Wednesday, November 21, 2012

Reuters: Εκτός προβλέψεων το ελληνικό χρέος

Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις για την πορεία του ελληνικού χρέους σύμφωνα με έγγραφο το οποίο βρίσκεται στα χέρια του διεθνούς ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters.

Ειδικότερα, το χρέος επί του ΑΕΠ το 2020 θα ανέρχεται στο 144%, το 2022 στο 133% και το 2030 στο 111%, ανατρέποντας όλον τον ευρωπαϊκό σχεδιασμό για την αντιμετώπιση των τεράστιων οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Ελλάδα. Λαμβάνοντας υπόψη αυτήν την εξέλιξη το «κούρεμα» των ομολόγων του δημοσίου Τομέα, ίσως να αποτελεί πλέον μονόδρομο προκειμένου να μπορέσει να έχει ένα αίσιο τέλος η ελληνική περιπέτεια.


Σύμφωνα με το ίδιο έγγραφο προτείνεται η παράταση της επίτευξης του στόχου για τη βιωσιμότητα του χρέους και τον περιορισμό του στο 144% του ΑΕΠ το 2020, στο 133% το 2022 και το 111% του ΑΕΠ το 2030. Για να γίνει αυτό απαιτείται μείωση των επιτοκίων στα διμερή δάνεια κατά 70 μονάδες βάσης (από 150 μονάδες βάσης που είναι σήμερα), επιπλέον του κόστος χρηματοδότησης. Παράλληλα, θα πρέπει να υπάρξει αναστολή στις πληρωμές τόκων στα δάνεια που έχει λάβει η Ελλάδα από τον EFSF για 10 χρόνια και επιστροφή κερδών από τα ομόλογα που κατέχει η ΕΚΤ.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας




zougla gr: Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012 
---------

Δραχμή – Ευρώ – Χρέος

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin