Sunday, August 12, 2012

Σβήνουν τα φώτα στο Λονδίνο

ΜΕΤΑ από 16 ημέρες αγωνιστικής δράσης κατά τις οποίες απολαύσαμε τους κορυφαίους αθλητές του κόσμου σε όλα τα σπορ, οι 30οί Ολυμπιακοί Αγώνες της σύγχρονης ιστορίας φτάνουν απόψε στο τέλος τους. Το Λονδίνο αποχαιρετά τους περισσότερους από 10.000 αθλητές που φιλοξένησε, Ολυμπιονίκες και μη, με την Τελετή Λήξης που θα διεξαχθεί στις 23:00 (NET, ΕΡΤ-HD) στο Ολυμπιακό Στάδιο, παραδίδει τη σκυτάλη στο Ρίο ντε Τζανέιρο, το οποίο θα διοργανώσει το κορυφαίο αθλητικό γεγονός το 2016 και παράλληλα ξεκινάει την προετοιμασία για τους Παραολυμπιακούς, που θα διεξαχθούν από 29 Αυγούστου ως 9 Σεπτεμβρίου στη βρετανική πρωτεύουσα.

Πάντως, η τελευταία ημέρα των Αγώνων δεν έχει μόνο την τελετή, καθώς είναι η μεγαλύτερη μέρα του "πολέμου" για σχεδόν όλα τα ομαδικά σπορ (εκτός ποδοσφαίρου), ενώ τελικοί θα διεξαχθούν σε ακόμα έξι αθλήματα. Βέβαια, κατά πολλούς το μεγάλο γεγονός της ημέρας είναι ο μαραθώνιος των ανδρών που ρίχνει την αυλαία στον στίβο (13:00, ΝΕΤ, ΕΡΤ-HD), ωστόσο η αναμέτρηση που αναμένεται να καθηλώσει τον αθλητικό πλανήτη είναι ο τελικός του μπάσκετ των ανδρών. Σε αυτόν, θα απολαύσουμε κατά πάσα πιθανότητα την Εθνική ομάδα των ΗΠΑ, αν φυσικά δεν έχει συμβεί κάποιο συγκλονιστικό απρόοπτο στον ημιτελικό με την Αργεντινή, ο οποίος δεν είχε ολοκληρωθεί όταν έκλεισε το σημερινό φύλλο. Η λογική πάντως λέει, πως στις 17:00 το απόγευμα (ΝΕΤ, EΡT-HD) θα παρακολουθήσουμε κορυφαίους παίκτες του ΝΒΑ, όπως ο ΛεΜπρόν Τζέιμς, ο Κόμπε Μπράιαντ, ο Κέβιν Ντουράντ, ο Καρμέλο 'Αντονι κ.α. απέναντι στην Ισπανία του Πάου Γκασόλ ή τη Ρωσία του Αντρέι Κιριλένκο. Από εκεί και πέρα, μεγάλους τελικούς στους άνδρες θα δούμε σε βόλεϊ (15:00, ΕΤ3), πόλο  (17:50, ΕΤ3) και χάντμπολ (17:00, ΕΤ1). Τελικοί υπάρχουν στην πυγμαχία (5), την ορεινή ποδηλασία, την ρυθμική γυμναστική, το μοντέρνο πένταθλο και την ελευθέρα πάλη (2). Από ελληνικής πλευράς, στον Μαραθώνιο θα λάβει μέρος ο Κώστας Πούλιος και στην ορεινή ποδηλασία ο Περικλής Ηλίας.

Αν θα πρέπει λίγο πριν το φινάλε να ξεχωρίσουμε το πρόσωπο της διοργάνωσης, μάλλον θα καταλήξουμε στον Αμερικανό σούπερ σταρ της κολύμβησης, Μάικλ Φελπς, ο οποίος με τα έξι μετάλλια που κατέκτησε (4 χρυσά, 2 αργυρά) έφτασε στα 22 και έγινε ο απόλυτος ρέκορντμαν όλων των εποχών στην κατοχή Ολυμπιακών μεταλλίων, ξεπερνώντας τη γυμνάστρια Λαρίσα Λατίνινα που είχε κατακτήσει 18 μετάλλια με τα χρώματα της πρώην ΕΣΣΔ. Οι λάτρεις του στίβου θα έχουν τις ενστάσεις τους και θα προτάσσουν ως αθλητή της διοργάνωσης τον Τζαμαϊκανό κυρίαρχο των σπριντ, Γιουσέιν Μπολτ, που έκανε το νταμπλ σε 100μ. και 200μ. όπως και στο Πεκίνο (χθες διεκδικούσε και τρίτο χρυσό στη σκυταλοδρομία 4Χ100μ.), ενώ ατραξιόν της διοργάνωσης ασφαλώς και ήταν η ανδρική ομάδα μπάσκετ των ΗΠΑ, η οποία πέτυχε κάποια ασύλληπτα ρεκόρ, ειδικά στο διαστημικό ματς με τη Νιγηρία, στο οποίο κατάφερε να φτάσει σε αστρονομικό σκορ (156-73). Σε κάθε περίπτωση, το Λονδίνο απόψε μας αποχαιρετά, μας αφήνει τις αναμνήσεις του και η κορυφαία διοργάνωση μας δίνει ραντεβού σε τέσσερα χρόνια στη Βραζιλία. 
12/8/12 
----------------

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin