Friday, June 8, 2012

ΘΛΙΒΕΡΕΣ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ...

Γράφει ο Β.Α. Κόκκινος * (www.xronos.gr)
Στην ιστορία της Ελλάδος υπήρξαν κόμματα και αρχηγοί, που έθεσαν τα κομματικά ή ιδεολογικά συμφέροντά τους πάνω από αυτά της πατρίδος. Μεταξύ τούτων είναι το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ, με κάποιους αρχηγούς του.
Το 1981 ανέλαβε την εξουσία ο χαρισματικός οικονομέτρης ως «οικονομολόγος» με ειδική αποστολή από τις Η.Π.Α. Άρχισε αποδοκιμάζοντας το «μεγάλο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο». Τότε έκλεισαν όλες οι βιομηχανίες. Το ΑΕΠ από 10 και 3,5% έπεσε το 1,3%. Οι ιδιωτικές επενδύσεις μειώθηκαν στο 0,6%. Και το δημόσιο χρέος έως το 1990 έφτασε το 100% του ΑΕΠ. Τότε ακούσθηκε το ιστορικό «Τσοβόλα δώστα όλα!». Τα δανεικά σκορπίσθηκαν για καταναλωτικές δαπάνες. 
Και τότε ο «οικονομολόγος» αποφάνθηκε: «Ή η Ελλάδα θα φάει το χρέος της ή το χρέος θα φάει την Ελλάδα»! Εξακολούθησε, όμως, να δανείζεται και να μοιράζει τα δανεικά για να διατηρήσει τους ψηφοφόρους του, ενώ εγνώριζε ότι με τον τρόπο αυτό η Ελλάδα χανόταν. Αλλά οι Έλληνες τον ψήφιζαν. Μετά όμως το «Τσοβόλα δώστα όλα!», έφθασε η Τρόικα, με το σύνθημα «Ελλάδα πλήρωσέ τα όλα!» 
Η χώρα γέμισε μουσουλμάνους, που γεννούν 5 και 6 παιδιά. Ενώ οι εναπομείναντες απελπισμένοι Έλληνες δεν έχουν διάθεση για γάμο και τεκνογονία. Μετά 10 χρόνια θα είναι μειοψηφία στην πατρίδα τους. 
Ο αείμνηστος Αθανάσιος Κανελλόπουλος, γνωστός για την οξυδέρκειά του, είχε πει στη Βουλή το επιτυχές ευφυολόγημα: «Δεν ισχυρίζομαι πως όλοι οι οπαδοί του ΠΑΣΟΚ είναι απατεώνες, αλλ’ ότι όλοι οι απατεώνες είναι οπαδοί του ΠΑΣΟΚ».
Παραφράζοντας τα ανωτέρω, θα μπορούσε κανείς να πει σήμερα, ότι δεν είναι όλοι οι οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ μειωμένης φιλοπατρίας Έλληνες, αλλ΄ ότι υπάρχουν στα κόμματα αυτά όλες οι αποχρώσεις των ακραίων μαρξιστών και των ανθελλήνων. 
Ο Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς, που εκπροσωπείται σήμερα από τον αρχηγό του, κατά καιρούς έχει υποστηρίξει τα εξής, που θα έπρεπε να θυμηθούν οι εκλογείς:
  • - Την αποποινικοποίηση της χρήσεως, της κατοχής και της προμηθείας όλων των ναρκωτικών ουσιών για προσωπική χρήση.
  • - Την κατάργηση των σημερινών Κέντρων Κράτησης Αλλοδαπών (προσφύγων και μεταναστών) και τη δημιουργία ανοικτών κέντρων διαβίωσης υπό αξιοπρεπείς όρους και απαγόρευση της απέλασης. 
  • - Το δικαίωμα ψήφου των μεταναστών. Οι τελευταίοι έχουν σχεδόν φορολογική ασυλία. Εισπράττουν πάντοτε μαύρα χρήματα, τα οποία αποστέλλουν στις πατρίδες τους. Το ίδιο κάνουν και οι αλλοδαπές, που παντρεύονται Έλληνες συνταξιούχους και χηρεύουν. Ο ΣΥΡΙΖΑ απειλεί με φορολόγηση όλων των Ελλήνων, αλλά δεν κάνει λόγο για τη φορολογία των εισοδημάτων των μεταναστών. 
  • - Την αποστρατιωτικοποίηση των Σωμάτων Ασφαλείας και των αφοπλισμό των αστυνομικών μονάδων στην διάρκεια κινηματικών, συνδικαλιστικών και πολιτικών εκδηλώσεων. Και την κατάργηση των Ειδικών Μονάδων (ΜΑΤ, ΕΤΑΜ) και των Ειδικών Σωμάτων (Ειδικοί Φρουροί, Συνοριοφύλακες, Αγροφύλακες).
  • - Την κατάργηση του στρατού και της στρατιωτικής θητείας. Ερωτηθείς σχετικώς ο κ. Τσίπρας σε συνέντευξή του προς το περιοδικό Schooligans, είπε: «Συμφωνώ με την κατάργηση του στρατού. Να καταργηθούν όλοι οι στρατοί. Μέχρι να γίνει δε αυτό είμαι υπέρ της ισόχρονης κοινωνικής θητείας. Αντί να πηγαίνει στο στρατό να μπορείς να προσφέρεις κοινωνικές υπηρεσίες».
  • - Έχει αναγνωρίσει το τουρκικό κόμμα της Θράκης DEB του γνωστού εξτρεμιστή Αχμέτ Σαδίκ, που προωθεί την εθνική διάσταση των μελών της μουσουλμανικής κοινότητος στη Θράκη σε αγαστή συνεργασία με το τουρκικό κράτος. Στελέχη του δε προσπαθούν να προσελκύσουν μέλη του κόμματος αυτού.
- Υποστηρίζει φιλία, συνεργασία και αλληλεγγύη με την Δημοκρατία της Μακεδονίας (Οικολογική Παρέμβαση συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ).
- Η ΑΥΓΗ προτρέπει τους Ποντίους να ζητήσουν συγγνώμη από τους Τούρκους! Στις 19 Μαΐου, ημέρα μνήμης της Ποντιακής Γενοκτονίας από τους Τούρκους, η άνω εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ απεφάσισε να φιλοξενήσει άρθρο με την άποψη ότι «Είναι ανεπίτρεπτο να ζητούμε με θορυβώδη τρόπο από την Τουρκία να καταδικάσει τα δικά της εγκλήματα, χωρίς όμως να ζητάμε συγνώμη για παρόμοια εγκλήματα που έκανε η δική μας πλευρά». 
Στο άρθρο αυτό αναγράφεται, ότι στο Βιλαέτι της Τραπεζούντας οι Έλληνες αποτελούσαν το 25,9% του συνολικού πληθυσμού, διότι οι Τούρκοι αριθμούσαν 957.856 άτομα ενώ οι Έλληνες μόνον 353.433. Όταν οι Ρώσοι κατέλαβαν την πόλη αυτή μεταφέροντας τον Ρωσοτουρκικό πόλεμο στην περιοχή της, ο «φανατικός στρατηγός Καραβαγγέλης», ο οποίος ήλθε στην Σαμψούντα το 1908 ως μητροπολίτης, οργάνωσε το ελληνικό αντάρτικο με χρήματα και πολεμοφόδια των Ρώσων. 
Εξαπέλυσε δε τα αντάρτικα σώματα κατά του τουρκικού στρατού στα μετόπισθεν τη στιγμή κατά την οποία οι Τούρκοι πολεμούσαν τον ρωσικό στρατό στο μέτωπο της Τραπεζούντας. Ούτε λίγο ούτε πολύ δηλαδή, σχεδόν δικαιολογεί την εξόντωση των Αρμενίων και εκφράζεται καταφρονητικώς κατά του άνω ήρωος μητροπολίτου Γερμανού Καραβαγγέλη.
Αυτοί που αποπειράθηκαν να αναδομήσουν την ιστορία της Ελλάδος, για το ρόλο της Εκκλησίας κατά την Επανάσταση του 1821 και τον τρόπο της εξοντώσεως των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, έγιναν πολιτευτές της ΔΗΜΑΡ. Το ΠΑΣΟΚ, που επέτυχε να αυξήσει την ανεργία των νέων στο 50%, έχει το θράσος να υπόσχεται αντιμετώπιση της ανεργίας, που το ίδιο δημιούργησε. Το πρόγραμμά του είναι εξ ορισμού αναξιόπιστο. 
Ο ΣΥΡΙΖΑ στις βασικές κατευθύνσεις του προγράμματός του, σύμφωνα με το κείμενο της Επιτροπής Συντονισμού, θα προχωρήσει στην άμεση ακύρωση των μνημονίων και ειδικότερα του δευτέρου. Στη θέση του δε θα φέρει προς ψήφιση στη Βουλή ένα εθνικό σχέδιο για την οικονομία και την κοινωνική ανάπτυξη, την παραγωγική ανασυγκρότηση, την αναδιανομή του εισοδήματος (Κύριε ελέησον!) και τη δίκαιη δημοσιονομική εξυγίανση.
Τίποτα απ΄ όλα αυτά δεν είναι σαφές και ορισμένο. Βέβαιο είναι ότι υπό το πρόσχημα της αναδιανομής του εισοδήματος θα φορολογηθούν και πάλι οι Έλληνες νοικοκυραίοι ανελέητα, για να ικανοποιηθούν οι φυγόπονοι και καλοπερασάκηδες συνδικαλιστές. 
Το μόνο σαφές πρόγραμμα ως τώρα είναι τα 18 σημεία του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας, που ανεκοίνωσε ο αρχηγός της στην ομιλία του στο ΕΒΕΑ. Όμως στο θέμα της αναπτύξεως της γεωργικής οικονομίας, τα προγράμματα όλων των κομμάτων είναι ασαφή. Δεν λέγουν συγκεκριμένα πώς θα κινηθεί η αγροτική οικονομία. Πώς θα αναπτυχθεί η οικόσιτη και επιχειρηματική κτηνοτροφία και πτηνοτροφία, που θα αποδώσει άμεσο εισόδημα στο λαό. Πώς θα εισαχθούν και προωθηθούν νέες καλλιέργειες και ποιές. Πώς θα αναπτυχθεί ο τουρισμός και η ναυτιλία, οι δύο δηλαδή σπουδαίοι και μεγάλοι πυλώνες της οικονομίας μας.
Οι Έλληνες δεν είναι δυνατόν να ζουν μόνον για να πληρώσουν τα δανεικά. Οι όροι που αποδέχθηκαν ο Γιώργος Παπανδρέου και οι ανίκανοι υπουργοί του των Οικονομικών, είναι απάνθρωποι. Να βασανίζονται οι σύγχρονοι Έλληνες για να πληρώσουν τα χρέη, που δημιούργησεν ο πατέρας του, ο κ. Σημίτης και ο ίδιος, για να διατηρήσουν την εκλογική τους βάση. Κανείς δεν σκέπτεται το λαό και τις σύγχρονες γενιές, που καταστρέφονται από τις πράξεις και παραλήψεις τους.
Ακόμη και ο Νομπελίστας Günter Grass στο γνωστό ποίημά του «Η ντροπή της Ευρώπης», γράφει. 
«Εν χορώ θα ρίξουν οι θεοί κατάρα σε ό,τι σου ανήκει 
μια και είναι βούλησή σου τον Όλυμπο τους να πουλήσεις.
Ανούσια πια θα μαραζώσεις δίχως τη χώρα που το δικό της πνεύμα σε επινόησε, Ευρώπη»! 
*Επίτ. Πρόεδρος του Αρείου Πάγου

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin