Saturday, January 19, 2013

Η λάθος μάχη

Του Σωκρατη Τσιχλια
Η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, της οποίας εξέχον στέλεχος και υποψήφιος διάδοχος ήταν ο Ευ. Βενιζέλος, τα δύο καταραμένα χρόνια που έμεινε στο τιμόνι της χώρας δεν εισέπραξε ούτε ένα σεντ από χρήματα φοροδιαφυγής. Δεν κατάφερε ούτε την ελάχιστη νίκη απέναντι σε όσους Eλληνες επιμένουν να κρατούν «κρυμμένο» πλούτο, που ποτέ δεν δηλώθηκε και δεν φορολογήθηκε.

Τόσο ο πρώην πρωθυπουργός όσο και οι υπουργοί του των Οικονομικών, Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλος, είναι συνυπεύθυνοι για την κατάντια. Η χώρα να βρίσκεται σε πόλεμο (οι οικονομικές απώλειες είναι μεγαλύτερες από την περίοδο 1940 - ’45), ανήμποροι γέροντες και γερόντισσες να υφίστανται δολοφονικές περικοπές σε ισχνά εισοδήματα και αυτοί απλώς να προσπαθούν… Κυβέρνησαν με ανενεργά νομοθετήματα ή εντυπωσιοθηρικές συλλήψεις επωνύμων που ακόμη και σήμερα δεν έχουν φέρει ούτε ένα ευρώ στα ταμεία. Είκοσι τόσους μήνες είχαν στην κατοχή τους την περίφημη λίστα Λαγκάρντ οι Καπελέρης, Διώτης, Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλος και, είτε διότι δεν ήξεραν πώς (ανικανότης) είτε διότι δεν ήθελαν (προδοσία), αντάλλασσαν στικάκια, σιντάκια, δεν τη διάβαζαν, την έδιναν σε άλλους να τη διαβάσουν, περίμεναν άνωθεν εντολή, εκτιμούσαν ότι το υλικό είναι παράνομο!
Και μετά από όλες αυτές τις αθλιότητες δημοσίων λειτουργών που αλληλοκατηγορούνται, κρύβονται πίσω από αρμοδιότητες και γραφειοκρατικές τυπικότητες, ο ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα επιλέγει να δώσει μια φορά ακόμη λάθος μάχη. Επιμένει στην τραβηγμένη από τα μαλλιά ποινική ευθύνη του Ευ. Βενιζέλου, πιθανόν από κομματική υστεροβουλία, για να πλήξει την κυβέρνηση, ίσως και από επαναστατικό οίστρο. Αφήνει το μείζον, που είναι η τεράστια πολιτική ευθύνη και του Ευ. Βενιζέλου, για να κυνηγήσει το έλασσον. Εκτίμησε ο ΣΥΡΙΖΑ ότι το «αδίκημα» της υπεξαίρεσης εγγράφου ή ό,τι άλλο ήταν πιο βαρύ από το έγκλημα «μπορούσα να βρω χρήματα από αυτούς που έχουν και φοροδιαφεύγουν για να τα δώσω σε αυτούς που καταστρέφονται και δεν το έκανα»! Ενα σοβαρό λάθος για κόμμα που εκπροσωπεί το 30% των πολιτών και στοχεύει στην εξουσία. Η αξιωματική αντιπολίτευση είναι το άλλο μισό της Δημοκρατίας μας.
 .kathimerini.gr
19/1/13

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin