Tuesday, September 4, 2012

Στο προσκήνιο η τουριστική συνεργασία Ιωαννίνων – Τουρκίας

• Ολοκληρώθηκε η αποστολή του Δήμου Ιωαννιτών στην επιχειρηματική αποστολή στη Σμύρνη, την οποία διοργάνωσε η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης.
Στην αποστολή μετείχαν ο Δήμαρχος Φίλ. Φίλιος, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Νίκος Γκόλας, το μέλος της Επιτροπής Βασίλης Χήτος και ο ειδικός σύμβουλος του Δημάρχου Στέφανος Ζέρβας.
Κατά τη διάρκεια της διήμερης παραμονής στη Σμύρνη, η αντιπροσωπεία είχε συναντήσεις, με τον Πρόεδρο και την διοίκηση του Επιμελητηρίου της περιοχής και με τον Δήμαρχο της περιοχής και τον αντιπρόεδρο της Ένωσης Δήμων της παράλιας ζώνης.

Έγινε ενημέρωση για την πόλη των Ιωαννίνων και τις αναπτυξιακές της δυνατότητες, ενώ ο αντιπρόεδρος μάλιστα δεσμεύτηκε ότι θα επισκεφθεί σύντομα τα Γιάννινα.
Στον τουρισμό…
Όπως αναφέρεται σε χθεσινό Δελτίο Τύπου του Δήμου, με την συνδρομή της ΔΕΘ υπήρξαν επιμέρους συνεργασίες με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου και ειδικά του τουριστικού τομέα, ενώ έγινε και συνάντηση με το προεδρείο των τουριστικών πρακτόρων της περιοχής. Παράλληλα, έγινε συνάντηση και συζήτηση με τους εκπροσώπους των Τουρκικών Αερογραμμών, στελέχη των οποίων θα επισκεφθούν τα Γιάννινα το αμέσως επόμενο διάστημα.
«Βάλαμε τις βάσεις…»
«Κάναμε μία πολύ καλή αρχή με το Ισραήλ και θεωρούμε ότι βάλαμε τις βάσεις και στην Τουρκία», τόνισε ο δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλ. Φίλιος. Με τη σειρά του, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Νίκος Γκόλας, υπογράμμισε ότι «η τουριστική αγορά της Τουρκίας είναι πολύ ισχυρή, αλλά χρειάζεται πολύ δουλειά και βέβαια χρειάζονται κινήσεις σε πολιτικό επίπεδο», ενώ ο Βασίλης Χήτος, δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Ν. Γκόντα και μέλος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής, σημείωσε ότι «οι καιροί έχουν αλλάξει. Διαπιστώνουμε ότι η ανάπτυξη δεν μπορεί να αιχμαλωτίζεται από πολιτικές αγκυλώσεις».

proinoslogos gr
4/9/12

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin