Wednesday, June 20, 2012

Habemus Guvernum : Στις 19.00 ο νέος πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση θα συναντηθούν με το Γιώργο Ζανιά ...

Αίσιο τέλος στο θρίλερ για το σχηματισμό νέας κυβέρνησης δόθηκε τελικά την Τετάρτη, μετά από αλλεπάλληλες ζημώσεις μεταξύ των τριών πολιτικών αρχηγών αλλά και σε επίπεδο κομματικών στελεχών.

Ο Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε με τον Κάρολο Παπούλια για να τον ενημερώσει ότι έχει τη δεδηλωμένη και πήρε την εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης.


«Τι απέδωσε
ο μαραθώνιος», ρώτησε τον κ. Σαμαρά κατά τη συνομιλία τους στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Κάρολος Παπούλιας. «O μαραθώνιος απέδωσε τη δεδηλωμένη», απάντησε ο πρόεδρος της ΝΔ παραλαμβάνοντας την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, κάνοντας λόγο για μακρόπνοη κυβέρνηση που θα δώσει στον τόπο σταθερότητα και ελπίδα.

«Εύχομαι καλή δύναμη στην κυβέρνηση έχει πολύ δύσκολα προβλήματα να αντιμετωπίσει» απάντησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.


Σε λίγο κ. Σαμαράς ορκίζεται πρωθυπουργός και πραγματοποιείται η τελετή παράδοσης - παραλαβής στο Μαξίμου.
 
*(Ολοκληρώθηκε η ορκωμοσία του νέου πρωθυπουργού. Για σκληρή δουλειά ώστε να δοθεί χειροπιαστή ελπίδα στο λαό έκανε λόγο ο κ. Σαμαράς. Οι προτροπές του Παναγιώτη Πικραμμένου προς το νέο πρωθυπουργό. Η ορκωμοσία του νέου πρωθυπουργού Α. Σαμαρά-skai gr)

Στις 19.00 ο νέος πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση θα συναντηθούν με τον υπηρεσιακό υπουργό Οικονομικών Γιώργο Ζανιά, ο οποίος θα εκπροσωπήσει την Πέμπτη τη χώρα στο Εurogroup.


Έως το βράδυ
θα έχουν ρυθμιστεί τα πρόσωπα που θα απαρτίζουν τη νέα κυβέρνηση δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη συνάντησή του με τον Αντώνη Σαμαρά. Σε λίγο πρόκειται να συναντηθούν εκ νέου ο κ. Βενιζέλος με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη.

Σημειώνεται ότι σε εξέλιξη ήταν την Τετάρτη και οι ζυμώσεις των εκπροσώπων των τριών κομμάτων για να χαράξουν το προγραμματικό πλαίσιο της νέας κυβέρνησης.


Η επαναφορά της μετενέργειας εν ισχύι και τα προβλήματα και η αλλαγή του νόμου για το μεταναστευτικό χώριζαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ από τη συγκρότηση νέας κυβέρνησης, αν και όπως φαίνεται τελικά βρέθηκε η "χρυσή τομή".


Στη σύσκεψη,
που έγινε σε πολύ καλό κλίμα, έλαβαν μέρος οι Β. Μεϊμαράκης και Χρ. Λαζαρίδης από τη ΝΔ, Κ. Σκανδαλίδης και Στ. Αγγελλούδης από το ΠΑΣΟΚ και Δ. Χατζησωκράτης και Σ. Παπαθανασίου από τη ΔΗΜΑΡ.

Σημειώνεται ότι ο
Φώτης Κουβέλης επέμενε ιδιαίτερα στο θέμα της μετενέργειας ενώ πέρασε η θέση του Ευάγγελου Βενιζέλου στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ ώστε να μη συμμετάσχουν στη νέα κυβέρνηση πολιτικά στελέχη και πρώην υπουργοί του κόμματος. Παρόμοια απόφαση έλαβε και η ΚΕ της ΔΗΜΑΡ την Τρίτη.

Μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της ΝΔ ο κ. Κουβέλης εξέφρασε την ελπίδα ότι έως το βράδυ θα έχουν διευθετηθεί όλες οι λεπτομέρειες της προγραμματικής συμφωνίας.


skai gr 
------------

Ορκίστηκε πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς 

Νέος πρωθυπουργός της χώρας είναι από την Τετάρτη το απόγευμα ο Αντώνης Σαμαράς οποίος και έλαβε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας του ευχήθηκε καλή επιτυχία, γιατί - όπως είπε - «τα προβλήματα της χώρας είναι δύσκολα».
Εξερχόμενος του προεδρικού μεγάρου ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε: «Με τη βοήθεια του Θεού θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας να βγει ο λαός από την κρίση. Θα ζητήσω από τους υπουργούς σκληρή δουλειά, εθνική ενότητα, εμπιστοσύνη και πατριωτισμό»
Σε λίγο ο Αντώνης Σαμαράς θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου για την τελετή παράδοσης-παραλαβής από τον Παναγιώτη Πικραμμένο.
Νωρίτερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, απάντησε ότι «Απέδωσε δεδηλωμένη» όταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, τον υποδέχθηκε στο γραφείο του και τον ρώτησε «τι απέδωσε ο μαραθώνιος;».

ΟΡΚΟΜΩΣΙΑ ΝΕΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ - ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ VIDEO (20/06/2012)


ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ
Στο Προεδρικό Μέγαρο μετέβη λίγο μετά τις 16.00 ο πρόεδρος της ΝΔ Α. Σαμαράς, προκειμένου να ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια ότι συμφωνήθηκε η συγκρότηση κυβέρνησης, με τη στήριξη της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.
Προκειμένου να επιταχυνθούν οι εξελίξεις, όπως έγινε γνωστό, ο κ. Σαμαράς θα ορκιστεί άμεσα πρωθυπουργός, ενώ τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου θα γίνουν γνωστά αργότερα και πιθανότατα θα ορκιστούν αύριο.

 

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin