Saturday, October 13, 2012

Γίναμε Σαουδάραβες πρίγκιπες, έστω και χωρίς μια στην τσέπη…

Γιάννης Λοβέρδος
«Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη», έγραφε τον 18ο αιώνα ο Καισάριος Δαπόντες. Κι ο στίχος του αυτός είναι σήμερα πλέον επίκαιρος από ποτέ. Σε μια εποχή, που το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων γνωρίζει κατάρρευση κι ο τρόπος ζωής μας, ακολουθούσαμε αλόγιστα επί δεκαετίες καταστρέφεται, ολοένα και περισσότεροι Έλληνες παύουν να σκέπτονται λογικά και να χρησιμοποιούν την όποια κριτική τους ικανότητα και καταφεύγουν στην συνωμοσιολογία και στον μεσσιανισμό.

Ψάχνουμε εν αγωνία τον Μεσσία που θα μας σώσει και θα αποκαταστήσει τον τρόπο ζωής που είχαμε συνηθίσει. Κι όταν αυτός που προσδοκούσαμε δεν το πράττει, όπως συμβαίνει με τις κυβερνήσεις μας αλλά και με τους ευρωπαίους εταίρους μας, στρεφόμαστε με σφοδρότητα εναντίον του και τον κατηγορούμε με δριμύτητα.
Ομοίως, όποιος απατεώνας εμφανισθεί και υποσχεθεί ότι θα μας σώσει με κάποιον μαγικό τρόπο, σπεύδουμε να τον πιστέψουμε και τουλάχιστον για κάποιο διάστημα να τον χρίσουμε Μεσσία. 
Αυτό έχει συμβεί επανειλημμένως τα τελευταία χρόνια. Από τα πλέον απλά, όπως είναι ο «Μάγος» Τσάκας που θα έσωζε με πρίγκιπες από την Αραβία τον Παναθηναϊκό, μέχρι τους πρόσφατους «σωτήρες» (τους «ομογενείς» που υποτίθεται ότι είχαν συγκεντρώσει το μυθώδες ποσό των 600 δις δολαρίων για να μας εξαγοράσουν όλο το χρέος και να μας επιτρέψουν να συνεχίσουμε να ζούμε πλουσιοπάροχα με τα λεφτά των άλλων).
Το δυστύχημα είναι ότι ακόμα και πολιτικοί και δημοσιογράφοι και Μέσα Ενημέρωσης και τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης πέφτουν, ηθελημένα η μη, στην παγίδα αυτών των «από μηχανής θεών», που θα βγάλουν υποτίθεται από το αδιέξοδο την Ελλάδα και θα την αποκαταστήσουν και πάλι πλούσια, δυνατή κι ευτυχισμένη χωρίς καμιά προσπάθεια, χωρίς κανένα κόπο.
Με την χωρίς λογικό ειρμό νοοτροπία αυτή θεωρούμε απολύτως φυσικό να εμφανίζονται άνθρωποι που να λένε ότι θα μας σώσουν διότι διαθέτουν μετοχές μιάς τράπεζας, που έχει διαλυθεί εδώ και 80 χρόνια, της Τράπεζας Ανατολής κι ότι θα εισπράξουν από (ποιόν άραγε;) το ιλιγγιώδες ποσό των 2,8 τρισ δολαρίων. Το θεωρούμε φυσικό να στήνουμε τηλεοπτικές συζητήσεις στο ίδιο στούντιο όπου ο Κασιδιάρης χαστούκισε τη Λιάνα Κανέλλη αλλά και σε άλλα στούντιο πρόθυμων μικρών καναλιών, για να συζητήσουμε αν οι «ομογενείς» διαθέτουν το ποσό των 650 δισ δολαρίων, που υποτίθεται ότι εισέπραξαν σε ομόλογα του αμερικανικού δημοσίου διότι…πούλησαν «αρχαία ελληνική τεχνολογία» στην αμερικανική κυβέρνηση.
Δεν μας πτοούν ούτε οι διαψεύσεις του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών ούτε της Bank of Montreal, της καναδικής τράπεζας όπου υποτίθεται ότι είναι κατατεθειμένα τα χρήματα αυτά. Και συνεχίζουμε να συζητάμε και να πιστεύουμε, ενδεχομένως αυτές τις ανοησίες με το ακαταμάχητο επιχείρημα ότι αυτοί είναι όργανα των «εβραιομασόνων» και της…Λέσχης Μπίλντερμπεργκ, που καταδυναστεύουν τον περήφανο Ελληνισμό. Με την ίδια ακριβώς νοοτροπία που διέκρινε την εντελώς χαλκευμένη δήλωση του Χένρυ Κίσσινγκερ που υποτίθεται ότι στρεφόταν εναντίον του Ελληνισμού, ωσάν να ήταν ο περιούσιος λαός του Υψίστου.

Και δεν είναι μόνον αυτά. Ακόμα και μέλη του ελληνικού Κοινοβουλίου και κόμματα εκλεγμένα με υψηλά ποσοστά από τον ελληνικό λαό, ανακάλυψαν μετά από 70 ολόκληρα χρόνια τις γερμανικές αποζημιώσεις κι ότι αν τις διεκδικήσουμε από τους «κακούς Γερμανούς», που είναι απόγονοι των Ναζί, όπως προσπαθούν να μας πείσουν διακεκριμένοι θεράποντες της «ενημέρωσης», όπως ο Γιώργος Τράγκας, θα σωθούμε και πάλι. Το ύψος των γερμανικών αποζημιώσεων ποικίλλει σύμφωνα με το ποιος τις υπολογίζει. Ο Μανώλης Γλέζος υποστηρίζει ότι ξεπερνούν τα 500 δισ ευρώ. Αλλοι τις υπολογίζουν σε ακόμα ψηλότερα ποσά, που υπερβαίνουν ακόμα και το 1 τρις ευρώ. Χρήματα που, φυσικά, δεν υπάρχουν. Αλλά κανένα δεν πτοεί το γεγονός ότι η Γερμανία δεν δείχνει διατεθειμένη να μας δώσει έστω ένα ευρώ. Ούτε καν για τη σφαγή του Διστόμου.

Με την ίδια ακριβώς νοοτροπία, προσβλέπουμε σε σωτηρία από τον αμύθητο (υποτίθεται) πλούτο μας σε πετρέλαια κι άλλα κοιτάσματα. Μολονότι οι πρώτες γεωτρήσεις για εξεύρεση πετρελαίου στο Κατάκωλο είχαν ξεκινήσει από τον Μεταξά πριν από 75 χρόνια, μολονότι η νορβηγική εταιρία, που τώρα ανέλαβε να κάνει τις έρευνες από την ελληνική κυβέρνηση στην Κρήτη, ανακοίνωσε ότι θα έχει τις πρώτες ενδείξεις για το πόσα και ποια κοιτάσματα υπάρχουν το 2018.
Κι η διαδικασία αυτή δεν θα τελειώσει πριν από το 2030, τα δισ τα τρις δίνουν και παίρνουν στη λαϊκή μυθολογία κι οι περισσότεροι εξ αυτών, που τα πιστεύουν, νομίζουν ότι έγιναν Σαουδάραβες πρίγκιπες έστω κι αν δεν έχουν μία στην τσέπη τους τώρα. Αλλά, είπαμε, σε εποχές βαθιάς κρίσης και βίαιης ανατροπής του βιοτικού μας επιπέδου ανατρέπεται κι η λογική.
aixmi gr
13/10/12

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin