Wednesday, January 23, 2013

Αποδοχή λαθών χωρίς αλλαγή στάσης;


Ο κ. Τόμσεν αναγνώρισε λάθος του ΔΝΤ στον υπολογισμό της ύφεσης, που θα δημιουργούσαν τα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής, αλλά δεν δέχεται καμία ευθύνη μετά την απομάκρυνση από το ταμείο. Ο Χρυσοχοΐδης δεν είχε διαβάσει το... πρώτο Μνημόνιο, αλλά δεν τον... χάλασε, ούτε το δεύτερο, ούτε το τρίτο! Ο Λοβέρδος δεν ήθελε να μπει η χώρα στον έλεγχο του ΔΝΤ, αλλά τελικά το απεδέχθη, αναδεικνυόμενος μάλιστα σε έναν από τους καλύτερους υπουργούς στην εφαρμογή του προγράμματος!
Το ίδιο περίπου όσον αφορά τη ΝΔ και τον αρχηγό της - πολλοί βουλευτές, που τη μία ψήφισαν «ναι» και την άλλη «όχι» και αντιστρόφως... Εχουμε «μπλεχτεί» άσχημα σχεδόν όλοι. Οι «αλήθειες» είναι πολλές και διάφορες. Πολλές φορές και αλληλοσυγκρουόμενες. Ως εκ τούτου, είναι καλύτερη η στάση «αυτοκριτικής», παρά η στάση τής εκ των υστέρων «δικαίωσης», που μοιάζει, ίσως και να είναι, μερικές φορές, υποκριτική, για να εξυπηρετήσει πολιτικές ανάγκες και σκοπιμότητες του παρόντος.
Βέβαια, υπάρχει και το ενδεχόμενο ειλικρινούς αλλαγής στάσης. Δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε και τέτοιες συμπεριφορές, μέσα από μια υπερβολική καχυποψία. Αρκεί να συνοδεύονται από την αναγκαία και ειλικρινή ανάληψη ευθυνών. Δυστυχώς, το κακό έγινε. Είτε με τη λάθος «συνταγή», είτε με τη λάθος «εφαρμογή», είτε και με τα δύο... Αν και δεν πρέπει να ξεχνάμε και την «πηγή των κακών», τη βαθιά στρέβλωση του οικονομικού, κοινωνικού και πολιτικού μοντέλου της χώρας, που είναι η αφετηρία των δεινών μας. Το απογοητευτικό είναι ότι τώρα, που εξ ανάγκης γίναμε όλοι «σοφότεροι» και βλέπουμε τα λάθη και του «παρελθόντος» και της «συνταγής» και της «εφαρμογής της», εξακολουθούμε σαν... υπνωτισμένοι να τα επαναλαμβάνουμε!
Ο πολ Τόμσεν λ.χ., με τα 13,5 δισ. του νέου προγράμματος για το 2013, φοβούμαι πάλι έξω θα πέσει στην ύφεση και την ανεργία. Η δε υπερφορολόγηση των ίδιων και των ίδιων θα δημιουργήσει (ήδη υπάρχει) μείζον πρόβλημα πληρωμής και νέα «βόμβα» ληξιπρόθεσμων ιδιωτικών χρεών προς το Δημόσιο και φοροαποφυγής.
Η παραδοχή λαθών έχει αξία, όταν συνοδεύεται από διορθωτικές πράξεις, διαφορετικά δεν έχει νόημα...
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
.ethnos.gr
22/1/13 
--
-

ΣΧΕΤΙΚΑ:

 

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin