Thursday, August 9, 2012

Να σταματήσει η επιχείρηση «Ξένιος Ζευς» καλεί την Ελλάδα η Διεθνής Αμνηστία

Το μέγεθος της αστυνομικής επιχείρησης στην Αθήνα, το Σαββατοκύριακο, εγείρει σοβαρές ανησυχίες για διακρίσεις βάσει εθνικότητας αναφέρει η Διεθνής Αμνηστία.
Να σταματήσει η μαζική επιχείρηση κατά των παράνομων μεταναστών που βρίσκεται σε εξέλιξη στη χώρα μας, ζητά η Διεθνής Αμνηστία. Η Ελλάδα έχει το δικαίωμα ελέγχου της μετανάστευσης, ωστόσο δεν έχει το δικαίωμα να συμπεριφέρεται στους ανθρώπους σαν εγκληματίες, εξαιτίας του χρώματος του δέρματος τους, αναφέρει η Τζεζέρκα Τιγκάνι, αναπληρώτρια διευθύντρια της οργάνωσης για την Ευρώπη και την κεντρική Ασία. «Το μέγεθος της αστυνομικής επιχείρησης στην Αθήνα, το Σαββατοκύριακο, εγείρει σοβαρές ανησυχίες για διακρίσεις βάσει εθνικότητας» αναφέρει.

Η ανακοίνωση της Διεθνούς Αμνηστίας


Σύμφωνα με πληροφορίες της Διεθνούς Αμνηστίας, υπάρχουν περιπτώσεις όπου άνθρωποι μεταφέρθηκαν σε αστυνομικά τμήματα παρότι είχαν τα δικαιολογητικά που αποδείκνυαν την μόνιμη παραμονή τους στη χώρα.
Δεδομένης και της αύξησης των επιθέσεων σε βάρος αλλοδαπών με ρατσιστικά κίνητρα, η Διεθνής Αμνηστία εκφράζει φόβους ότι μία τέτοια επιχείρηση θα πυροδοτήσει νέο κύμα τέτοιων επιθέσεων και μεγαλύτερο κλίμα ξενοφοβίας.
Όπως δήλωσε η Τζεζέρκα Τιγκάνι.
Μπορεί η Ελλάδα να αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες την ώρα που έχει την μεγαλύτερη εισροή μεταναστών μεταξύ των χωρών της Ε.Ε., ωστόσο τέτοιου είδους επιχειρήσεις γίνονται κατά παράβαση των διεθνών κανόνων για τα ανθρώπινα δικαιώματα και πρέπει να σταματήσουν αμέσως.
9/8/12 
--------------
ΣΧΕΤΙΚΟ:

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin