Tuesday, December 4, 2012

Συνεχίζουν κάποια ελληνικά ΜΜΕ να αποκαλούν την FYROM ως 'Μακεδονία', καθώς και την γλώσσα "μακεδονική"

Προς το Ελληνικό ΥΠΕΞ
Συνεχίζει το ΑΠΕ - ΜΠΕ να αναπαράγει άρθρα, από σκοπιανές ιστοσελίδες, χρησιμοποιώντας τις δηλώσεις των Σκοπιανών αξιωματούχων, όπως έχουν, με τους όρους "Μακεδονία", "Μακεδόνες","μακεδονική" κλπ. 
Οι δηλώσεις είναι μεν σε εισαγωγικά αλλά όχι οι επιθετικοί προσδιορισμοί. Τα άρθρα αυτά τα αντιγράφουν πιστά, πλήθος ελληνικών ιστοσελίδων, δίχως καμία διόρθωση/επιφύλαξη, πλην ελαχίστων περιπτώσεων. Προφανώς η αντιγραφή γίνεται από αυτόματες μηχανές.
Για τις προηγούμενες περιπτώσεις σας στείλαμε το email: Τα Ελληνικά ΜΜΕ και η ονομασία της FYROM στα άρθρα τους  με τις αντίστοιχες δειγματοληπτικές φωτογραφίες.


Για το σημερινό, (4/12/12), όπου μάλιστα η φωτογραφία του άρθρου διαφημίζει στο φόντο της και το δήθεν συνταγματικό όνομα της χώρας αυτής, ακολουθούν τέσσερις τυχαίες φωτογραφίες. Στην τέταρτη φωτογραφία ο διαχειριστής ευαισθητοποιήθηκε και έβαλε σε εισαγωγικά τον επιθετικό προσδιορισμό "μακεδονική".
Γενικά θα μπορούσε να παρατηρήσει κάποιος ότι τέτοιου είδους ενημέρωση-άρθρα δεν προσφέρουν τίποτα καθόσον όλοι γνωρίζουμε τι λένε οι σκοπιανοί, πως το λένε και που το λένε.

Συνεπώς η επανάληψη με τέτοιο τρόπο δηλώσεων των Σκοπιανών, και καμιά φορά Ευρωπαίων Αξιωματούχων, σε ελληνικά ΜΜΕ, δίχως επιφύλαξη/ακύρωση, όπως π.χ.κάνουν Τούρκοι και Κύπριοι δημοσιογράφοι, όταν αναλύουν εθνικό τους θέμα, (Sözde Ermeni Soykırımı και ψευδοκράτος αντίστοιχα), προκαλεί εύλογα ακραίο συναισθηματισμό. Οπότε δεν θα είναι παράξενο η άνοδος ακραίων πολιτικών τάσεων στην ελληνική πραγματικότητα όταν δεν υπάρχει η ποιοτική αντιμετώπιση/αντίδραση σε απλά πράγματα.

Ακολουθούν τέσσερις τυχαίες φωτογραφίες:

4/12/12
-----
ΣΧΕΤΙΚΟ ΠΡΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΥΠΕΞ:
 
--------
-----
----------
4.  "μακεδονική" σε εισαγωγικά.


κλπ 4/12/12

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin