Wednesday, August 29, 2012

Ρόδος: Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης λόγω πυρκαγιάς

Μεγάλη πυρκαγιά στη δασική περιοχή μεταξύ του Αγίου Σίλα και της κοιλάδας των Πεταλούδων, εκδηλώθηκε από το μεσημέρι της Τρίτης στο νησί της Ρόδου, αναγκάζοντας τον Περιφερειάρχη Γιάννη Μαχαιρίδη να κηρύξει το νησί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Σοβαρές είναι οι ενδείξεις για εμπρησμό, αφού μέσα στις προηγούμενες ημέρες, άγνωστα άτομα είχαν επιχειρήσει άλλες τέσσερις φορές να βάλουν φωτιά στην ίδια περιοχή.
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι προσπάθειες των επίγειων πυροσβεστικών δυνάμεων, ενώ από το πρωί της Τετάρτης θα ενισχυθούν με πυροσβεστικά αεροπλάνα και οχήματα από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Στην περιοχή του Ομαλού, μεταξύ Λάκων και Καράνου, στα Χανιά, ξέσπασε πυρκαγιά νωρίς το βράδυ της Τρίτης, σε πέντε διαφορετικά σημεία ταυτόχρονα.
Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα σήμερα στο Νέο Βουτζά Αττικής, λίγο μετά τις 7 το απόγευμα.
Πυρκαγιές ξέσπασαν σε δασικές εκτάσεις στην περιοχή Μπίστη στην Ύδρα και στην περιοχή Μελίσσα του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης.
Πύρινα μέτωπα βρίσκονται σε εξέλιξη σε Φλώρινα και Κοζάνη. Η πυρκαγιά στη Φλώρινα «μπήκε» στο ελληνικό έδαφος από την ΠΓΔΜ και κατακαίει παραμεθόρια δασική έκταση στην περιοχή Σκοπός. Η δεύτερη φωτιά εντοπίζεται κοντά στην Εράτυρα Κοζάνης, καίγοντας χορτολιβαδική έκταση, χωρίς όμως να κινδυνεύει το χωριό.
Σε όλες τις περιπτώσεις, κινητοποιήθηκαν πυροσβεστικές δυνάμεις, τόσο επίγειες, όσο και με εναέρια μέσα, όσο το φως της ημέρας το επέτρεπε. Οι ισχυροί άνεμοι δυσκόλεψαν το έργο της πυρόσβεσης. 
28/8/12
---

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin