Wednesday, November 14, 2012

Αυστριακή Ομοσπονδία: “Είμαστε όλοι Έλληνες”

«Είμαστε όλοι Έλληνες. Οι άνθρωποι σε όλη την Ευρώπη έχουν πληρώσει για ότι έχει κάνει ο αχαλίνωτος χρηματοπιστωτικός τομέας. Με την ανεργία, την αύξηση της φτώχειας, τα δραστικά μέτρα λιτότητας, τις περικοπές των συντάξεων και της κοινωνικής πρόνοιας», γράφει η αυστριακή καρτ-ποστάλ, την οποία έχει εκδώσει η αυστριακή ομοσπονδία και θα τις μοιράσει στους πολίτες, ενώ στο διαδίκτυο έχει αναρτήσει μηνύματα συμπαράστασης για τους Έλληνες, Ισπανούς και Ιταλούς εργαζόμενους.
Όλα αυτά γιατί σήμερα είναι Ημέρα Πανευρωπαϊκής Απεργίας σήμερα με όλες τις χώρες της Ευρώπης  να βρίσκονται σε παραλήρημα.

Στο κείμενο που τη συνοδεύει, γράφει μεταξύ άλλων: «Στηρίζουμε τις Ελληνίδες και τους Έλληνες στον αγώνα τους για δουλειά με αξιοπρεπές εισόδημα. Οι περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές παροχές δεν οδηγούν έξω από την κρίση! Οι περικοπές σε εργατική νομοθεσία δε θα σταματήσουν κανένα χρέος! Οι άνθρωποι στην Ελλάδα – και σε όλη την Ευρώπη – δεν ευθύνονται για την κρίση.Το χειρότερο για τους ανθρώπους στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι η λιτότητα. Η Ευρώπη χρειάζεται απασχόληση και την ανάπτυξη!»
Στην Ισπανία, οι εργαζόμενοι κατεβαίνουν σε γενική απεργία για δεύτερη φορά μέσα στη χρονιά.
Ενώ στην Πορτογαλία έχει εξαγγελθεί επίσης 24ωρη γενική απεργία, ενώ στάσεις εργασίας και συλλαλητήρια θα πραγματοποιηθούν στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες. Στην Ιταλία, η GGIL διοργανώνει τετράωρη στάση εργασίας και διαδηλώσεις.
Στη Γαλλία οι CGT, CFDT και FO έχουν προγραμματίσει 25 διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα. Η DGB Γερμανίας θα πραγματοποιήσει, το μεσημέρι, συλλαλητήριο στο Βερολίνο, ενώ έχει αναρτήσει και σημαίες της ΓΣΕΕ στα κεντρικά γραφεία της γερμανικής συνομοσπονδίας.
Ανάλογες δράσεις θα γίνουν και στη Βρετανία, την Ολλανδία, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, τη Σλοβενία, τη Σουηδία και τη Φινλανδία.
«Όσοι σπέρνουν λιτότητα θα θερίσουν ύφεση» τονίζει, σε δήλωσή της, η γενική γραμματέας της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων, Μπερναντέτ Σεγκόλ και προσθέτει ότι «οι ηγέτες της Ευρώπης πρέπει να ακούσουν την οργή των ανθρώπων που βγαίνουν στους δρόμους».
www.onlycy.com
14/11/12
---
  • Αλληλεγγύη στο νότο της Ευρώπης εκφράζουν τα γερμανικά συνδικάτα 
 Ο πρόεδρος της γερμανικής συνομοσπονδίας συνδικάτων (DGB) Μίχαελ Ζόμερ προειδοποίησε σήμερα ότι οι πολιτικές λιτότητας στο νότο της Ευρώπης "καταστρέφουν χώρες", σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandradio Kultur. "Στην Ελλάδα, την Ισπανία, την Πορτογαλία, εφαρμόζεται μια πολιτική λιτότητας στις πλάτες των ανθρώπων (...). Καταστρέφουν αυτές τις χώρες μέσω των περικοπών (...). Για αυτό υπάρχει αυτή η αντίσταση, αυτή η εξέγερση", σημείωσε.

Ο Ζόμερ παρατήρησε ότι η Γερμανία μέχρι τώρα έχει αντισταθεί "σχετικά καλά στη δεύτερη φάση της οικονομικής κρίσης", σημειώνοντας όμως ότι η γενική οικονομική κατάσταση αρχίζει να γίνεται αντιληπτή σε ορισμένους τομείς, όπως στην αυτοκινητοβιομηχανία και στα χημικά. "Θέλουμε καλά μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης, δηλαδή να επενδύουμε απέναντι στην κρίση και όχι να κάνουμε περικοπές μέχρις εσχάτων", πρόσθεσε, καλώντας τα συνδικάτα να επιτεθούν στο "θεμελιώδες κακό της οικονομικής κρίσης, δηλαδή την κυριαρχία των αγορών".

"Είμαστε αλληλέγγυοι (...) και θα στείλουμε ένα μήνυμα αλληλεγγύης στις χώρας αυτές", σημείωσε ο Ζόμερ, αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις που οργανώθηκαν σε πολλές γερμανικές πόλεις από την DGB, τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή συνομοσπονδία που έχει περίπου 8 εκατομμύρια μέλη. Στη Φρανκφούρτη περίπου εκατό άτομα, κυρίως συνδικαλιστές, συγκεντρώθηκαν το πρωί εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στις χώρες της νότιας Ευρώπης, ένα σύνθημα που είχαν μεταφράσει στα ελληνικά, τα ιταλικά, τα πορτογαλικά και τα ισπανικά.

"Θέλουμε να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στους Ευρωπαίους εργαζόμενους", είπε ο Στέφεν Μέρτε του αριστερού κόμματος Die Linke. "Οι πλούσιες χώρες πρέπει να είναι αλληλέγγυες με τις φτωχότερες", πρόσθεσε.
"Δεν θέλουμε μια πολιτική λιτότητας που απευθύνεται αποκλειστικά στους μικρούς, αλλά μια πολιτική μέσω της οποίας οι υπεύθυνοι αυτής της κρίσης, δηλαδή οι τράπεζες, θα αναλάβουν τις ευθύνες τους", τόνισε από την πλευρά του ο Στέφαν Κέρτσελ, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Έσσης-Θουριγγίας. "Ας μην λέμε ότι αυτό είναι ένα πρόβλημα του νότου (...) Η κρίση χτυπά και τη δική μας πόρτα. Η μερική απασχόληση, τα προβλήματα πωλήσεων στην Opel, είναι επίσης συνέπειες της κρίσης", κατέληξε.
.express gr
14/11/12

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin