Thursday, January 31, 2013

Φιλοευρωπαϊκή συμμαχία «στήνεται» στη Βρετανία

Βουλευτές από όλο το πολιτικό φάσμα στη Βρετανία ένωσαν τις δυνάμεις τους για να κάνουν εκστρατεία υπέρ της παραμονής της χώρας στην ΕΕ, μετά την ανακοίνωση Cameron περί δημοψηφίσματος για το μέλλον της Βρετανίας στην ΕΕ.
Οι υπουργοί Kenneth Clarke (Συντηρητικό Κόμμα) και Danny Alexander (Φιλελεύθεροι Δημοκράτες) μαζί με τον πρώην υπουργό Peter Mandelson (Εργατικό Κόμμα) θέσπισαν την Τετάρτη (30 Ιανουαρίου) μια ομάδα, με το όνομα «Βρετανική Επιρροή».
Σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, η ομάδα είπε σε δήλωση ότι «συγκεντρώνει ένα στρατό υποστηρικτών για να δώσει μάχη κατά της Ευρωφοβίας και να προωθήσει μια ατζέντα μεταρρυθμίσεων και ανάπτυξης που θα υπηρετεί το βρετανικό εθνικό συμφέρον».

Στις 23 Ιανουαρίου, ο Cameron υποσχέθηκε στο βρετανικό λαό ότι θα διεξάγει δημοψήφισμα με το δίλημμα «μέσα ή έξω από την ΕΕ» σε περίπτωση που επανεκλεγεί στις εκλογές του 2015.
Στο μεταξύ η Daily Mail αποκάλεσε την κίνηση «προκλητική».
Σύμφωνα με αντίγραφα των ομιλιών, ο Mandelson θα έλεγε στη εναρκτήρια εκδήλωση ότι «έχει επιτραπεί» σε ομάδες που προσπαθούν να «καταστρέψουν» την επιρροή της Βρετανίας στην Ευρώπη «να αποδράσουν έχοντας διαπράξει έγκλημα».
Ο Alexander, από το Φιλελεύθερο Δημοκρατικό κόμμα που είναι εταίρος στην κυβέρνηση Cameron, επρόκειτο να πει ότι τα σχέδια του Cameron για επαναπατρισμό εξουσιών από την ΕΕ στο Λονδίνο είναι «ανόητα».
 «Μπορούμε να προσφέρουμε μια πιο ελκυστική εναλλακτική λύση: ένα ισχυρό Ηνωμένο Βασίλειο, που θα έχει επιρροή στην Ευρώπη και επομένως μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο. Ισχυρότερο με την Αμερική και την Κίνα, διότι είμαστε στην καρδιά της ΕΕ».
 EurActiv.gr  
 



 

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin