Thursday, July 26, 2012

Οι «κλεφταράδες της υφηλίου» που καλέσαμε να μας σώσουν!

Αντιστάσεις με τον Σάββα Ιακωβίδη
Ένας πολιτικός προσομοιάζει προς έναν στρατηγό. Δίνει καθημερινά μάχες πολιτικές, διπλωματικές, οικονομικές, κοινωνικές... Πριν από 2500 χρόνια και πλέον, ο περιώνυμος Κινέζος στρατηγός Σουν Τζου, στο πασίγνωστο βιβλίο του «Η τέχνη του πολέμου», έγραφε και τα εξής: «Ο έμπειρος ηγέτης υποτάσσει τον στρατό του εχθρού χωρίς μάχη». Και προπάντων: «Αυτός που παίρνει αψήφιστα τους αντιπάλους του, είναι βέβαιο ότι θα γίνει λεία τους».

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας ευθύνεται τα μέγιστα για την κατερείπωση της οικονομίας. Τα προβλήματά της προϋπήρχαν και η παγκόσμια κρίση συνέτεινε στην ανάδειξή τους. Σε αυτόν έλαχε ο πικρός κλήρος να τα αντιμετωπίσει με την αίσθηση ενός ηγέτη που έπρεπε να ξέρει πώς να δράσει. Και πότε; Όταν όλοι τον καλούσαν να πάρει μέτρα και τον διαβεβαίωναν ότι ήσαν έτοιμοι να συμμεριστούν οποιοδήποτε πολιτικό ή άλλο κόστος, που αυτά θα συνεπάγονταν.
Όσους τον προειδοποιούσαν τους στιγμάτισε ως «κινδυνολόγους» και ως «καταστροφολόγους», ενώ κατηγόρησε τον καπιταλισμό και τον «ψυχοφθόρο» νεοφιλελευθερισμό ως τους υπαίτιους της «συστημικής κρίσης» που περνούμε. Αφού τα συνθήματα αυτά ξέφτισαν, βρήκε άλλο βολικό άλλοθι, τις τράπεζες, και τις ευθύνες τους για την καταβαράθρωση της οικονομίας. Πρόεδρος, Κυβ. Εκπρόσωπος και ΑΚΕΛ ολημερίς κατηγορούν τις τράπεζες για τα χάλια της οικονομίας και ως υπαίτιες για την καταφυγή μας στον Μηχανισμό.
Μόνο που… ξεχνούν ότι η Τρόικα ήρθε εδώ κατόπιν επίσημης πρόσκλησης της Κυβέρνησης Χριστόφια, όχι μόνο για τις τράπεζες, όπως κωμικά ψαλμωδούν, αλλά και για τα ανεπίλυτα διαρθρωτικά προβλήματα της οικονομίας, όπως καταγράφονται στον γνωστό επτάλογο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Θα ανέμενε, λοιπόν, κάθε πολίτης, μετά την πρόσκληση προς την Τρόικα να βάλει τάξη και να επιβάλει δημοσιονομική πειθαρχία στα του διαλυμένου οικονομικού οίκου μας, ότι θα επιδεικνυόταν, επιτέλους, σοβαρότητα, υπευθυνότητα και ετοιμότητα να συζητήσουμε και, αν μπορούμε, να διαπραγματευτούμε ένα μνημόνιο, που προαναγγέλλεται ως σκληρό. Από την ημέρα που προσκλήθηκε η Τρόικα, ο Πρόεδρος και το ΑΚΕΛ εμφανίζονται έτοιμοι για καβγά και επιθετικοί στις τοποθετήσεις τους, ως μη όφειλαν.
Όταν πνίγεσαι και καλείς σε βοήθεια, δεν βρίζεις εκείνον που προστρέχει να σε σώσει. Αυτό έκανε, δυστυχώς, γι' ακόμα μια φορά ο Δ. Χριστόφιας. Μιλώντας σε εκδήλωση στον Κόρνο για τους αγνοουμένους, έκρινε σκόπιμο να αναφερθεί στην οικονομία και να ισχυριστεί ότι γίνονται μεθοδεύσεις, λόγω σκοπιμοτήτων σε βάρος της Ελλάδας και, φυσικά της Κύπρου. Γιατί; Διότι, είπε, υπάρχουν συμφέροντα.
«Υπάρχει μια διεθνής, επιτρέψτε μου να πω, συνωμοσία, που ακούει στο όνομα 'αγορές', Οι αγορές οι λεγόμενες, είναι οι κλεφταράδες της υφηλίου. Αυτή είναι η πραγματικότητα», διασάλπισε με απόλυτη βεβαιότητα ο Πρόεδρος. «Θέλουν να καθυποτάξουν λαούς ολόκληρους υπό τη δική τους εκμετάλλευση και τον δικό τους έλεγχο. Αυτό γίνεται». Αυτά είναι πρωτοφανείς και απίστευτες κουβέντες από έναν Πρόεδρο που πνίγεται. Αυτός προσκάλεσε και αυτός παρακάλεσε τους «κλεφταράδες της υφηλίου» να σώσουν την Κύπρο από οικονομικό πνιγμό και καταστροφή.
Ο Δ. Χριστόφιας οφείλει να επιλέξει: Αφού είναι βέβαιος ότι είναι «κλεφταράδες», γιατί τους προσκάλεσε; Γιατί εμπιστεύεται «κλεφταράδες»; Αν δεν τους έχει ανάγκη, γιατί ζητά τη βοήθειά τους; Βρίζοντάς τους, τι επιτυγχάνει; Τίποτε απολύτως. Απλώς επιβεβαιώνει ότι είναι ένας απελπισμένος ηγέτης, που ακόμα δεν κατάλαβε σε ποιο βάραθρο πέταξε τον τόπο κι ούτε ξέρει πώς δεν θα γίνει λεία σε αυτούς τους… «κλεφταράδες». 
25/7/2012

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin