Wednesday, November 28, 2012

Ο εφιάλτης του Κυπριακού ξανακτυπά ..... Επέστρεψε ο Ντάουνερ

Επέστρεψε ο Ντάουνερ ως «μέσσεντζερ» της Άγκυρας μεταφέροντας τον τουρκικό εκβιασμό, είτε Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία είτε διχοτόμηση
Μέσα από τα ερείπια της ξαφνικής οικονομικής καταστροφής, την οποία βιώνει η Κύπρος και ο λαός μας, επανεμφανίστηκε ξαφνικά και ο εφιάλτης του Κυπριακού, Αλεξάντερ Ντάουνερ. Επέστρεψε ο φιλότουρκος Ντάουνερ ως «μέσσεντζερ» της Άγκυρας μεταφέροντας τον τουρκικό εκβιασμό, είτε Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία είτε διχοτόμηση, δύο κράτη και δύο λαοί.
Σημειώνουμε ότι αυτό προκύπτει ξεκάθαρα από την απλή «απορία» που ο Ντάουνερ διατύπωσε σε ξένους Διπλωμάτες, αναφερόμενος σε τάχα προβληματισμό του ΟΗΕ «για το τι μέλλει γενέσθαι στο Κυπριακό και κατά πόσον η προσφερόμενη λύση είναι τελικώς η Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία ή όχι». Η απάντηση σε αυτόν τον πονηρό «προβληματισμό» του ΟΗΕ είναι ξεκάθαρη και δίδεται από τον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ, τον οποίο υποτίθεται ότι ο κ. Ντάουνερ υπηρετεί.
Ο Καταστατικός Χάρτης του ΟΗΕ προνοεί ξεκάθαρα ότι η λύση δεν μπορεί να είναι Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία, αλλά η απελευθέρωση της Κυπριακής Δημοκρατίας από την ξένη στρατιωτική κατοχή και η αποκατάσταση της εξουσίας της Κυβέρνησης της κυρίαρχης Κυπριακής Δημοκρατίας, Μέλους του ΟΗΕ, πάνω σε ολόκληρη την Κύπρο, η αποκατάσταση των παραβιασθέντων Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων όλων των Κυπρίων και η αποζημίωση της Κύπρου από την Τουρκία για όσα της προκάλεσε το 1974 και στα 38 χρόνια συνεχιζόμενης κατοχής.

Η πρόθεση της Τουρκίας

Ξεκάθαρη, όμως, είναι η πρόθεση της Τουρκίας και των νονών τής νομιμοποίησης των κατοχικών δεδομένων με λύση ΔΔΟ, δηλαδή της νομιμοποιημένης διχοτόμησης. Η πρόθεση και η έγνοια είναι να παραμείνει η Κυπριακή Δημοκρατία αιχμάλωτος της πορείας προς ΔΔΟ, με απώτερο στόχο, μέσα από τον χρόνο και τη φθορά, να υποκύψουμε και να παραδοθούμε.

Το δυστύχημα είναι ότι αυτές τις προθέσεις ανέλαβε να τις επιβάλει ο ΟΗΕ μέσω των διεφθαρμένων αξιωματούχων του, συνεχίζοντας απ’ εκεί που σταμάτησαν τα τανκς το 1974. Ανησυχούν έντονα η Τουρκία και οι νονοί της διχοτόμησης, διότι ενόψει και των προεδρικών εκλογών του 2013, ο Κυπριακός Λαός έχει αυτήν τη φορά επιλογή υποψηφίου, αυτήν του Γιώργου Λιλλήκα, ο οποίος καλεί σε συστράτευση τον λαό σε μια νέα πορεία απεμπλοκής της Κυπριακής Δημοκρατίας από την καταστροφική λύση της ΔΔΟ, με την οποία θα νομιμοποιηθεί η γεωγραφική διχοτόμηση της Κύπρου και ο ρατσιστικός διαχωρισμός του Κυπριακού Λαού που πέτυχε η τουρκική κατοχή.

Ιστορική ευκαιρία

Η σκόπιμη παρέμβαση του Ντάουνερ αποτελεί παρέμβαση στις προεδρικές εκλογές του 2013. Είναι παράλληλα θλιβερό να διαπιστώνεται ότι, ντόπιες φωνές, φαίνεται να συντονίζονται μαζί του για τον ίδιο σκοπό και τον ίδιο εκβιαστικό στόχο. Αυτό, κατά τη δική μας εκτίμηση, διαπιστώνεται από τις ντόπιες φωνές που ακολούθησαν τις δηλώσεις Ντάουνερ, με τις οποίες παρουσιάζεται η πολιτική πρόταση του υποψηφίου Γιώργου Λιλλήκα για εγκατάλειψη της ΔΔΟ να αποτελεί πρόσχημα για τον ύποπτο και πονηρό προβληματισμό που μετέφερε ο Ντάουνερ.

Καταγγέλλουμε τόσο την παρέμβαση Ντάουνερ όσο και τις ντόπιες φωνές που συνοδοιπορούν μαζί του και καλούμε τον Κυπριακό Λαό να σημειώσει ότι άρχισε να στήνεται το ίδιο εκβιαστικό σκηνικό τής προ του Δημοψηφίσματος του 2004 περιόδου και μεγάλο βάρος ιστορικής ευθύνης θα πέσει στους ώμους των ψηφοφόρων, ώστε οι επόμενες προεδρικές εκλογές να αποτελέσουν ένα νέο δημοψήφισμα ενάντια στο Σχέδιο Ανάν, που θα βρικολακιάσει μέσα από τυχόν συνέχιση πορείας προς λύση ΔΔΟ. Η απεμπλοκή μας από τη λύση ΔΔΟ είναι ιστορικά εθνική ανάγκη και η προεκλογική πρόταση του Γιώργου Λιλλήκα αποτελεί για την Κύπρο και τον λαό μας ιστορική ευκαιρία.
Από το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια 
28/11/12 

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin