Monday, July 16, 2012

ΕΛΛΑΔΑ ΟΠΩΣ… ΜΠΟΤΣΟΥΑΝΑ!: ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΣΕ ΝΕΥΡΙΚΗ ΚΡΙΣΗ

Την πρωτιά στο άγχος κατέκτησαν οι Έλληνες επιχειρηματίες το 2011, τη στιγμή που τα επίπεδα του στρες στον επιχειρηματικό κλάδο παγκοσμίως εμφανίζουν τη μικρότερη ετήσια αύξηση από το 2005.

Τα συμπεράσματα αυτά προκύπτουν από την παγκόσμια έρευνα 6.000 επιχειρήσεων της International Business Report (IBR) της Grant Thornton.

Η Ελλάδα, μαζί με τη Μποτσουάνα και την Ταϊλάνδη, είναι από τις ελάχιστες χώρες στις οποίες αυξήθηκαν τα ποσοστά άγχους σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Ειδικότερα, οι Έλληνες επιχειρηματίες βίωσαν το 2011 περισσότερο στρες (67%) σε σύγκριση με το 2010 (61%).

Συνολικά στις χώρες PIGS (Πορτογαλία, Ιταλία, Ελλάδα, Ισπανία) ο μέσος όρος είναι 40% για το 2011 και 60% για το 2010, γεγονός που δείχνει ότι η Ελλάδα, σε αντίθεση με τις υπόλοιπες χώρες που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες, υπερτερεί στα επίπεδα του στρες.

Κοινή και κύρια αιτία εργασιακού άγχους στην Ελλάδα (45%) και στις υπόλοιπες χώρες PIGS (47% κατά μέσο όρο) εμφανίζεται η πίεση για επίτευξη στόχων.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το στοιχείο ότι μόνο το 19% των Ελλήνων επιχειρηματιών κάνει διακοπές προκειμένου να αντιμετωπίσει το στρες, ενώ τα αντίστοιχα ποσοστά για τις χώρες PIGS είναι 38% για την ΕΕ 50% και παγκοσμίως 42%.

Για τους Έλληνες, οι πιο δημοφιλείς τρόποι χαλάρωσης από το στρες είναι η άθληση/άσκηση (44%) και η ψυχαγωγία εντός (37%) και εκτός (43%) σπιτιού.

.elzoni.gr

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin