Thursday, November 29, 2012

Ρούτε: Ενδεχόμενο μεγαλύτερης βοήθειας στην Ελλάδα - «όχι» σε επαναδιαπραγμάτευση με Πορτογαλία και Ιρλανδία

Την άποψή του ότι η Ελλάδα μπορεί να χρειαστεί μεγαλύτερη οικονομική βοήθεια για να μείνει στη ζώνη του ευρώ, εξέφρασε ο ολλανδός πρωθυπουργός Mαρκ Ρούτε, υπαναχωρώντας από τη μέχρι πρότινος σκληρή του γραμμή σύμφωνα με την οποία η Ολλανδία ήταν έτοιμη να εξετάσει την έξοδο της χώρας μας από το ενιαίο νόμισμα.

Απηχώντας τις δηλώσεις των γερμανών συμμάχων του, ο Ρούτε αρνήθηκε να προβεί σε υποθέσεις για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη. 

Αντίθετα, ο Ρούτε εμφανίστηκε αντίθετος στην παραχώρηση προς την Ιρλανδία και την Πορτογαλία ανάλογης συμφωνίας με αυτή που δόθηκε για την κυβέρνηση στην Αθήνα, ενώ αρνήθηκε τόσο τη διαγραφή των δανείων του επίσημου τομέα για τη χώρα μας, όσο και να σχολιάσει πιθανό αίτημα ενίσχυσης στην Ισπανία.



Ο πορτογάλος  υπουργός Οικονομικών Βιτόρ Γκασπάρ δήλωσε αυτή την εβδομάδα πως η Πορτογαλία και η Ιρλανδία, οι οποίες λαμβάνουν δάνεια διάσωσης, μπορούν να επωφεληθούν από τη χαλάρωση των όρων στη βοήθεια για την Ελλάδα.

«Είμαι απολύτως βέβαιος ότι οι επενδυτές κατανοούν ότι η Ελλάδα είναι μια ιδιαίτερα δύσκολη υπόθεση», δήλωσε ο ολλανδός πρωθυπουργός. «Καταλαβαίνω την Ιρλανδία και την Πορτογαλία που παρακολουθούν με έντονο ενδιαφέρον τη δέσμη μέτρων και τι μπορεί να σημαίνει αυτή για τις χώρες τους (...). Είμαι Ολλανδός κι αυτό σημαίνει ότι θέλουμε μένουμε πιστοί στους κανόνες, θέλουμε να τηρήσουμε τη συμφωνία και θέλουμε οι χώρες να πράξουν ό, τι έχουν υποσχεθεί» απάντησε ο Ρούτε.


29/11/12

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin