Wednesday, September 5, 2012

'Αμεση κατάπαυση του πυρός και αλλαγή ηγεσίας, οι προϋποθέσεις για βιώσιμη λύση στη Συρία, εκτιμά ο Γρ. Δελαβέκουρας και υπογραμμίζει τον χαρακτήρα του «επείγοντος»

Οι εξελίξεις στη Συρία επιβεβαιώνουν τα χειρότερα σενάρια και η ελληνική κυβέρνηση τις παρακολουθεί πολύ στενά, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρ. Δελαβέκουρας, επισημαίνοντας πως πρόκειται για έναν «εμφύλιο πόλεμο», με «τραγικό απολογισμό» για τον ίδιο τον συριακό λαό.
Ο Έλληνας αξιωματούχος, παραπέμποντας στον καθοριστικό ρόλο που ιστορικά ασκεί η Συρία στην ισορροπία της ευρύτερης περιοχής, υπογράμμισε το «επείγον» της εξεύρεσης μιας «συμφωνημένης λύσης ανάμεσα στις αντιμαχόμενες παρατάξεις της χώρας».


Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, ο κ. Δελαβέκουρας τόνισε πως «δεν υπάρχει καμιά σκέψη για στρατιωτική επέμβαση στη Συρία». Η συμπαράσταση και η ενεργός παρουσία της διεθνούς κοινότητας, πρέπει να επικεντρωθούν στην προσπάθεια ανάπτυξης ενός εσωτερικού πολιτικού διαλόγου για τον καθορισμό της πορείας της χώρας, είπε ο κ. Δελαβέκουρας, προσθέτοντας πως μια βιώσιμη λύση θα προέλθει μέσα από μια πολιτική διαδικασία, η οποία για να αναπτυχθεί πρέπει να συντρέξουν δύο προϋποθέσεις: αλλαγή ηγεσίας και άμεση κατάπαυση του πυρός.
Αναφερόμενος τέλος στο προσφυγικό ζήτημα, ο κ. Δελαβέκουρας μίλησε για ένα «φλέγον» θέμα, καθώς περίπου 200.000 πρόσφυγες κατακλύζουν τις γειτονικές χώρες, ιδιαίτερα την Ιορδανία, Λίβανο και Τουρκία, ενώ η Ελλάδα προβαίνει στην «κατάλληλη προεργασία για να αντιμετωπίσει αυτή την πραγματικότητα»

express gr
5/9/12
--

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin