Thursday, July 26, 2012

Αποκαλυπτικό: Τι λέχθηκε στη συνάντηση Χριστόφια- τροικανών

 Συνάντηση με τους επικεφαλής της Τρόικας μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην παρουσία των στενών του συνεργατών.  Στη συνάντηση μετείχαν οι επικεφαλείς του κλιμακίου της Τρόικας, ο Πρόεδρος Χριστόφιας, ο Υπουργός Οικονομικών, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω. 
 
  • Πρόεδρος:Τα μέτρα της μονόπλευρης λιτότητας οδηγούν τις οικονομίες σε φαύλο κύκλο
  • Τρόικα: Τα λεφτά που θα δώσουμε τα θέλουμε πίσω γι' αυτό πρέπει να ληφθουν μέτρα
Σύμφωνα με έγκυρες πηγές ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε στους Τροϊκανούς ότι πηγή των προβλημάτων είναι οι τράπεζες και η έκθεση τους στην Ελλάδα. Αυτό συνέχισε προκαλεί προβλήματα στην κυπριακή οικονομία λόγω κυρίως του κλεισίματος των διεθνών αγορών. Προφανώς αυτό προκαλεί προβλήματα στη δυνατότητα να χρηματοδοτούμε τις ανάγκες μας.
Ο Πρόεδρος Χριστόφιας στη συνέχεια προχώρησε και σε μια παραδοχή ότι ασφαλώς και υπάρχουν προβλήματα και στρεβλώσεις που έχουν συσσωρευτεί με τα χρόνια αλλά για αυτά λαμβάνονται μετρά με στόχο να τα επιλύσουμε. Και συνεχίζει... «Εμείς προσφύγαμε στον μηχανισμό ένεκα των τραπεζών και τα μέτρα που θα πρέπει να ζητάτε θα πρέπει να βοηθούν την οικονομία και όχι να της προκαλούν περαιτέρω προβλήματα. Επισημαίνω την ανάγκη τα ζητήματα της δημοσιονομικής πειθαρχίας να συνδυαστούν με μέτρα για την ανάπτυξη αλλά και τη στήριξη της κοινωνικής συνοχής».
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ότι αυτό είναι κάτι που και η Ευρώπη ζητεί. Η εμπειρία συνέχισε δείχνει ότι τα μέτρα της μονόπλευρης λιτότητας οδηγούν τις οικονομίες σε φαύλο κύκλο. Και συνεχίζει… «Δεν θα πρέπει να οδηγηθεί η κυπριακή οικονομία σε αυτόν τον φαύλο κύκλο με επαχθή και σκληρά μέτρα. Δεν είναι αυτά που έχουμε ανάγκη. Έχουμε ανάγκη για μέτρα στήριξης της ανάπτυξης έχοντας και ως προοπτική την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων. Χρειάζεται περισσότερος χρόνος για διαπραγμάτευση και να συμφωνήσουμε σε κοινή βάση».  Οι Τροϊκανοί απάντησαν επί λέξει ότι  «Ξέρετε έχουμε και εμείς τις δεσμεύσεις μας. Αναγνωρίζουμε το πρόβλημα των τραπεζών και ότι δημιουργεί προβλήματα στην οικονομία όμως τα λεφτά που θα δώσουμε τα θέλουμε πίσω. Και για να είμαστε σίγουροι γι' αυτό πρέπει να ληφθουν μέτρα».

SigmaLive Περισσότερα (+VIDEO)

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin