Wednesday, November 28, 2012

ΦΟΒΟΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ/ Τραπεζίτης για την επαναγορά: Είναι εντελώς ανόητο

Τρομάζει τις τράπεζες η προοπτική της επαναγοράς ομολόγων με κορυφαία στελέχη να εκφράζουν τον προβληματισμό τους για το γεγονός ότι θα επιβαρυνθούν ακόμη περισσότερο τα εγχώρια χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.
Μιλώντας κορυφαίος τραπεζίτης που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του στο Dow Jones Newswires τόνισε ότι με σταθμισμένη τιμή των 30 με 35 σέντς «θα έχουμε ένα μικρό κέρδος αλλά αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει περαιτέρω ανοδικό περιθώριο…».

Την ίδια στιγμή δήλωσε χαρακτηριστικά: "This is totally screwed up. They are doing another debt restructuring on us because they screwed up the first time and now they are screwing us up a second time" κάτι που στα ελληνικά σημαίνει: "Αυτό είναι εντελώς ανόητο. Κάνουν άλλη μια αναδιάρθρωση χρέους πάνω μας γιατί την πρώτη φορά τα έκαναν θάλασσα και τώρα μας κάνουν άνω - κάτω για δεύτερη φορά".
Το πρακτορείο αναφέρει εξάλλου ότι η ελληνική κυβέρνηση αναμένεται να παρουσιάσει μέσα στις επόμενες ημέρες το σχέδιο για την επαναγορά του χρέους που συμφωνήθηκε στο τελευταίο Eurogroup.
Σημειώνει εξάλλου ότι το σχέδιο θα μπορούσε να επιβαρύνει περαιτέρω τις ελληνικές τράπεζες και έρχεται παρά τις εκτεταμένες αμφιβολίες για το αν θα δουλέψει ή θα κάνει αρκετά για να μειώσει το ελληνικό χρέος.
Οι λεπτομέρειες του σχεδίου θα μπορούσαν να ανακοινωθούν ακόμη και την επόμενη Δευτέρα, δηλώνει τραπεζική πηγή στο πρακτορείο.

28/11/12

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin