Saturday, July 14, 2012

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στο Σέιχ Σου

Ευχάριστα είναι τα νέα από το μέτωπο της πυρκαγιάς στο Σέιχ Σου, καθώς η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο πριν από λίγη ώρα.
Καταλυτική σημασία για την εξέλιξη της πυρκαγιάς, η οποία σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις έκαψε 50 στρέμματα, θεωρείται η άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής και ιδιαίτερα των εναέριων μέσων, τα οποία «χτύπησαν»  στην καρδιά της φωτιάς με επιβραδυντικό υλικό.
Στην περιοχή επιχείρησαν 4 αεροσκάφη, ένα ελικόπτερο , 20 οχήματα, 90 πυροσβέστες, δεκάδες υδροφόρες δήμων της περιοχής και πολλοί εθελοντές.

Η κίνηση των αυτοκινήτων στην περιφερειακή οδό διεξάγεται κανονικά, αλλά οι εκπρόσωποι της αστυνομίας καλούν τους οδηγούς να την αποφεύγουν όσο είναι δυνατόν, προκειμένου να διευκολύνουν το έργο της πυροσβεστικής.

Να θυμίσουμε ότι η πυρκαγιά ξέσπασε τις 2.30 περίπου το μεσημέρι, κατά πάσα πιθανότητα από αναμμένο τσιγάρο, πάνω από την περιφερειακή οδό, στο ύψος του κόμβου Νεαπόλεως, και κατευθύνθηκε προς το Ρετζίκι.
Η πυρκαγιά ξύπνησε άσχημες μνήμες στους θεσσαλονικείς, καθώς πριν από μερικές ημέρες συμπληρώθηκαν 15 χρόνια από τις 7 Ιουλίου του 1997, όταν  ξέσπασε καταστροφική πυρκαγιά στο Σέιχ Σου, με αποτέλεσμα να καούν 16.640 στρέμματα από τα συνολικά 29.790 στρέμματα του περιαστικού δάσους.

*Προηγούμενη είδηση
Με ρίψεις νερού από δύο αεροπλάνα, ένα ελικόπτερο αλλά και 13 οχημάτα της πυροσβεστικής, αντιμετωπίζεται αυτή τη στιγμή η πυρκαγιά που βρίσκεται σε εξέλιξη στο δάσος του Σέιχ Σου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η πυρκαγιά ξεκίνησε στις 2.30 το μεσημέρι από αναμμένο τσιγάρο στην περιοχή πάνω από τον περιφερειακό, στο ύψος του κόμβου της Νεάπολης και κατευθύνεται προς το Ρετζίκι.Θετικό για την πορεία κατάσβεσης της πυρκαγιάς θεωρείται το γεγονός ότι στην περιοχή δεν πνέουν ισχυροί άνεμοι, ενώ η πυροσβεστική  αναμένει ενισχύσεις από όμορους νομούς.

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin