Tuesday, July 17, 2012

"Απαραδεκτη η στάση της Βρετανίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας"

1. Λιλλήκας: Οι Βρετανοί υποσκάπτουν τα συμφέροντα της ΚΔ

Σε ανακοίνωσή του ο υποψήφιος για την Προεδρία αναφέρει ότι «για μια ακόμα φορά οι Βρετανοί, συγγράφοντας το προσχέδιο ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας για την ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, έχουν παρεισφρήσει πρόνοιες που υποσκάπτουν τα συμφέροντα της Κυπριακή Δημοκρατία».

Μέσα από την αναθεώρηση των όρων εντολής της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, πραγματικός στόχος είναι, εκτιμά, να θίξουν το διεθνές καθεστώς της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπως αυτό καθορίστηκε και εδράζεται στο ψήφισμα 186 του 1964.



Ο κ. Λιλλήκας καλεί την Κυβέρνηση να αντιδράσει άμεσα στη νέα πρόκληση των Βρετανών και να αναλάβει πρωτοβουλίες για να αποτραπεί η οποιαδήποτε, έστω και έμμεση, αναφορά ή δέσμευση του Συμβουλίου Ασφαλείας για εξέταση των όρων εντολής της ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

Υποδεικνύει τέλος ότι «αν οι Βρετανοί έχουν πρόβλημα με τη συμμετοχή τους στην ΟΥΝΦΙΚΥΠ, τότε το βρετανικό απόσπασμα μπορεί να αποχωρήσει και υπάρχουν άλλες φίλες χώρες που είναι πρόθυμες να το αντικαταστήσουν».
 
SigmaLive
----------
2. ΑΚΕΛ: "Απαραδεκτη η στάση της Βρετανίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας"

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ χαρακτήρισε απαράδεκτη τη στάση της Βρετανίας στο ΣΑ, στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων επί του ψηφίσματος για την ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

Απαντώντας σε ερώτηση ο κ. Λουκαΐδης είπε ότι πρόκειται για μια απαράδεκτη συμπεριφορά από πλευράς Βρετανίας, στο ΣΑ.

Η διαχρονική στάση των Βρετανών στο Κυπριακό, προκαλεί δικαιολογημένα αρνητικά συναισθήματα στον κυπριακό λαό, ανέφερε και γι’ αυτό, υπέδειξε, οι Βρετανοί θα πρέπει να προσέξουν εν γένει τη συμπεριφορά και τη στάση τους στο Κυπριακό.

Βρίσκονται εν αδίκω, υπογράμμισε.
SigmaLive

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin