Tuesday, January 29, 2013

Ποιος θα πληρώσει για τα λάθη ΔΝΤ και Ευρώπης;

Του ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΤΣΟΥΡΗ, Καθηγητή
Φιλολογίας Παν/μίου Ιωαννίνων


Θέατρο του παραλόγου θυμίζουν τα γεγονότα που εκτυλίσσονται τον τελευταίο καιρό στη χώρα μας και όχι μόνο! Και αν ήταν μόνο θέατρο, οι θεατές θα έφευγαν από αυτό μετά τη λήξη του απλά ικανοποιημένοι ή όχι, προβληματισμένοι ή όχι! Δυστυχώς, όμως, το πολιτικό θέατρο στη χώρα μας που άρχισε τον Οκτώβριο του 2009 και συνεχίζεται με μεγαλύτερη ένταση και ένας θεός ξέρει πότε, πώς και αν θα τελειώσει, είχε, έχει και θα εξακολουθήσει να έχει τραγικές συνέπειες για τον τόπο και τους πολίτες!


Επαληθεύονται όσο περνάει ο καιρός αυτά που γράφαμε επανειλημμένως στο παρελθόν, ότι δηλαδή η είσοδος της χώρας μας στο ΔΝΤ ήταν απόλυτα και καλά προσχεδιασμένη, με ανομολόγητους και ανεξιχνίαστους στόχους. Η αλλοίωση των στατιστικών στοιχείων, όπως αποδεικνύεται, ήταν το μέσο για επίτευξη αυτών των στόχων. Πρώην υπουργοί της κυβερνήσεως του ΠΑΣΟΚ με τις ομολογίες τους είναι βέβαιο ότι αποδίδουν πρωτίστως την ευθύνη για αυτή την εξέλιξη στον πρώην πρωθυπουργό Γεώργιο Παπανδρέου και στον τότε υπουργό του των Οικονομικών.
Είναι διερευνητέος ο λόγος που ο πρώην πρωθυπουργός σε συνεργασία πιθανότατα με κάποιους από τους υπουργούς του ήθελε να οδηγήσει τη χώρα στο ΔΝΤ και στη συνέχεια στη σφιχτοθηλιά της «τρόικας».
Ένα είναι βέβαιο και αυτό το βιώνουν οι πολίτες αυτής της χώρας: η οικονομική εξαθλίωση. Ανεργία που ξεπέρασε το 28% και χρόνο με τον χρόνο αυξάνει σχεδόν με γεωμετρική πρόοδο. Ανεργία των νέων πάνω από το 70%! Ποιος νέος έχει σήμερα δουλειά; Μετανάστευση των πιο ικανών και προικισμένων νέων μας στο εξωτερικό, με τραγικές συνέπειες για τον τόπο. Κατακόρυφη μείωση των μισθών και των συντάξεων! Άνθρωποι που δούλεψαν μια ζωή και είχαν μια νοικοκυρεμένη ζωή ξαφνικά βρίσκονται στο δρόμο ή σε αδυναμία να ανταποκριθούν στις βασικές υποχρεώσεις τους. Επιχειρήσεις που βάζουν λουκέτο κάθε χρόνο, με συνέπεια την περαιτέρω αύξηση της ανεργίας. Αυτοκτονίες χιλιάδων συμπατριωτών μας! Δημιουργία δεκάδων χιλιάδων αστέγων! Διάλυση της μεσαίας τάξεως που ήταν και είναι η ραχοκοκαλιά της κοινωνίας, της μεσαίας τάξεως που ανέκαθεν αποτελούσε το κυριότερο βάθρο της κοινωνικής και της πολιτικής σταθερότητας. Ο περιορισμός της κατανάλωσης και η συνεχιζόμενη βαθιά ύφεση της οικονομίας. Ο στραγγαλισμός της οικονομικής δραστηριότητας και γενικά το … γονάτισμα της Ελλάδος. Και ακόμα χειρότερα, η οριστική εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας και του εθνικού πλούτου στους ξένους. Αποκορύφωμα, ο στραγγαλισμός κάθε ελπίδας για το μέλλον αυτού του τόπου!
Τι κι αν όλοι εκ των υστέρων αναγνωρίζουν τη λάθος συνταγή της αυστηρής και πρωτόγνωρης λιτότητας που επιβλήθηκε βίαια στους Έλληνες πολίτες! Ποιος θα πληρώσει για τα εγκληματικά «λάθη» είτε του ΔΝΤ είτε των Ευρωπαίων ηγετών; Ποιος από τους Έλληνες πολιτικούς θα πληρώσει για τις πολιτικές που ακολούθησε, για τις σκοτεινές σκοπιμότητες που συνειδητά υπηρέτησε, για να οδηγηθεί η χώρα μας εκεί όπου οδηγήθηκε και να φτάσει στο σημερινό τραγικό για τους πολίτες αδιέξοδο; Όποια τιμωρία και να τους επιβληθεί – που το πιο πιθανό είναι ότι πάλι θα μείνουν ατιμώρητοι, αφού οι ίδιοι είναι κατηγορούμενοι και δικαστές – δεν είναι αρκετή για να αντισταθμίσει την εγκληματική σε βάρος της χώρας δόλια πολιτική τους.
Και το θέατρο του παραλόγου συνεχίζεται! Οι φόροι που επιβάλλονται τελειωμό δεν έχουν και η αφαίμαξη του λαού συνεχίζεται! Ο λαός είναι στην εντατική και οι κυβερνώντες του αφαιρούν συνεχώς το αίμα! Πώς όμως θα μπορέσει έτσι να επιβιώσει ο λαός;
Το τραγικό είναι ότι η τρικομματική αυτή κυβέρνηση επιβιώνει, και επιβιώνει όχι γιατί ο λαός είναι ικανοποιημένος από αυτήν, αλλά επειδή δεν υπάρχει αξιόπιστη και σοβαρή αντιπολίτευση. Ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί παρωδία πολιτικού κόμματος! Οι παλινωδίες του, ο χαμαιλεοντισμός του, οι ακραίες ενίοτε και ανεξήγητες θέσεις του σε πολλά καυτά κοινωνικά και πολιτικά θέματα, τον καθιστούν εντελώς αναξιόπιστο. Αυτός είναι ο λόγος που, αν γινόντουσαν εκλογές, πάλι θα κέρδιζε η ΝΔ, αφού ο λαός θα προέκρινε το μη χείρον!
Και κάτι ακόμα τελευταίο, όχι όμως λιγώτερο σοβαρό. Πλάι στη μεγάλη εθνική προδοσία, για την οποία πια μιλούν ανοικτά τόσο τηλεοπτικοί σταθμοί όσο και εφημερίδες, πέρασε απαρατήρητη σχεδόν η δήλωση του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργού Αμύνης ότι αντέγραψε σε «στικάκι» τα μυστικά σχέδια άμυνας της χώρας και τα πήρε σπίτι του! Φανταστείτε σε τι μεγάλο κίνδυνο θέτει τη χώρα αυτή η συμπεριφορά! Και ακόμη χειρότερο, κανείς δεν αντέδρασε σε αυτό το εν δυνάμει έγκλημα! Η ασφάλεια της Ελλάδας είναι τελικά κατώτερη από κάθε προσωπική φιλοδοξία;

 .proinoslogos.gr
29/1/13

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin