Tuesday, October 16, 2012

Ευ. Βενιζέλος: «Ο σκληρός πυρήνας της ευρωζώνης παίζει με τη φωτιά»

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, με δηλώσεις του κατήγγειλε τον σκληρό πυρήνα των κρατών της ευρωζώνης και άλλους παράγοντες ότι παίζουν με τη φωτιά σε σχέση με το ελληνικό ζήτημα, αλλά και για την επιβίωση της ίδιας της ευρωζώνης.
Ο κ. Βενιζέλος κατήγγειλε και την τρόικα ότι καθυστερεί σκόπιμα τις συζητήσεις για το πακέτο των μέτρων, κάτι που, όπως τόνισε, δεν ωφελεί ούτε την Ελλάδα ούτε την Ευρωζώνη. Οι συζητήσεις, πρόσθεσε, πρέπει να κλείσουν, αλλά όχι όσο-όσο και όπως-όπως.

Σχετικά με τα εργασιακά, για τα οποία η τρόικα ήγειρε νέες αξιώσεις ο κ. Βενιζέλος απέρριψε όσα ζήτησαν οι εκπρόσωποι των δανειστών, λέγοντας ότι στα θέματα αυτά το ακραίο σημείο είναι εκείνο που ορίσθηκε τον Φεβρουάριο του 2012. Οτιδήποτε άλλο, τόνισε, δεν βοηθά ούτε στην ανάπτυξη ούτε στην ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι το κόμμα του στηρίζει την κυβέρνηση και πρόσθεσε ότι πρέπει όλοι να στηρίξουμε μια ενιαία εθνική γραμμή, η οποία πρέπει να αποδώσει.
Όπως ανέφερε ζήτησε από τον κ. Σαμαρά να παρουσιάσει, στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής το πραγματικό εθνικό και κοινωνικό ζήτημα της Ελλάδας. Αναφερόμενος στο πακέτο των μέτρων ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι αυτό πρέπει να είναι πράγματι το τελευταίο, να είναι εσωτερικά δίκαιο, όχι οριζόντιο και να βγάλει οριστικά τη χώρα από την κρίση. Το ΠΑΣΟΚ, πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος, θα λειτουργήσει και αυτή τη φορά με απόλυτα υπεύθυνο τρόπο, ως εγγυητής της πολιτικής σταθερότητας στη χώρα η οποία κινείται μέσα σε μια στρατηγικά αμήχανη Ευρώπη.
agelioforos.gr
16/10/12

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin