Saturday, January 12, 2013

Η εβδομάδα στο ΕΚ: Όίκοι αξιολόγησης, δουλειές για νέους, προεδρία Συμβουλίου

 
 --
Νέοι κανόνες για την ορθότερη και πιο αξιόπιστη αξιολόγηση του δημοσίου χρέους από τους διεθνείς Οίκους τίθενται σε ψηφοφορία στην ολομέλεια του Ιανουαρίου που αρχίζει στο Στρασβούργο, όπου θα κριθεί επίσης το πρόγραμμα εγγύησης εργασίας ή μαθητείας για όλους τους νέους της Ευρώπης. Οι ευρωβουλευτές θα εξετάσουν επίσης την κατάσταση στη Συρία, τις σχέσεις με το Ιράκ και θα κάνουν τον απολογισμό της κυπριακής προεδρίας πριν ακούσουν το πρόγραμμα της νέας ιρλανδικής προεδρίας του Συμβουλίου.


Οικονομία
Την Τρίτη, το ΕΚ κρίνει την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Εγγύηση Εργασίας για τους νέους κάτω 25 ετών που είναι ήδη τέσσερις μήνες άνεργοι. Με ψήφισμά του αναμένεται να ζητήσει από τους υπουργούς εργασίας των κρατών μελών να υιοθετήσουν την πρόταση το Φεβρουάριο ώστε το πρόγραμμα να ενταχθεί το συντομότερο στις νομοθεσίες των χωρών της Ένωσης. Την ίδια ημέρα, εξετάζουν με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τις επενδύσεις στην έρευνα και συζητούν, με τον Καγκελάριο της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν, για το μέλλον του ευρώ και της Ένωσης.

Την Τετάρτη, το ΕΚ ψηφίζει νέους κανόνες για τους Οίκους Αξιολόγησης της Πιστοληπτικής Ικανότητας ενώ με ψήφισμά του καλεί την Επιτροπή να προτείνει μεθόδους αμοιβαιοποίησης του δημοσίου χρέους, ίσως και με την έκδοση ευρωομολόγων.

Προεδρίες
Ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας, Edna Kenny, παρουσιάζει, το πρωί της Τετάρτης, το πρόγραμμα της χώρας του για το εξάμηνό της στο τιμόνι του Συμβουλίου της Ένωσης. Μια ημέρα νωρίτερα ο Κύπριος πρόεδρος Δ. Χριστόφιας θα κάνει τον απολογισμό του εξαμήνου της Κύπρου στο τιμόνι της Ένωσης.

ΕΕ και Κόσμος
Η πάντοτε δραματική κατάσταση στη Συρία εξετάζεται για άλλη μια φορά την Τετάρτη ενώ την ίδια ημέρα οι ευρωβουλευτές θα συζητήσουν τη δυνατότητα αποπυρηνικοποίησης της Μέσης Ανατολής και θα ψηφίσουν για την υπογραφή συμφωνίας συνεργασίας με το Ιράκ. Τέλος, τη Δευτέρα θα συζητηθεί έκθεση για την κατάσταση στο κέρας της Αφρικής και το πρόβλημα της πειρατείας.
.europarl.europa.eu
11/1/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΟ:

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin