Friday, February 8, 2013

Πούλιτζερ και για την χρεοκοπία της Ελλάδας;

Οι Τάιμς της Νέας Υόρκης είναι η εφημερίδα που έχει κερδίσει τα περισσότερα βραβεία Πούλιτζερ – πάνω από εκατό στην Ιστορία του θεσμού.

Σίγουρα, όμως, δεν διεκδικεί την ύψιστη δημοσιογραφική διάκριση με το τελευταίο άρθρο της υπό τον τίτλο «Η Ελλάδα χρειάζεται νέα και ειλικρινή πολιτική ηγεσία».

Με το άρθρο τους, οι Έντουαρντ Π. Τζόζεφ και Άννα Τριανταφυλλίδου, υποστηρίζουν πως η χώρα μας χρειάζεται πολιτική ηγεσία η οποία να έχει το θάρρος «να πει την αλήθεια και να εμπνεύσει ένα νέο κοινωνική συμβόλαιο ατομικής και επιχειρηματικής ευθύνης».

Ως εδώ καλά και ελευθερία του λόγου και του Τύπου έχουμε.

Αλλά η «Γηραιά Γκρίζα Κυρία» του αμερικανικού Τύπου, κάποτε ιδιοκτησία της οικογένειας Σουλτσμπέργκερ,  της οποίας το μότο είναι «Όλα τα νέα που αξίζει να τυπωθούν» και δίνει συμβουλές για το πώς να μην χρεοκοπήσει η Ελλάδα, θα είχε χρεοκοπήσει και η ίδια στην κρίση του 2008, αν δεν δεχόταν τα κεφάλαια του Μεξικάνου μεγιστάνα Κάρλος Σλιμ....... περισσότερα….......(www elzoni gr)

8/2/13

4 comments:

  1. ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ !
    Άμεση σύνδεση του ανώτερου μισθού που θα πληρώνει το κράτος με τον κατώτερο μισθό στον ιδιωτικό τομέα. Αν ένας νέος πρέπει να ζει με 300 Ευρώ, το δημόσιο να μην μπορεί να πληρώσει πάνω από 10, 12, 15 πλάσιο του 300 μισθό σε κανένα πρόεδρο δημοκρατίας , σε κανένα διοικητή ΔΕΚΟ, σε κανένα βουλευτή, υπουργό, πρωθυπουργό....Εδώ και τώρα... !!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ΟΟΣΑ: Πρωταθλήτρια η Ελλάδα στις μεταρρυθμίσεις........ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2011-12.....

      Τις «δυσκολότερες» διαρθρωτικές αλλαγές πραγματοποίησε την περίοδο 2011-2012 η Ελλάδα με αποτέλεσμα να αναδειχτεί ... πρωταθλήτρια στις μεταρρυθμίσεις μεταξύ των κρατών – μελών του, επισημαίνει σε σχετική έκθεση ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης.

      Ο ΟΟΣΑ θεωρεί, ωστόσο, ότι το μεταρρυθμιστικό έργο πρέπει να συνεχιστεί, σημειώνοντας ότι οι άμεσες προτεραιότητες της κυβέρνησης θα πρέπει να είναι:

      1. Ενίσχυση του ανταγωνισμού. Δεν θα πρέπει να υπάρξει άλλη καθυστέρηση στην πλήρη απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων. Επίσης, θα πρέπει να αρθούν όλα τα εμπόδια ώστε να ενισχυθεί ο ανταγωνισμός στις δραστηριότητες μεταφοράς και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας.

      2. Φορολογική διοίκηση. Ο ΟΟΣΑ προτείνει να μη σημειωθεί άλλη καθυστέρηση στην προώθηση της φορολογικής μεταρρύθμισης με ταυτόχρονη και συνεχή προσπάθεια καταπολέμησης της της φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγής.

      3. Εκπαιδευτικό σύστημα. Συστήνει αναβάθμιση του διδακτικού προσωπικού με μεγαλύτερη σύνδεση των ικανοτήτων του με τις εξελίξεις στην αγορά, παροχή μεγαλύτερης αυτονομίας και περισσότερων ευθυνών στα σχολεία, αλλά και εισαγωγή ενός συστήματος που θα αξιολογεί σωστά τη δουλειά που γίνεται στα πανεπιστήμια.

      4. Ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης. Ο οργανισμός προτείνει τη μετατροπή των επιδομάτων ανεργίας σε προαπαιτούμενα απασχόλησης (το επίδομα ανεργίας να λειτουργεί ως "κουπόνι" απασχόλησης).

      5. Δημόσια διοίκηση. Κατά τον ΟΟΣΑ θα πρέπει να ενισχυθεί η συνεργασία τόσο μεταξύ των υπηρεσιών εντός των υπουργείων, όσο και μεταξύ των υπουργείων. Παράλληλα, θα πρέπει να υιοθετηθεί ένα σύστημα αξιολόγησης των υπαλλήλων.

      http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26516&subid=2&pubid=112994709

      Delete
    2. Προσωπική δέσμευση Σαμαρά για τον κατώτατο μισθό ......

      Την προσωπική του δέσμευση ότι δεν θα μειωθεί ο κατώτατος μισθός εκφράζει ο Πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στον Κυριακάτικο Τύπο.

      «Βεβαίως και δεσμεύομαι. Ακόμα και ο Όλι Ρεν το είπε», ξεκαθαρίζει ο Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του στη Real News.

      Όσο για το περίφημο «λάθος του ΔΝΤ» με το δημοσιονομικό πολλαπλασιαστή, υποστηρίζει ότι το έχει ήδη θέσει και έχει επιτύχει σημαντικά αποτελέσματα. «Εμείς», σημειώνει, «τις διαπραγματεύσεις δεν τις κάνουμε δημόσια. Τις κάνουμε γνωστές από τα αποτελέσματά τους. Γιατί όταν τις εξαγγέλεις ,εκ των προτέρων, συνήθως τις καις...».

      «Αν η ύφεση που προκαλείται είναι μεγαλύτερη από τις προβλέψεις , τότε δεν θα υπάρχουν για το λόγο αυτό περισσότερα μέτρα και αντιθέτως όταν εμείς ξεπερνάμε τους στόχους, να μας επιτρέπεται να δίνουμε ανακούφιση στον κόσμο. Φτάνει εμείς να τηρούμε τις δεσμεύσεις μας», επισημαίνει και «όλα αυτά έχουν μπει στη νέα δανειακή σύμβαση επειδή έγινε κατανοητό ότι προηγουμένως μας οδηγούσαν σε φαύλο κύκλο ύφεσης».

      Αυτό που πρέπει να σταματήσει, τονίζει είναι δημόσια σπατάλη και επαναλαμβάνει την ανάγκη να προχωρήσουν οι διαρθρωτικές αλλαγές, να χτυπηθεί η γραφειοκρατία και να γίνουν οι αποκρατικοποιήσεις.

      Ερωτηθείς τι διεκδικεί η Ελλάδα απο τους δανειστές της, ο κ. Σαμαράς απαντά ότι μπορεί να ζητήσει -εφαρμόζοντας πάντα τις δεσμεύσεις της- αλλαγές σε όσα δεν λειτουργούν ή φέρνουν τα αντίθετα αποτελέσματα και στο σημείο αυτό αναφέρεται στη δυνατότητα των πολιτών να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους στην εφορία και τις τράπεζες.

      Το ζητούμενο για φέτος είναι το πρωτογενές πλεόνασμα, τονίζει και εκφράζει την πίστη ότι το πρόγραμμα «μπορεί να βγει» και να πιάσει τους στόχους του.

      «Όταν όμως, κάθε μέρα έχουμε απεργίες, καταλήψεις δρόμων ή δημοσίων γραφείων, μπλοκάρει το κέντρο της πόλης ή οι εθνικοί δρόμοι και παραλύουν τα πάντα, τότε κανενά πρόγραμμα δεν μπορεί να βγει. Μερικοί αυτό επιδιώκουν, αλλά δεν θα τους αφήσουμε», διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση.

      Εδικά για το θέμα των αγροτικών κινητοποιήσεων, ο Πρωθυπουργός επαναλαμβάνει πως ό,τι μπορούσε να κάνει η κυβέρνηση για τους αγρότες το έκανε και δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια. «Δεν θέλω και δεν μπορώ να τους κοροίδεύω», σημειώνει.

      Για το θέμα εξάλλου, της αλλαγής του συνδικαλιστικού νόμου, απαντά λέγοντας ότι «δεν μπορούμε να ανεχόμαστε ό,τι διαλύει τα πάντα, ούτε έχουμε λόγο να αλλάξουμε ό,τι δουλεύει καλά».

      Ο Αντώνης Σαμαράς ξεκαθαρίζει τέλος ότι ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας «έχει την απόλυτη στήριξη του» ενώ για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού, δηλωνει ότι «όποτε χρειαστεί, θα γίνει».

      Όσον αφορά τον Αλέξη Τσίπρα, του καταλογίζει ότι «μιμείται τις χειρότερες πολιτικές συνήθειες του παρελθόντος, κι ας είναι νέος ». «Βιάστηκε να... γεράσει», αναφέρει χαρακτηριστικά.

      http://www.naftemporiki.gr/story/612641

      Delete
  2. Ο σαματάς στο υαλοπωλείο των δανειστών και το καθάρσιο των τεχνοκρατών.......

    Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

    Δεν μου αρέσει να το κάνω αυτό, αλλά τον Ιούνιο του 2011 είχα δημοσιεύσει άρθρο υπό τον τίτλο «Θα πιούμε και το καθάρσιο των τεχνοκρατών;».

    Και είχα προβλέψει μεγάλους κινδύνους στην περίπτωση που την πολιτική των μνημονίων θα ανελάμβαναν να εφαρμόσουν (ου μην αλλά και να προπαγανδίσουν) τεχνοκράτες.

    Αυτή τη στιγμή, βρισκόμαστε μπροστά στην απόδειξη.

    Και δεν πρόκειται μόνο για τα περί… υψηλότατου κατώτατου μισθού στα οποία με αυθεντικά στυφό τεχνοκρατικό ύφος αναφέρθηκε ο γ.γ. του υπουργείου των Οικονομικών κ. Μέργος.

    Πρόκειται και για τον τρόπο με τον οποίο ο υπουργός των Οικονομικών κ. Στουρνάρας χειρίστηκε το θέμα του «λάθους» του ΔΝΤ.

    Βιαστικά, σχεδόν σπασμωδικά, αναφέρθηκε στο θέμα τόσο στο Eurogroup, ενώπιον της επικεφαλής του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ (που, όπως πληροφορηθήκαμε, άκουγε ανέκφραστη), όσο και στο Ecofin, ενώπιον του Επιτρόπου Ρεν, ο οποίος έσπευσε να αντιδράσει.

    Και δεν πρόκειται για μια αντίδραση της στιγμής.

    Ο Ρεν έσπευσε να στείλει κοτζάμ επιστολή σε όλους τους Ευρωπαίους υπουργούς των Οικονομικών για να… μαζέψει εγκαίρως την κατάσταση, ενώ για άλλη μια φορά γίναμε πανευρωπαϊκό βούκινο.

    Χαρακτηρίζοντας «απλοϊκά» τα περί «λάθους», ο κ. Ρεν ξεκαθαρίζει πως «οι πρόσφατες μελέτες για τους δημοσιονομικούς πολλαπλασιαστές έχουν εξαιρετικά περιορισμένη χρησιμότητα όσον αφορά την περίπτωση της Ελλάδας».

    Και γιατί παρακαλώ;

    Μα επειδή, όπως αναφέρει, «η συσχέτιση της υποαπόδοσης της Ελλάδας σε σχέση με τον σχεδιασμό του προγράμματος αποτελεί μια σοβαρή παρερμηνεία των ιστορικών στοιχείων και της ανάλυσης του ΔΝΤ για τους δημοσιονομικούς πολλαπλασιαστές».

    Και γιατί, παρακαλώ έγινε αναφορά σε «ιστορικά στοιχεία»;

    Μα επειδή, όπως μας θυμίζει ο κ. Ρεν, «το 2009 το δημοσιονομικό έλλειμμα έφτασε το 15,6% (σ.σ. 15,4%, αλλά δεν βαριέσαι) του ΑΕΠ και οι αγορές δεν ήταν πλέον πρόθυμες να χρηματοδοτήσουν τα υψηλά επίπεδα χρέους της Ελλάδας. Ήταν αυτή η κατάσταση που οδήγησε στο πρόγραμμα οικονομικής στήριξης την άνοιξη του 2010. Ωστόσο, η επίμονη αβεβαιότητα και τα προβλήματα εφαρμογής τα πρώτα του προγράμματος είχαν σαν αποτέλεσμα η ελληνική οικονομία να μην μπορεί να επωφεληθεί από τις θετικές επιπτώσεις της εμπιστοσύνης, που θα έπρεπε να είχε μετριάσει τις βραχυπρόθεσμες επιπτώσεις της δημοσιονομικής προσαρμογής».

    Δηλαδή, τι μας λέει ο κ. Ρεν – κάνοντας κι’ αυτός ένα (μάλλον σκόπιμο) «λάθος», αφού υποστηρίζει ότι το έλλειμμα του 2009 οδήγησε στο πρόγραμμα του 2010, ενώ στην πραγματικότητα η ανακοίνωση του φουσκωμένου ελλείμματος, έγινε τον Νοέμβριο του 2010 (ενώ είχαμε ήδη προσφύγει στον μηχανισμό από τον Μάιο του 2010), απλώς «βοήθησε» να εφαρμοστεί το πρόγραμμα.

    Ο κ. Ρεν μας προτρέπει ουσιαστικά να αφήσουμε τα περί λαθών και πολλαπλασιαστών, διότι εμείς είχαμε έλλειμμα θηριώδες και δεν μας έσωνε τίποτε!

    Τι έχουμε, λοιπόν, εδώ;.........ολόκληρο το άρθρο στην σελίδα: http://www.elzoni.gr/html/ent/315/ent.31315.asp

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin