Monday, March 11, 2013

Φιντέλ: Με το θάνατο του Τσάβες οι κουβανοί έχασαν τον καλύτερο τους φίλο

Με το θάνατο του Ούγκο Τσάβες, ο λαός της Κούβας έχασε τον «καλύτερο φίλο που είχε στην ιστορία του», όπως διεμήνυσε την Δευτέρα ο ιστορικός ηγέτης της νησιωτικής χώρας, Φιντέλ Κάστρο, στα πρώτα σχόλιά του αναφορικά από τον χαμό του προέδρου της Βενεζουέλας.

«Έχουμε την τιμή να έχουμε μοιραστεί με τον βολιβαριανό ηγέτη τα ίδια ιδεώδη για την κοινωνική δικαιοσύνη και την υποστήριξη αυτών που [είναι αντικείμενα] εκμετάλλευσης», σχολίασε χαρακτηριστικά ο Κάστρο, μέσω άρθρου που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Granma», επίσημο όργανο του Κομουνιστικού Κόμματος της Κούβας.


«Οι φτωχοί είναι φτωχοί σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου», συμπλήρωσε ο 86χρονος Φιντέλ, προσθέτοντας πως μολονότι το ενδεχόμενο θανάτου του Τσάβες ήταν γνωστό, το πλήγμα ήταν πολύ μεγάλο: «Γνωρίζαμε την κρίσιμη κατάσταση στην οποία βρισκόταν, [ωστόσο] τα μαντάτα μας χτύπησαν σκληρά».

Στο πλαίσιο των 14 ετών κατά τα οποία ο Τσάβες θήτευσε ως πρόεδρος της Βενεζουέλας, σφυρηλάτησε μία στενή προσωπική και πολιτική σχέση με τον Κάστρο. Ως αποτέλεσμα αυτής της φιλίας, το Καράκας προσέφερε τεράστια οικονομική βοήθεια προς την Αβάνα, ουσιαστικά αντικαθιστώντας την πάλαι πότε Σοβιετική Ένωση ως κύριος υποστηρικτής του νησιού.
.skai.gr
11/3/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin