Tuesday, December 18, 2012

ΠΑΣΟΚ: Φταίει ο Χατζηδάκης για τη μη ενεργοποίηση του ταμείου για τη Χίο

Ευθύνη στο υπουργείο Ανάπτυξης αποδίδουν, με κοινή δήλωση τους ο γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μανιάτης και ο βουλευτής Χίου του ΠΑΣΟΚ Κώστας Τριαντάφυλλου, για τη μη ενεργοποίηση του Ταμείου Αλληλεγγύης για τη Χίο εντός του προκαθορισμένου χρονοδιαγράμματος. Αποτέλεσμα της μη ενεργοποίησης, όπως απάντησε ο αρμόδιος επίτροπος για την Περιφερειακή Ανάπτυξη Γιοχάνες Χαν, σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Νίκου Χουντή, η χώρα μας να χάσει την κοινοτική χρηματοδότηση.

«Είναι ανεξήγητη η ολιγωρία του υπουργείου Ανάπτυξης, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, στο θέμα της μη υποβολής της αίτησης προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η Χίος από το Ταμείο Αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και της ανακήρυξης της Χίου σε πυρόπληκτη περιοχή», σημειώνουν οι δύο βουλευτές.
«Από τον Αύγουστο, αμέσως μετά την πυρκαγιά, εξετάσαμε τη δυνατότητα ενεργοποίησης του Ταμείου Αλληλεγγύης για τη χρηματοδότηση της αποκατάστασης των καταστροφών που υπέστη η Χίος από τη μεγάλη φωτιά. Κατόπιν συσκέψεως με το Γραφείο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στην Αθήνα, υπογραμμίσαμε τη δυνατότητα παροχής βοήθειας από τους εταίρους μας, υπό την απαρέγκλιτη προϋπόθεση όμως, ότι το αίτημα της Ελληνικής Κυβέρνησης θα κατατίθετο μέσα σε ένα προκαθορισμένο χρονοδιάγραμμα (δέκα εβδομάδων)», συμπληρώνουν και καταλήγουν καταλογίζοντας τις ευθύνες:
«Το υπουργείο Ανάπτυξης είναι αποκλειστικά υπεύθυνο για αυτή τη δυσμενή εξέλιξη, την οποία δεν μπορεί να αποδεχθεί η κοινωνία της Χίου. Καταθέτουμε επίκαιρη ερώτηση και αναμένουμε την άμεση αντίδραση της Κυβέρνησης, προκειμένου να διορθωθεί το σφάλμα».
.aftodioikisi.gr
18/12/12
--------
ΣΧΕΤΙΚΑ1

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin