Tuesday, November 6, 2012

Ολ. Ρεν: Η απόφαση για την Ελλάδα πρέπει να ληφθεί στις 12 Νοεμβρίου

Η απόφαση για τη χρηματοδότηση της Ελλάδας πρέπει να ληφθεί στο συμβούλιο υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης (Eurogroup) την ερχόμενη Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου, δήλωσε ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της ΕΕ Όλι Ρεν.

Σημειώνεται ότι χθες το πρακτορείο Ρόιτερς δημοσίευσε δήλωση υψηλόβαθμου αξιωματούχου[1]  της ΕΕ, με την οποία εγείρονταν αμφιβολία για το αν θα μπορούσε να υπάρξει συμφωνία τη Δευτέρα για τη χρηματοδότηση της Ελλάδας, καθώς ο αξιωματούχος ανέφερε ότι δεν υπήρχε ακόμη συμφωνία για τον τρόπο μείωση του χρέους της χώρας. Ο κ. Ρεν, όμως, εξέφρασε διαφορετική άποψη.

«Χρειαζόμαστε μία κοινή άποψη για τον τρόπο μείωσης του βάρους του χρέους στο συμβούλιο της 12ης Νοεμβρίου και έχω την πεποίθηση ότι θα μπορέσουμε να φθάσουμε σε αυτή την κοινή άποψη», δήλωσε ο Επίτροπος σε συνέντευξη τύπου μετά τη σύνοδο των οικονομικών αξιωματούχων των χωρών της G 20 (των 20 μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου).
 
«Παράλληλα ή για την ακρίβεια πριν από την απόφαση, η ελληνική κυβέρνηση αναμένεται πρώτα να υιοθετήσει ένα δημοσιονομικό πακέτο διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και στη συνέχεια θα ζητηθεί από την ελληνική Βουλή να επικυρώσει αυτό το πακέτο ως προηγούμενες δράσεις, ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε σε μία απόφαση την επόμενη Δευτέρα», συνέχισε ο κ. Ρεν, προσθέτοντας: «Είμαστε σε τροχιά να πάρουμε την απόφαση στις 12 Νοεμβρίου, αλλά αυτό θα απαιτήσει αρκετή δουλειά ακόμη από όλους, συμπεριλαμβανομένων της ελληνικής Βουλής και των εκπροσώπων της ΕΕ και του ΔΝΤ». Ερωτηθείς, αν η επαναγορά του ελληνικού χρέους είναι η προτιμητέα επιλογή, ο κ. Ρεν απάντησε: «Αναμένω ότι θα χρειασθούμε ένα συνδυασμό στοιχείων και σίγουρα δεν θα απέκλεια το θέμα της επαναγοράς του χρέους, αλλά είναι ακόμη λίγο πρόωρο να πούμε κάτι οριστικό για το ζήτημα αυτό»

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
.e-typos.com
-------

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin