Thursday, January 24, 2013

«Δεν δεχόμαστε νέα σχέδια τύπου Ανάν»

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΠΑΦΕΣ ΛΙΛΛΗΚΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο είχε χθες το πρωί, στα γραφεία του κόμματος στην Αθήνα, ο υποψήφιος για την Προεδρία Γιώργος Λιλλήκας, ολοκληρώνοντας τον κύκλο των επαφών του στην Ελλάδα.

Σε δήλωσή του μετά τη συνάντηση, o κ. Λιλλήκας χαρακτήρισε τη συνάντηση με τον κ. Βενιζέλο πολύ ενδιαφέρουσα, λέγοντας ότι υπήρξε ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών από την οικονομική κατάσταση στην Κύπρο και την Ελλάδα «και ιδιαίτερα τις εμπειρίες της Ελλάδας με το μνημόνιο, που μας είναι πολύ χρήσιμες για τις δικές μας διαπραγματεύσεις».

Ο κ. Λιλλήκας εξέφρασε την ελπίδα η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός πολύ σύντομα να ξεπεράσουν τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και να τεθεί ξανά η ελληνική οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης, λέγοντας: «Είμαι αισιόδοξος γιατί πάντα ο Ελληνισμός τα καταφέρνει στα δύσκολα και ο κυπριακός Ελληνισμός, η Κύπρος, χρειάζεται μια ισχυρή Ελλάδα και όχι μια Ελλάδα οικονομικά εξαρτημένη και αποδυναμωμένη».

Ο κ. Λιλλήκας, στο πλαίσιο των διήμερων επαφών του στην Αθήνα, είχε, προχθές, συνάντηση με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ενώ το βράδυ μίλησε σε προεκλογική εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής. 

«Δεν σηκώνουμε τα χέρια ψηλά»
Στην ομιλία του ο κ. Λιλλήκας τόνισε ότι, «ενώ κάποιοι στις κρίσιμες στιγμές σηκώνουν τα χέρια ψηλά, εμείς σηκώνουμε τα μανίκια και εργαζόμαστε σκληρά για να ανατρέψουμε το σκηνικό», ενώ αναφερόμενος στο Κυπριακό υπογράμμισε ότι «σε όσους επενδύουν στην οικονομική εξαθλίωση της Κύπρου για να επαναφέρουν σχέδια τύπου Ανάν, λέμε πως ‘κάνετε λάθος’».

Ο Γ. Λιλλήκας επισήμανε επιπρόσθετα ότι 38 χρόνια συνομιλιών δεν οδήγησαν σε λύση, αλλά αντίθετα αξιοποιήθηκαν από την Τουρκία για να μετατρέψουν το πρόβλημα από εισβολή και κατοχή, σε πρόβλημα κατανομής εξουσιών μεταξύ των δύο κοινοτήτων.
«Μέσα σε αυτές τις νέες διεθνείς συνθήκες, όπως διαμορφώθηκαν με ένταξη στην ΕΕ, έχουμε υποχρέωση να διασφαλίσουμε την επιβίωση του Ελληνισμού στην Κύπρο και να αποσύρουμε όλες τις διαχρονικές μας υποχωρήσεις», υπέδειξε. 

Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό οι Αλέξανδρος Μιχαηλίδης, Δημήτρης Παπαδάκης, Αντρέας Αγγελίδης, Παναγιώτης Ήφαιστος (καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και Στρατηγικών Σπουδών στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά), Βαγγέλης Κουφουδάκης (ομότιμος πρύτανης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και πρύτανης του Indiana University) και Δημήτρης Αλευρομάγειρος (αντιστράτηγος εν αποστρατεία και επίτιμος Γενικός Επιθεωρητής Στρατού). 
.sigmalive.com/simerini
24/01/13

2 comments:

  1. Κρίσιμα σημεία του Σχεδίου.....

    Ν. Λυγερός
    Δεν υπάρχει πλειονότητα ή μειονότητα όλα είναι ισότιμα.(Σελίδα 3 Άρθρο iii)

    Μας αναγκάζουν να υποστηρίξουμε την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρώπη. (Σελίδα 3, Άρθρο 1.5)

    Μετά από 19 χρόνια δεν θα υπάρχει έλεγχος των εποίκων. (Σελίδα 4, Άρθρο 5)

    Οι Ελληνοκύπριοι υπό τουρκοκυπριακή διοίκηση δεν θα έχουν πολιτικά δικαιώματα (Σελίδα 5, Άρθρο 4.2)

    Για κάθε απόφαση της Βουλής χρειαζόμαστε την πλειοψηφία των Τουρκοκυπρίων (Σελίδα 5, Άρθρο 5.1)

    Δεν ψηφίζουμε άμεσα τον Πρόεδρο (Σελίδα 5, Άρθρο Α5.1.δ)

    Δεν υπάρχει ημερομηνία τελικής αποχώρησης του κατοχικού στρατού! (Σελίδα 6, Άρθρο 8 β)

    Το νέο κράτος θα έχει άλλη σημαία και άλλο ύμνο! (Σελίδα 11 Προσάρτημα Ι, Άρθρα 8.2 και 8.3)

    Η Τουρκική γλώσσα θα είναι επίσημη και υποχρεωτική γλώσσα για όλους τους μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (γυμνασίου και λυκείου) (Σελίδα 11 Προσάρτημα Ι Άρθρο 9.1 και Σελίδα 25 Άρθρο 50)

    Το σχέδιο επαναλαμβάνει σημεία της Γ’ Βιέννης που δεν τηρήθηκαν (Σελίδα 12 Προσάρτημα ΙΙΙ Άρθρο 11.5)

    Μέχρι την υποθετική ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η Κύπρος δεν θα διαθέτει το έδαφός της για διεθνές στρατιωτικές επιχειρήσεις.(σελίδα 26 Άρθρο53)

    Το σχέδιο εφαρμόζει τις πρόνοιες των ψευδοδικαστηρίων. (Σελίδα 36 ΤΑ Άρθρο 8)

    Ο πρόσφυγας έχει δικαίωμα να πουλήσει το δικαίωμα αποκατάστασης ή να το ανταλλάξει ή να λάβει αποζημίωσης. (Σελίδα 38 Άρθρο 16)

    Με το μορατόριουμ καμία αποκατάσταση δεν μπορεί να γίνει πριν τρία χρόνια.(Σελίδα 39 Άρθρο 17 α και β)

    « Τα γεγονότα της περιόδου μεταξύ 1963 και 1974 δεν συνέβησαν » (Σελίδα 41 Παρατήρηση 28)

    Η οριστική αποζημίωση αν γίνει θα γίνει σε 25 χρόνια. (Σελίδα 52 Άρθρο 18.5)

    Το Ερώτημα του Δημοψηφίσματος :

    « Εγκρίνετε την Θεμελιώδη Συμφωνία με όλα τα Προσαρτήματά της καθώς και το σύνταγμα της Ελληνοκυπριακής/Τουρκοκυπριακής πολιτείας και τις διατάξεις σχετικά με τους νόμους του που θα ισχύουν, για να δημιουργήσουν μια νέα τάξη πραγμάτων στην οποία η Κύπρος θα προσχωρήσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση ενωμένη; » (Σελίδα 59 Άρθρο 1)

    Το Ηνωμένο Βασίλειο θα συνεχίσει να απολαύει πλήρως και ανεμπόδιστα πρόσβασης για οποιοδήποτε σκοπό στα ύδατα μεταξύ των υδάτων τα οποία η Ενωμένη Κυπριακή Δημοκρατία δεν θα διεκδικήσει που εφάπτονται στο ανατολικό μέρος της περιοχής της Κυρίαρχης Βάσης Δεκέλειας που ενώνεται με την θάλασσα και τα ύδατα τα οποία η Ενωμένη Κυπριακή Δημοκρατία δεν θα διεκδικήσει που εφάπτονται στο δυτικό μέρος της περιοχής της Κυρίαρχης Βάσης Δεκέλειας που ενώνεται με την θάλασσα. (Σελίδα 64 Άρθρα 5.1 και 5.3)

    Όχι μόνο η Αγγλία διατηρεί τις βάσεις της αλλά επεκτείνεται και στα εφαπτόμενα ύδατα. (Σελίδα 65 Άρθρα 6 και 7)

    Μετά από άδεια 72 ωρών η Τουρκία θα μπορεί να κάνει στρατιωτικές ασκήσεις στο ελληνικό μέρος. (Σελίδα 69, Άρθρο 6)


    Σημείωση: Οι αναφορές αφορούν το έντυπο που αναφέρεται στο σχέδιο και που είναι έκδοση του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών της Κυβέρνησης (P.I.O).

    http://www.lygeros.org/articles?n=822&l=gr

    ReplyDelete
  2. Αναστασιάδης - Μαλλάς στο δεύτερο γύρο των κυπριακών εκλογών.....
    45,46% ΕΛΑΒΕ Ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ....

    Αναστασιάδης - Μαλλάς είναι το δίδυμο που θα διεκδικήσει τη νίκη στις προεδρικές εκλογές της Κύπρου την ερχόμενη Κυριακή, διαψεύδοντας τα exit polls που προέβλεπαν νίκη Αναστασιάδη από τον πρώτο γύρο.

    Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της Κύπρου τα ποσοστά των υποψηφίων έχουν ως εξής:

    ΝΙΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ 45,46% - 200.571
    ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΑΛΑΣ 26,91% - 118.725
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΛΛΗΚΑΣ 24,93% - 110.000
    ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ 0,88% - 3.900
    ΠΡΑΞΟΥΛΑ ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ 0,61% - 2.680
    ΜΑΚΑΡΙΑ ΑΝΤΡΗ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ 0,43% - 1.896
    ΛΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΟΥ 0,29% - 1.278
    ΣΟΛΩΝ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ 0,18% - 792
    ΚΩΣΤΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ(ΟΥΤΟΠΟΣ) 0,16% - 723
    ΑΝΔΡΕΑΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ 0,10% - 434
    ΛΟΥΚΑΣ ΣΤΑΥΡΟΥ 0,05% - 213

    Στους εκλογικούς καταλόγους της Κύπρου είναι εγγεγραμμένοι 545.491 πολίτες, από τους οποίους ψήφισαν 453.498 (83,14%), 91.993 απείχαν (16,86%), ενώ τα έγκυρα ήταν 441.212 (97,29%), τα άκυρα 7.826 (1,73%) και τα λευκά 4.460 (0,98%).

    Τα exit polls έδιναν στον κ. Αναστασιάδη 51,1% και τη νίκη από την πρώτη Κυριακή.

    Το γεγονός ότι ο Αναστασιάδης δεν κατάφερε να εξασφαλίσει τη νίκη από την πρώτη Κυριακή, αποτελεί ένα πλήγμα για το επενδυτικό κλίμα στην Κύπρο, εκτιμά το Reuters. Πολλοί επενδυτές και οικονομικοί αναλυτές εκτιμούσαν ότι μια γρήγορη νίκη του υποψηφίου του ΔΗΣΥ θα σήμαινε και μια γρήγορη συμφωνία για τη διάσωση της οικονομίας της Κύπρου.

    Η πρώτη ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών στις 7.30 μ.μ. διέψευσε τα exit polls που νωρίτερα προεξοφλούσαν τη νίκη από την πρώτη Κυριακή του Νίκου Αναστασιάδη. Το ΡΙΚ έδινε ποσοστό 51,1% στον πρόεδρο του ΔΗΣΥ.

    Τα ιδιωτικά κανάλια στις εκτιμήσεις αποτελέσματος έδιναν τον Αναστασιάδη πάνω από το 50% αλλά στα όρια του στατιστικού σφάλματος. Το Μega Κύπρου έδωσε νίκη του Αναστασιάδη με 49-52%, ο Αντένα Κύπρου με 48-52% και το Σίγμα 49- 52,5%.

    Σημειώνεται πάντως ότι το exit poll του ΡΙΚ συμπεριλαμβάνει αποτελέσματα και από ψηφοφόρους στην Ελλάδα και στη Βρετανία......http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63784302

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin