθυπουργία και τα περισσότερα Υπουργεία επωμίζεται βαρυτάτη ευθύνη. Ή θα αποκτήσει την εμπιστοσύνη του λαού ή θα την απολέσει οριστικά. Περιθώρια για πρακτικές του παρελθόντος δεν υπάρχουν. Ο Πρωθυπουργός και οι Υπουργοί πρέπει να εξαντλήσουν κάθε προσπάθεια προκειμένου να βελτιώσουν τη ζωή των Ελλήνων και να τους απαλλάξουν από το άγχος της επικείμενης πενίας.
Η αξιοκρατία και η αντικειμενική κρίση πρέπει να χαρακτηρίζουν όλες τις κυβερνητικές επιλογές. Οι Έλληνες βαρέθηκαν να βλέπουν τους συντοπίτες ορισμένων πολιτικών σε διάφορα πόστα και απαιτούν να αλλάξει το καθεστώς της ευνοιοκρατίας. Επιτέλους δεν είναι άξιοι Έλληνες μόνον οι «συγχωριανοί» και οι «κουμπάροι»!
Αυτά για τα οποία δικαίως είχε κατηγορηθεί η φαυλοκρατία του ΠΑΣΟΚ, δεν είναι νοητό να συνεχισθούν και με την παρούσα Κυβέρνηση. Από τους πρώτους μήνες θα δώσει εξετάσεις συνεπείας, εντιμότητος και καλών προθέσεων, καταργώντας τις περιττές και μη προβλεπόμενες από το Σύνταγμα Ανεξάρτητες Αρχές και όλες τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, που ήσαν τα πιράνχας του δημοσίου προϋπολογισμού. Το ύψος των μυστικών κονδυλίων των Υπουργείων Εξωτερικών και Δημοσίας Τάξεως πρέπει να γνωστοποιείται στο Λαό, ώστε να είναι δυνατή η σύγκριση αυτών με τις αναγκαίες δαπάνες για τη διατήρηση, τη λειτουργία και την ισχύ των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας.
Η υγεία, η παιδεία, η δικαιοσύνη και η δημόσια τάξη χρήζουν αμέσου και ιδιαιτέρας κρατικής μερίμνης. Ομοίως ο τουρισμός και η εμπορική ναυτιλία, που συμβάλλουν στην ανάπτυξη της χώρας.
Ως προς τη δικαιοσύνη ειδικότερα, με τις κατ' αρχαιότητα προαγωγές, έχει μεταβληθεί ο θεσμός σε δημόσια λειτουργία. Για να επανακτήσει το θεσμικό ρόλο της τρίτης εξουσίας, πρέπει οι προαγωγές να γίνονται κατά τα % των θέσεων κατ' απόλυτη εκλογή και κατά το % τούτων κατ' αρχαιότητα. Υπάρχουν δικαστές κατηρτισμένοι και άξιοι. Για την αξιοποίησή τους και την απόδοσή τους πρέπει να αλλάξει ο τρόπος των προαγωγών, ώστε να μην καθυστερούν αυτές προς όφελος των ήσσονος αποδόσεως και ικανότητος δικαστών. Η ταχύτητα στην απονομή της Δικαιοσύνης σχετίζεται με την καθιέρωση των κατ' απόλυτη εκλογή προαγωγών.
Η νέα Κυβέρνηση οφείλει να συγκρατήσει τις τιμές των προϊόντων και τον πληθωρισμό. Προς τούτο πρέπει να εφαρμόζονται οι νόμοι του κράτους και να παύσει η αχρησία των περί αισχροκέρδειας διατάξεων, την οποίαν επέτυχαν οι θιασώτες του καπιταλισμού, με αποτέλεσμα να αυξάνονται συνεχώς οι τιμές και ορισμένα βασικά προϊόντα να είναι απρόσιτα δια τους περισσοτέρους Έλληνες.
Η Νέα Δημοκρατία είχε μεν δεσμευθεί δια του Μνημονίου, όμως προεκλογικώς υπεσχέθη την τροποποίηση αυτού σε 18 περίπου σημεία. Η υπόσχεσή της αυτή πρέπει να τηρηθεί απαρεγκλίτως, αν δεν θέλει κάποιοι οπαδοί της να πυκνώσουν τις φάλαγγες των μελών του ΣΥΡΙΖΑ.
Μεταξύ άλλων υπεσχέθη και τη βελτίωση των κατωτέρων συντάξεων. Χρέος της όμως είναι, να εφαρμόσει τη λογική και το Σύνταγμα και στους μισθούς και συντάξεις όλων των κλάδων του δημοσίου. Δεν είναι επιτρεπτό και νοητό, οι συνταξιούχοι Αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων να έχουν συντάξεις κατώτερες εκείνων, των υπαλλήλων της ΕΥΔΑΠ και της ΔΕΗ.

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin