Monday, July 23, 2012

Κανονικά πραγματοποιείται η επικόλληση FYROM στον Μεθοριακό Σταθμό Ευζώνων στα σκοπιανά αυτοκίνητα με πινακίδες ΜΚ (Μακεδονία)

Παρά το πλήθος των αυτοκινήτων από Σκόπια , Σερβία και άλλες χώρες,  παρά τις υψηλές θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών, η επικόλληση του ακυρωτικού σήματος: "Αναγνωρίζεται από την Ελλάδα ως ΠΓΔΜ/ Recognized by Greece as FYROM", στα αυτοκίνητα με πινακίδες ΜΚ, πραγματοποιείται κανονικά στον Συνοριακό Σταθμό Ευζώνων, όπως άλλωστε και σε αυτόν της Δοϊράνης [1].

Οι ουρές των αυτοκινήτων που εισέρχονται στην χώρα μας φτάνουν μέχρι το ύψος των Duty Free  σε πέντε με έξη λωρίδες (εικ. 3,4,5) .

Μερικά από τα σκοπιανά αυτοκίνητα έχουν τις νέες πινακίδες που, από τον Φεβρουάριο του 2012, είναι ενσωματωμένα τα διακριτικά ΜΚ στις ίδιες τις πινακίδες.

Σε αυτά τα αυτοκίνητα, και σύμφωνα με την Ενδιάμεση Συμφωνία, η επικόλληση αυτοκόλλητου ακύρωσης γίνεται αριστερά από την πινακίδα ή στο τζάμι του αυτοκινήτου. Οι φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν σε σκοπιανά ΜΜΕ και τις αναπαρήγαγαν αρκετά ελληνικά, όπου φαινόταν η επικόλληση να γίνεται στην ίδια την πινακίδα [2] [3] και να καλύπτει τα διακριτικά ΜΚ, είναι παραπλανητικές, προϊόντα μοντάζ. 
Αυτό και τεχνικά είναι αδύνατο, πρόσφυση σε ανάγλυφη επιφάνεια, αλλά και δεν προβλέπεται από την Ενδιάμεση Συμφωνία.

Η όλη διαδικασία, στα σύνορα, εκτελείται όπως πρέπει και με γνώμονα την μη προσβολή πολιτών (σκοπιανών) που είναι μεν θύματα μιας υπέρ-εθνικιστικής προπαγάνδας Μακεδονοποίησης - Αρχαιοποίησης της χώρας τους, αλλά δεν παύουν να είναι ανθρώπινες υπάρξεις με την κατά αυτόν τον τρόπο πλασμένη αξιοπρέπεια τους. Επί πλέον γίνεται και προσπάθεια η διαδικασία αυτή να μην καθυστερεί το υπόλοιπο πλήθος τουριστών από χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας οι οποίοι αποδεικνύονται καλοί καταναλωτές και τόνωσαν την αγορά στις δοκιμαζόμενες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας.
------- 

[1] Κανονικά πραγματοποιήθηκε σήμερα η επικόλληση FYROM στον Συνοριακό Σταθμό Δοϊράνης στα σκοπιανά αυτοκίνητα με πινακίδες ΜΚ (Μακεδονία)

[2] FYROM news: Greece 'FYROM-izes' Car Plates

[3] FYROM news: UN Chief's Visit Puts FYROM 'Name' Dispute in Frame (*)

(*) In June, Greek border guards angered FYROM' s by placing stickers[1] on FYROM' s cars entering Greece, "covering???(sic) the initials"[2] "MK" and reading: “Recognized by Greece as FYROM” [Former Yugoslav Republic of Macedonia].

FYROM's resent use of the acronym "FYROM", finding it demeaning.
------------
ΣΧΕΤΙΚΑ:
*Διευκρινίσεις από το Γραφείο Συνδέσμου της Ελλάδας στα Σκόπια για τα οχήματα με κωδικό «ΜΚ»
Διευκρινίσεις σχετικά με αναφορές μέρους ΜΜΕ των Σκοπίων, τα οποία έκαναν λόγο για «προβλήματα», κατά την είσοδο στην Ελλάδα, οχημάτων που είναι ταξινομημένα στην ΠΓΔΜ, με πινακίδες κυκλοφορίας στις οποίες αναγράφεται η ένδειξη «ΜΚ», παρείχε σήμερα το Γραφείο Συνδέσμου της Ελλάδας στα Σκόπια.

Σε ανακοίνωση του Γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδας, η οποία διανεμήθηκε στα ΜΜΕ των Σκοπίων, επισημαίνεται ότι η είσοδος των προαναφερθέντων οχημάτων στο ελληνικό έδαφος ρυθμίζεται από το Μνημόνιο εφαρμογής «Πρακτικών Μέτρων» της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1995, το οποίο συμφωνήθηκε από τα δύο μέρη (Ελλάδα και ΠΓΔΜ).

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι σύμφωνα με τα Πρακτικά Μέτρα, κατά την είσοδο στην Ελλάδα ΙΧ οχημάτων με τον κωδικό «MK», οι ελληνικές αρχές θα τοποθετούν, σε ελεύθερο χώρο στο πίσω τζάμι του οχήματος αυτού, αυτοκόλλητο στο οποίο θα δηλώνονται οι ελληνικές επιφυλάξεις σχετικά με τον κωδικό αυτό.

Οι ελληνικές τελωνειακές εφαρμόζουν πλήρως τον κανονισμό αυτό, τοποθετώντας μάλιστα το αυτοκόλλητο στο πίσω τζάμι των εν λόγω οχημάτων και όχι επί των πινακίδων κυκλοφορίας, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Το Γραφείο Συνδέσμου της Ελλάδας επιθυμεί να υπενθυμίσει ότι οι πολίτες της ΠΓΔΜ είναι ευπρόσδεκτοι στην Ελλάδα.

«Οποιεσδήποτε προσπάθειες να αποθαρρυνθούν να επισκέπτονται την Ελλάδα ή οποιεσδήποτε παραπλανητικές δηλώσεις είναι αντιπαραγωγικές» καταλήγει η ανακοίνωση του Γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδας στα Σκόπια.

---

2 comments:

  1. Κατα την επικόλληση FYROM στον Μεθοριακό Σταθμό Ευζώνων στα σκοπιανά αυτοκίνητα με πινακίδες ΜΚ θα έπρεπε υπάρχει και ανάλογη χρέωση.

    ReplyDelete
  2. Το domain δεν το πρόσεξε κανείς??? Πήγανε και *κατοχυρώσανε domain .mk (Internet COUNTRY CODE TOP-LEVEL domain) και αν εσύ κι εγώ θελήσουμε να το χρησιμοποιήσουμε θα αγοράσουμε στην ουσία το όνομα "Μακεδονία" από τους Σκοπιανούς. Πόσο θα ήθελα να πιάσω στα χέρια μου έναν-έναν τους Έλληνες πολιτικούς και να τους μουρλάνω στην φάπα και στην σφαλιάρα. Στην συνέχεα να αρχίσω να τους βγάζω τα νύχια, ένα - ένα και μετά τα δόντια. Έπειτα μία-μία τις τρίχες, όλες τις τρίχες και στο τέλος να αρχίσω να τους γδέρνω ζωντανούς γυρίζοντας το δέρμα, μέχρι να τους "γδύσω" τελείως από το ίδιο τους πετσί. Αυτό τον πόνο θέλω να τους προκαλέσω γιατί αντίστοιχα δεινά θα τραβήξουν στο μέλλον τα παιδιά μας, τα εγγόνια μας ή ίσως κι εμείς όταν θα ξυπνήσουμε ένα πρωί και θα διαπιστώσουμε ότι η Μισή Ελλάδα δεν είναι πλέον Ελλάδα όπως συνέβη με την Κύπρο. Γιατί έχουν τις πλάτες των μεγάλων δυνάμεων. Και ο Ελληνικός λαός κοιμάται.

    *Να σημειωθεί ότι η κατοχύρωση έγινε από το “The Macedonian Academic Research Network”. Ο νοών νοείτω.

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin