Friday, September 21, 2012

Σενάρια για Μετάθεση της Δημοσίευσης της Έκθεσης της Τρόικας Μετά τις Αμερικανικές Εκλογές

Δημοσίευμα του Reuters, επικαλούμενο δηλώσεις αξιωματούχων της ΕΕ και διπλωματών, αναφέρει ότι η δημοσίευση της έκθεσης της τρόικας για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους φαίνεται να αναβάλλεται για μετά τις 6 Νοεμβρίου, ώστε να αποφευχθεί πιθανός κλονισμός της παγκόσμιας οικονομίας πριν από τις αμερικανικές εκλογές.

Συγκεκριμένα, αξιωματούχος στο Βερολίνο που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του δήλωσε ότι «Η έκθεση της τρόικας θα πάει πιθανώς μετά την ημερομηνία των εκλογών στις ΗΠΑ». Μάλιστα, όταν ερωτήθηκε αν αυτό έγινε μετά από παράκληση της Ουάσινγκτον, απάντησε: «Δεν θέλουν εκπλήξεις».


Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, Μάρτιν Κότχαους, άφησε, σήμερα, ανοικτό το πότε η τρόικα θα ετοιμάσει την έκθεσή της.


«Ελπίζουμε ότι θα είναι έτοιμη το συντομότερο δυνατόν», είπε.


Ας σημειωθεί, πάντως, πως σύμφωνα με την ελληνική πλευρά η δημοσιοποίηση της έκθεσης αναμένεται εντός του Οκτωβρίου, ενδεχομένως και πριν το Eurogroup της 8ης Οκτωβρίου.


Η έκθεση αποτελεί τη βάση για να εκταμιευθεί η επόμενη δόση από το δάνειο στήριξης. Αν τελικώς, η έκθεση δημοσιοποιηθεί μετά τις 6 Νοεβρίου και εφόσον, βεβαίως, είναι θετική, τότε η εκταμίευση θα γίνει μετά τα μέσα Νοεμβρίου.

.energia.gr
21/9/12
-

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin