Thursday, January 31, 2013

Ι. Στουρνάρας: Κανείς νέος φόρος στα ακίνητα, τονίζει ο υπουργός Οικονομικών

Απέκλεισε το ενδεχόμενο επιβολής νέων φόρων στα ακίνητα, πέραν όσων έχουν ήδη θεσμοθετηθεί, ο υπουργός Οικονομικών Ι. Στουρνάρας στη διάρκεια παρέμβασής του στο τηλεοπτικό δελτίο του Mega.
«Ό,τι παίρναμε θα παίρνουμε», σημείωσε χαρακτηριστικά καθιστώντας σαφές ότι το οικονομικό επιτελείο βρίσκεται σε διαδικασία διαβούλευσης με τα κόμματα που απαρτίζουν την κυβέρνηση για την εξεύρεση της δικαιότερης λύσης σχετικά με τη φορολογία ακινήτων και επαναλαμβάνοντας ότι δεν υπάρχουν ακόμη οριστικές αποφάσεις στο ζήτημα αυτό. «Δεν υπάρχει κανένας νέος φόρος στα ακίνητα», πάντως, τόνισε.

Ακόμη προανήγγειλε αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών, λέγοντας ότι αυτές θα εναρμονιστούν με τις εμπορικές ώστε να αντικατοπτρίζουν ό,τι ισχύει σήμερα στην ελληνική αγορά ακινήτων. 
Αναφερόμενος στις αντιδράσεις βουλευτών της συμπολίτευσης σχετικά με τους φόρους στην ακίνητη περιουσία, ο κ. Στουρνάρας επανέλαβε ότι «δεν  υπάρχει κανένας νέος φόρος», και προανήγγειλε μείωση της φορολογίας μεταβίβασης ακινήτων όσο και ότι αντιλαμβάνεται πλήρως το πρόβλημα στο οποίο βρίσκεται η κοινωνία και ότι προτεραιότητα έχει η διάσωση της χώρας. 
.agelioforos.gr
31/1/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΟ:

ΥΠΟΙΚ: Απάντηση σε δημοσιεύματα σχετικά με τη φορολόγηση ακινήτων

Αναφορικά με δημοσιεύματα και δηλώσεις που κάνουν λόγο για «φοροκαταιγίδα» στην ακίνητη περιουσία και για «δρομολόγηση νέων φόρων στα ακίνητα», από το Υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνεται ότι:

•    Ουδείς νέος φόρος σχεδιάζεται να επιβληθεί στα ακίνητα. Ο ένας και μοναδικός φόρος που θα νομοθετηθεί, θα αντικαταστήσει και θα ενσωματώσει όλους τους υπάρχοντες. Δηλαδή θα είναι ένας ενιαίος φόρος, ο οποίος θα εξορθολογίσει το σύστημα φορολόγησης των ακινήτων.
Συνέχεια του άρθρου/Read more about this...... »

-------------------
ΣΧΕΤΙΚΟ2:

1 comment:

  1. Σεισμόσημο για όλα τα ακίνητα....

    Αλλεπάλληλες... σεισμικές δονήσεις σε όλη την επικράτεια αναμένεται να προκαλέσει η νέα απαίτηση των δανειστών για υποχρεωτική ασφάλιση των ακινήτων, κατά τα πρότυπα των οχημάτων, κάτι που θα φέρει νέα βάρη στους ήδη επιβαρημένους ιδιοκτήτες.

    Αλλεπάλληλες... σεισμικές δονήσεις σε όλη την επικράτεια αναμένεται να προκαλέσει η νέα απαίτηση της τρόικας για την υποχρεωτική ασφάλιση όλων των ακινήτων για φυσικές καταστροφές (σεισμούς, πλημμύρες, πυρκαγιές).

    Κι αυτό καθώς θα φέρει νέα βάρη στα ακίνητα, οι ιδιοκτήτες των οποίων έχουν φτάσει στα όρια της φοροδοτικής τους ικανότητας εξαιτίας της πληθώρας φόρων και τελών που τα βαρύνουν.

    Μάλιστα η «σύσταση» της τρόικας να επιβληθεί «σεισμόσημο» σε όλα τα ακίνητα αναμένεται να συζητηθεί κατά τη διάρκεια του νέου ελέγχου της ελληνικής οικονομίας, ο οποίος ξεκινά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου.

    Λεπτομέρειες στην έντυπη έκδοση του Εθνους της Κυριακής....http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=63873425
    17/8/13

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin