Friday, November 16, 2012

Η Ελλάδα είναι ασφαλής χώρα απαντά στην Πρεσβεία των ΗΠΑ το ΥΠΕΞ

Η σύσταση της Πρεσβείας των ΗΠΑ, προκάλεσε την παρέμβαση του Υπουργείου Εξωτερικών. «Η Ελλάδα ήταν και παραμένει μία χώρα ασφαλής, ένα κράτος δικαίου, στο οποίο κάθε πολίτης ή επισκέπτης απολαμβάνει την προστασία του νόμου» τόνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας, μιλώντας στη ΝΕΤ FM.
Σύμφωνα με το ΥΠΕΞ, τα μεμονωμένα περιστατικά ρατσιστικής βίας που έχουν σημειωθεί είναι ξένα προς τους Έλληνες, προς τον πολιτισμό μας και την μακραίωνη παράδοση της ελληνικής φιλοξενίας.

«Η πολιτεία και συγκεκριμένα το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ακολουθούν πολιτική μηδενικής ανοχής και λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την πρόληψη και καταστολή τέτοιων συμπεριφορών, τις οποίες καταδικάζει απερίφραστα», καταλήγει το ΥΠΕΞ.

Την Παρασκευή η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα, εξέδωσε σύσταση προς τους Αμερικανούς πολίτες και κυρίως σε εκείνους που είναι ασιατικής ή λατινοαμερικανικής καταγωγής, καθώς και στους αφροαμερικανούς που βρίσκονται στη χώρα μας να λάβουν προληπτικά μέτρα για την ασφάλειά τους και να εγγραφούν σε σχετικό πρόγραμμα για την ασφάλεια ταξιδιωτών, που υπάρχει στην αμερικανική πρεσβεία και τα αμερικανικά προξενεία.


16/11/12

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin