Saturday, October 27, 2012

«Μεγάλη πρόοδος» με τα προαπαιτούμενα

Αισιόδοξος για την επίτευξη της μέγιστης δυνατής συναίνεσης μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων για τα μέτρα, εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών μετά το τέλος της ευρείας σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό.
Όπως είπε και ο κ. Στουρνάρας, αντικείμενο της σύσκεψης ήταν οι εκκρεμότητες που υπάρχουν για τα προαπαιτούμενα, προκειμένου η κυβέρνηση να είναι έτοιμη εν όψει του Εurogroup της Τετάρτης.

Στόχος είναι μέχρι την Τετάρτη να μην υπάρχουν εκκρεμότητες, και όπως δήλωσε νωρίτερα και ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος, να έχουν προωθηθεί προς ψήφιση τα μέτρα στη Βουλή.
Ερωτηθείς σχετικά ο υπουργός Οικονομικών επανέλαβε ότι η απόφαση της κυβέρνησης είναι να έρθουν όλα (δημοσιονομικά μέτρα και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις) σε ένα νομοσχέδιο. Μαζί, επιβεβαίωσε ο υπουργός, θα κατατεθεί και ο Προϋπολογισμός.

Στις δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό, ο κ. Στουρνάρας δήλωσε ότι η ελληνική πλευρά θα παρουσιάσει στο Εurogroup την πρόοδο που έχει γίνει και στο σημείο αυτό σημείωσε πως έχει γίνει πολύ μεγάλη πρόοδος αναφορικά με τα 89 προαπαιτούμενα για την εκταμίευσης της δόσης.
Εργασιακά
Από την πλευρά του, ο υπουργός Εργασίας Γ.Βρούτσης δεσμεύθηκε σε δήλωσή του ότι το υπουργείο θα κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να ολοκληρώσει έγκαιρα, εντός χρονοδιαγράμματος, το νομοθετικό του έργο.
«Το υπουργείο Εργασίας, εκτός ότι ανέλαβε το μεγαλύτερο μέρος της δημοσιονομικής προσαρμογής, έχει να υλοποιήσει και το μεγαλύτερο νομοθετικό έργο», σημείωσε ο κ. Βρούστης και διαβεβαίωσε πως καταβάλλεται «κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε αυτό να ολοκληρωθεί μέσα στους πολύ περιορισμένους χρόνους που απαιτούνται».
«Η ελληνική κυβέρνηση θα είναι απόλυτα συνεπής και αξιόπιστη ακόμα και σε αυτό», καταλήγει στη δήλωσή του ο υπουργός Εργασίας. 
.naftemporiki gr
27/10/12

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin