Monday, June 11, 2012

«Το λάθος της Ελλάδας ήταν η προσπάθεια αναβολής της λιτότητας» ...

Δήλωσε ο Λετονός πρωθυπουργός ...

Σε συνέντευξή του ο πρωθυπουργός της Λετονίας, Βάλντις Ντόμπροφσκι, επέκρινε τους χειρισμούς της Ελλάδας όσον αφορά την οικονομική πολιτική και παρουσίασε το οικονομικό «θαύμα» της χώρας του.

Συγκεκριμένα ανέφερε πως το λάθος της Ελλάδας στην αντιμετώπιση της κρίσης ήταν ότι επιχειρήθηκε να αναβληθεί η δημοσιονομική σταθεροποίηση.

«Οι Έλληνες προσπάθησαν να αναβάλουν τη σταθεροποίηση των δημοσιονομικών τους. Τέτοια μέτρα πρέπει να επιβάλλονται άμεσα, οι άνθρωποι πρέπει να γνωρίζουν τι αλλαγές τους περιμένουν. Σε διαφορετική περίπτωση, υπάρχει διαφυγή κεφαλαίου, επενδυτές και χρηματοδότες δεν έρχονται και η χώρα διολισθαίνει στην ύφεση. Είναι εύκολο να λέει κανείς ότι δεν του αρέσουν τα προγράμματα λιτότητας», τόνισε ο κ. Ντόμπροφσκι 

Παράλληλα εξήγησε ότι η χώρα του έχει σήμερα τον υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης στην Ευρώπη, 4%, αν και πριν από τρία χρόνια είχε φθάσει στο 17%, επειδή η κυβέρνηση του ενήργησε ταχύτατα, με περικοπές δαπανών, οι οποίες ενίσχυσαν την εμπιστοσύνη των αγορών. 

Αξίζει να σημειωθεί πως η Λετονία δεν είναι μέλος της Ευρωζώνης, ωστόσο ο πρωθυπουργός της εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι το 2014 θα καταφέρει να ενταχθεί στην οικονομική Ένωση. 

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin