Wednesday, March 6, 2013

Το δίλημμα της τρόικας απολύσεις ή δόση, ανάβει φωτιές στην Κυβέρνηση

Απορρίπτει ρύθμιση τραπεζικών δανείων, Δέχεται ρυθμίσεις χρεών προς εφορία και ασφαλιστικά ταμεία...

Του Π. Φωτίου
Αν δεν προχωρήσετε σε απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων δεν θα εκταμιευτεί η δόση του Μαρτίου ύψους 2,8 δισ. ευρώ, διαμήνυσαν οι ελεγκτές της τρόικας στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.
Η «κινητικότητα» στο δημόσιο τομέα, εξελίσσεται σε τεράστιο αγκάθι, των σχέσεων με την τρόικα, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες τονίστηκε, από την πλευρά των ελεγκτών ότι δεν μπορούν να συναινέσουν στην εκταμίευση της δόσης δεδομένου ότι το συγκεκριμένο ζήτημα είναι βασικό προαπαιτούμενο. Κατέστησαν σαφές πως δεν αποδέχονται τα σενάρια περί μείωσης του αριθμού των υπαλλήλων, μέσω των συνταξιοδοτήσεων ή απομάκρυνση «επίορκων» κ.λπ. και ζητούν συγκεκριμένες απολύσεις όπως έχουν συμφωνήσει με το μνημόνιο.

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας παρέπεμψε στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, που έχει αναλάβει το χειρισμό του θέματος, για λογαριασμό της Κυβέρνησης και μάλιστα, αμέσως μετά τη λήξη της συνάντησης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας, μετέβη στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, όπου συμμετείχε στη συνεδρίαση της ομάδας υποστήριξης του κυβερνητικού συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Τα αποτελέσματα των επαφών με την τρόικα, αλλά και των συζητήσεων που είχε στο Eurogroup μετέφερε στον Πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά, ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας.
Σε δηλώσεις του μετά, επιβεβαίωσε το πρόβλημα με την εμπλοκή με την τρόικα. Ερωτώμενος για το συμπέρασμα από τον πρώτο κύκλο επαφών με την τρόικα είπε πως «ακόμα τα θέματα είναι ανοιχτά και θα μείνουν ανοιχτά μέχρι που θα τα κλείσουμε».
Ερωτώμενος ειδικότερα για τη δόση του Μαρτίου, δεν φάνηκε απόλυτα βέβαιος.
«Δεν έχω να πω πολλά. Νομίζω ότι θα την πάρουμε», δήλωσε σχετικά, ενώ υπέδειξε ως κεντρικό προαπαιτούμενο για τη δόση του Μαρτίου, τη διαθεσιμότητα στο Δημόσιο.
«Τα προαπαιτούμενα είναι γνωστά» είπε ενώ σε ερώτηση αν επικεντρώνονται στη διαθεσιμότητα στο Δημόσιο, απάντησε «ναι, βέβαια. Εκεί είναι, ναι».
Καθώς δεν αναμένεται να βρεθεί άμεσα λύση, η τρόικα παρατείνει την παραμονή της στην Αθήνα και την επόμενη εβδομάδα. Κανονικά είχε προγραμματιστεί μια τελευταία συνάντηση με τον κ. Στουρνάρα την Κυριακή και στη συνέχεια θα αποχωρούσαν προκειμένου να συγγράψουν την έκθεση αξιολόγησης, να ανάψουν το «πράσινο φως» για τη δόση του Μαρτίου.
Λόγω όμως του προβλήματος με την «κινητικότητα», κρίθηκε απαραίτητη η παράταση της παραμονής τους. Στο πλαίσιο αυτό, και μέχρι την αποχώρηση της τρόικας, θα γίνουν περισσότερες συναντήσεις τόσο με τον κ. Στουρνάρα, με την ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Ανάπτυξης και Εργασίας, για την επίλυση εκκρεμών ζητημάτων.
Όχι στα δάνεια ναι στα ληξιπρόθεσμα
Παράλληλα η τρόικα απέρριψε το σχέδιο ρύθμισης των δανείων των νοικοκυριών προς τις τράπεζες, εκτιμώντας ότι θα επιβαρύνει τις τράπεζες οι οποίες θα χρειαστούν πρόσθετη ανακεφαλαιοποίηση. Κατά τη συνάντηση με τον υπουργό ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη, συμφωνήθηκε να γίνει νέα επεξεργασία του σχεδίου σε συνεργασία με τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας.
Στέλεχος του οικονομικού επιτελείου που συμμετείχε στη συνάντηση με την τρόικα δήλωσε πως οι ξένοι ελεγκτές πείστηκαν για την ανάγκη νέας ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το δημόσιο. Από την πλευρά του υπουργείου Οικονομικών χρησιμοποιήθηκε ως επιχείρημα η έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, η οποία κάνει λόγο για 2.300.000 φορολογούμενους (το 40%), που έχουν χρέη προς την εφορία μέχρι 3.000 ευρώ, και δεν μπορούν να τα αποπληρώσουν με το υφιστάμενο σύστημα των δόσεων. Παράλληλα επισήμαναν ότι με τη νέα ρύθμιση θα τονωθούν σημαντικά τα δημόσια έσοδα, που παρουσιάζουν υστέρηση στους πρώτους μήνες του έτους και θα διευκολυνθεί η πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού του 2013.
Ακόμη ζήτησαν περισσότερα στοιχεία για το ΦΠΑ στην εστίαση, που η κυβέρνηση επιδιώκει να μειώσει στο 13% από 23%, σχετικά με τον αντίκτυπο που θα έχει στα δημόσια έσοδα και αν η αύξηση της δραστηριότητας που θα επιφέρει η μείωση του συντελεστή θα αυξήσει τα έσοδα ή τουλάχιστον θα διατηρηθούν στα τρέχοντα επίπεδα.
Σε ότι αφορά στο πετρέλαιο θέρμανσης, θα επανεξεταστεί στον επόμενο έλεγχο, τον Ιούνιο, αφού με τη λήξη της τρέχουσας χειμερινής περιόδου, τον Απρίλιο, αξιολογηθεί η φετινή εμπειρία. Το ΥΠΟΙΚ θα υποβάλει ένα νέο σχέδιο για τη φορολογία του πετρελαίου θέρμανσης και αν εγκριθεί από την τρόικα ,θα ισχύσει από τον προσεχή Οκτώβριο.
Παράλληλα, εμφανίστηκαν να αποδέχονται τη ρύθμιση των χρεών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ ζήτησαν και το αναλυτικό σχέδιο, για την περαιτέρω μείωση των εργοδοτικών εισφορών.
.agelioforos.gr
6/3/13
--
-

ΣΧΕΤΙΚΟ:

4 comments:

  1. Μπλόκο στη δόση του Μαρτίου αν δεν γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο......

    Ανυποχώρητη η τρόικα στη συνάντησή της με τον Στουρνάρα - Δήλωση Μανιτάκη: «Ο ποσοτικός στόχος της μείωσης του αριθμού των απασχολουμένων πρέπει να συνδυάζεται με την ποιοτική αναβάθμιση τη δημόσιας διοίκησης»....

    Σαφές μήνυμα για την τήρηση των συμφωνηθέντων και την απόλυση χιλιάδων υπαλλήλων από το ελληνικό δημόσιο έδωσε χθες η τρόικα κατά τη συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα.

    Παράλληλα έγινε γνωστό ότι η τριμερής θα παρατείνει την παραμονή της στην Αθήνα και την άλλη εβδομάδα για να έλεγξει την τήρηση των συμφωνηθέντων.

    Η προγραμματισμένη για σήμερα Πέμπτη συνάντηση των τριών επικεφαλής με τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά αναβλήθηκε για την Κυριακή ή την Δευτέρα. Σημειώνεται ότι με βάση το αρχικό πρόγραμμα, την Κυριακή ήταν προγραμματισμένη η καταληκτική συνάντηση της τριμερούς με τον κ. Στουρνάρα. Η συνάντηση θα γίνει αλλά πιθανότατα δεν θα είναι η τελευταία.

    Μπλόκο στη δόση

    Οι δανειστές έθεσαν χωρίς περιστροφές το θέμα των απολύσεων. Ο κ. Στουρνάρας ενημέρωσε αμέσως τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά.

    Ο αναπλ. Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας συνεργάστηκε με στελέχη του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στο πλαίσιο του Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με στόχο να αντιμετωπισθεί το θέμα. Πάντως στο υπουργείο Οικονομικών επικρατεί δυσαρέσεκεια για τους χερισμούς του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Αντώνη Μανιτάκη και γίνεται λόγος για καθυστερήσεις.

    «Οι επαφές έγιναν σε πολύ καλό κλίμα. Αφορούσαν, κυρίως, τον προϋπολογισμό του 2013, την απόδοση των μεταρρυθμίσεων και το milestone του Μαρτίου» ανέφεραν χθες πηγές του υπουργείου Οικονομικών μετά το ραντεβού Στουρνάρα-τρόικας. Το «milestone» του Μαρτίου είναι η μείωση των απασχολούμενων στο Δημόσιο και από αυτό εξαρτάται η εκταμίευση της εγκεκριμένης (πολιτικά από τον Δεκέμβριο) δόσης του Μαρτίου, ύψους 2,8 δισ. ευρώ, η οποία φαίνεται τώρα να μετατίθεται για τον Απρίλιο.


    Το ξέκοψε ο Μορς

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν στην τρόικα κ. Ματίας Μορς ξεκαθάρισε προς την κυβέρνηση ότι χωρίς την τήρηση αυτής της δέσμευσης η εκταμίευση είναι αδύνατη, προκαλώντας συναγερμό στα συναρμόδια Υπουργεια.

    Η τρόικα έβγαλε παράλληλα «κίτρινη κάρτα» για την καθυστέρηση στην αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων χρεών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες και τις πολύ χαμηλές επιδόσεις στον τομέα της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής.

    Στο πεδίο της εκτέλεσης του προϋπολογισμού παραμένει ο προβληματισμός για την μαύρη τρύπα στα έσοδα (από τον Ιανουάριο) παρά τις πληροφορίες ότι τα φορολογικά έσοδα ήταν αυξημένα κατά 15% τον Φεβρουάριο.

    Δήλωση του υπουργείου

    «Ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Αντώνης Μανιτάκης δεν συνηθίζει να σχολιάζει δημοσιεύματα και πληροφορίες του έντυπου ή ηλεκτρονικού Τύπου, ιδίως σε περίοδο εντατικών συζητήσεων με την Τρόικα.

    Παρ’ όλ’ αυτά το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης θα ήθελε να τονίσει ότι σε στενή και αγαστή συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει την επιτάχυνση και διεύρυνση των διαρθρωτικών αλλαγών στη Δημόσια Διοίκηση, που έχουν ήδη δρομολογηθεί. Την περίοδο αυτή είναι φυσικό ο σχεδιασμός να επικεντρώνεται στο σχήμα της κινητικότητας 25.000 υπαλλήλων.

    Αμετάθετος στόχος του Υπουργείου παραμένει η ταχύτερη δυνατή ορθολογική ανακατανομή και ανανέωση του ανθρώπινου δυναμικού, παράλληλα με την αναγκαία μείωση των οργανικών θέσεων και την κατάργηση αυτών που πλεονάζουν. Ο ποσοτικός στόχος της μείωσης του αριθμού των απασχολουμένων στον δημόσιο τομέα πρέπει να συνδυάζεται με την ποιοτική αναβάθμιση τη δημόσιας διοίκησης. Και αυτό φροντίζει το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης».

    http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=501670
    7/3/13

    ReplyDelete
  2. Παραμένει ακόμη μια εβδομάδα η τρόικα στην Αθήνα ... Επιμένουν στις απολύσεις και δίνουν χρόνο στην κυβέρνηση.....Πήγαν για Απρίλιο η δόση και η έκθεση....

    Μετάθεση για τον Απρίλιο της εκταμίευσης της δόσης των 2,8 δισ. και παράταση στην επίσκεψη των επικεφαλής της τρόικας μέχρι και το τέλος της επόμενης εβδομάδας προκάλεσε η εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις με την ελληνική πλευρά, με τη συνοχή της τρικομματικής κυβέρνησης να εξακολουθεί να βρίσκεται σε δοκιμασία.....

    Οι αλλαγές στον προγραμματισμό της εκταμίευσης της δόσης, άρα και της έκθεσης για την πορεία του ελληνικού προγράμματος από την τρόικα, δίνει παράταση στην κυβέρνηση προκειμένου να καταλήξει σε ικανοποιητικές για τους δανειστές αποφάσεις για το θέμα των απολύσεων στο Δημόσιο.

    Η παράταση αυτή όμως κάθε άλλο παρά σημαίνει χαλάρωση των πιέσεων ή άρση του αδιεξόδου στο εσωτερικό της κυβέρνησης, καθώς δεν έχει βρεθεί η χρυσή τομή που θα ικανοποιήσει την τρόικα για τη μείωση προσωπικού στο Δημόσιο.

    Θέλουν ονόματα

    Αντίθετα, παραμένει το αίτημα προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης να δώσει συγκεκριμένο πρόγραμμα με ημερομηνίες, αλλά και ονόματα υπαλλήλων, που θα αποχωρήσουν οριστικά από το Δημόσιο, ενώ στο τραπέζι παραμένει και το θέμα της άμεσης απομάκρυνσης των επίορκων δημόσιων υπαλλήλων, με τον αριθμό τους να κυμαίνεται από 891, όπως λέει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, έως και 7.000, όπως λέει η τρόικα!

    Μαξίμου προσεχώς

    Η επιβεβαίωση από αξιωματούχο της κυβέρνησης ότι η επίσκεψη της τρόικας δεν θα ολοκληρωθεί την Κυριακή, αλλά στο τέλος της επόμενης εβδομάδας, προκάλεσε και τη μετάθεση της συνάντησης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τους επικεφαλής της τρόικας για την ερχόμενη εβδομάδα.

    Οι πληροφορίες που υπάρχουν από το μέγαρο Μαξίμου είναι ότι η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί, αφού θα έχουν καταλήξει σε συμφωνία για τη μείωση του δημόσιου τομέα με τα υπουργεία Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Η πρόθεση του κ. Σαμαρά ήταν, άλλωστε, ο ίδιος, με τη συνάντησή του με την τρόικα, να επισημάνει το θετικό κλίμα που υπήρξε στις συνομιλίες, καθώς το κλίμα έχει αλλάξει, επιχειρώντας παράλληλα να κερδίσει τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση. Κάτι που είναι όμως πλέον απίθανο.

    «Ολα ήρεμα»

    Πάντως, κυβερνητικές πηγές χθες εξέφραζαν την επιθυμία τους η εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις να έχει λήξει μέχρι την Κυριακή, ημέρα της τελικής συνάντησης του κ. Στουρνάρα με την τρόικα, οπότε το ραντεβού με τον κ. Σαμαρά θα κανονιστεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

    Πάντως, πηγές από την πλευρά της τρόικας προσπαθούσαν να υποβαθμίσουν την ένταση που υπήρξε τις προηγούμενες μέρες στις διαπραγματεύσεις, αναφέροντας στην «Ε» ότι «τα πράγματα δεν είναι τεταμένα, εξελίσσεται μία από τις πιο ήρεμες επισκέψεις της τρόικας στην Ελλάδα». Αυτό που επισήμαναν οι ίδιες πηγές ήταν ότι η τρόικα αυτό που ζητεί είναι συγκεκριμένα στοιχεία για τα «ορόσημα» της δόσης του Μαρτίου, τα οποία ακόμα δεν έχει πάρει.

    Μέσα σε αυτό το τεταμένο κλίμα αμφιβολίας συνεδριάζει η Πολιτική Επιτροπή της Ν.Δ. το Σάββατο, με κύριο ομιλητή τον πρωθυπουργό, ενώ εξακολουθεί να επικρατεί αναβρασμός μεταξύ των «γαλάζιων» βουλευτών για τα φορολογικά.

    http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=348958
    8/3/13

    ReplyDelete
  3. Οι απολύσεις στο Δημόσιο πήραν παράταση για το 2014....Δίνεται πίστωση χρόνου στην κυβέρνηση μετά την κατάθεση στην τρόικα σχεδίου για τη διαχείριση του προσωπικού....

    Απολύσεις στο Δημόσιο με ορίζοντα το 2014 βλέπει τώρα η κυβέρνηση μετά την κατάθεση στην τρόικα από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ενός αναλυτικού σχεδίου το οποίο περιγράφει βήμα βήμα τις ενέργειες που θα ακολουθήσει κατά το τρέχον έτος για τη διοικητική αναδιάρθρωση και τη διαχείριση του προσωπικού.
    Καλή βάση για τη θετική έκβαση των διαπραγματεύσεων φέρεται να χαρακτηρίζουν οι επικεφαλής της τρόικας το επιχειρησιακό αυτό σχέδιο δίνοντας ουσιαστικά πίστωση χρόνου στην κυβέρνηση να προχωρήσει με πιο ομαλές και αξιολογικές διαδικασίες στην επιλογή όσων θα αποχωρήσουν από το Δημόσιο. «Παρουσιάζονται τα μέτρα σε μια ρεαλιστική βάση που πείθει τους εκπροσώπους της τρόικας για την υλοποίησή τους με δεδομένο και το κακό προηγούμενο με τις συνεχείς ακυρώσεις δεσμεύσεών μας» σημείωναν στελέχη του Δημοσίου. Το σχέδιο αναμένεται να βρεθεί ξανά στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης που θα έχουν υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου με τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας.
    Κρίσιμο ορόσημο είναι ο ερχόμενος Σεπτέμβριος, οπότε βάσει του σχεδίου θα πρέπει να αρχίσει η πλήρης εφαρμογή της διαθεσιμότητας - κινητικότητας, που προτάσσει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Μέσω αυτής θα προκύψουν και οι υπάλληλοι που πλεονάζουν και μέρος τους θα αποχωρήσει τελικώς το 2014. Υπάρχουν, όμως, και σημαντικές ενδιάμεσες ημερομηνίες - σταθμοί για τις οποίες θα ελέγχεται από την τρόικα η εξέλιξη του εγχειρήματος. Πρώτο βήμα είναι η ολοκλήρωση των νέων οργανογραμμάτων των υπουργείων εντός του Μαρτίου - εκκρεμούν ακόμη πέντε υπουργεία.
    Στη συνέχεια, το σχέδιο προβλέπει τον Απρίλιο να προωθηθεί ένα επόμενο κύμα συγχωνεύσεων και καταργήσεων φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Σύμφωνα με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, εξετάζονται ήδη 700 φορείς στους οποίους απασχολούνται περίπου 13.000 εργαζόμενοι.
    Το επόμενο ραντεβού με την τρόικα θα είναι τον Ιούνιο, με την έναρξη αξιολόγησης του συνόλου των φορέων που βρίσκονται κάτω από την κεντρική κυβέρνηση, στη βάση του μοντέλου που θα προκύψει από την πιλοτική διαδικασία η οποία έχει ξεκινήσει στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων, την αποκεντρωμένη διοίκηση Αττικής και ορισμένους δήμους. Στο πλαίσιο αυτό, προβλέπεται να γίνει αξιολόγηση μεταξύ άλλων σε δήμους, ασφαλιστικά ταμεία, νοσοκομεία, ακόμη και πανεπιστήμια και να προχωρήσει η κατάργηση θέσεων. Η διαδικασία αυτή χαρακτηρίζεται από κύκλους του υπουργείου ιδιαίτερα καθοριστική, καθώς από τους φορείς αυτούς εκτιμάται πως θα προκύψει η συντριπτική πλειονότητα υπαλλήλων που θα έρθουν αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο οριστικής αποχώρησης από το Δημόσιο.
    Στη φάση αυτή θα επιχειρηθεί να βρεθούν οι κατάλληλοι και ικανοί υπάλληλοι που θα μετακινηθούν για την κάλυψη αναγκών σε άλλους φορείς, ενώ οι υπόλοιποι θα τεθούν σε διαθεσιμότητα και σταδιακά μετά τη συμπλήρωση 12μήνου θα αποχωρούν. Από το σημείο αυτό και μετά, όπως αναφέρεται, θα μπορούν να υπάρξουν και δεσμευτικοί ποσοτικοί στόχοι για τις αποχωρήσεις σε μηνιαία ή τριμηνιαία βάση.

    ΟΙ 25.000 ΤΗΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ. Σε κάθε περίπτωση παραμένει η υποχρέωση περί υπαγωγής σε διαθεσιμότητα 25.000 υπαλλήλων εντός του έτους, αλλά όχι και κατ' ανάγκη απόλυσης κάποιων. Παράλληλα, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα τρέξει και ένα πρόγραμμα εθελούσιων συνταξιοδοτήσεων, με την παροχή ορισμένων κινήτρων για όσους βρίσκονται κοντά στη συμπλήρωση των απαιτούμενων ετών.
    Μεταξύ των επιχειρημάτων προς την τρόικα για την ανάγκη μετάθεσης των όποιων απολύσεων το επόμενο έτος το υπουργείο έθεσε πάντως και την ανάγκη νομικής διασφάλισης των όποιων μέτρων ώστε να μην επαναληφθεί το φαινόμενο του παρελθόντος υπάλληλοι που απομακρύνονται να επιστρέφουν τελικά έπειτα από δικαστικές αποφάσεις.

    http://www.tanea.gr/news/greece/article/5005845/oi-apolyseis-phran-paratash-gia-to-2014/
    11/3/13

    ReplyDelete
  4. Στο υπουργείο Εργασίας η τρόικα εξετάζει τις οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία....

    Με το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας συναντώνται αυτήν την ώρα υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου Εργασίας, προκειμένου να εξετάσουν τις λεπτομέρειες για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία.

    Παράγοντες του υπουργείου εκτιμούν ότι είναι πολύ πιθανόν να υπάρξει εντός της ημέρας οριστική συμφωνία με δεδομένο ότι η τρόικα έχει υποδεχθεί με θετικό τρόπο τις θέσεις του υπουργείου Εργασίας για το θέμα, όπως αυτές εκφράσθηκαν με υπόμνημα που παρέδωσαν τα στελέχη του υπουργείου στο τεχνικό κλιμάκιο, στη συνάντηση της περασμένης Κυριακής.

    Χαρακτηριστική, ωστόσο, για το αποτέλεσμα των διαβουλεύσεων ήταν η λακωνική δήλωση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, μετά την πολύωρη σύσκεψη της Δευτέρας: «Είμαστε πολύ μακριά από συμφωνία για τις δόσεις (προς εφορία και ασφαλιστικά ταμεία)».

    Η κυβέρνηση, επισήμανε υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, επιζητεί ένα ταυτόσημο σύστημα για τις δόσεις τόσο προς την Εφορία, όσο και προς τα ταμεία, ενώ η τρόικα από την πλευρά της θέλει ένα μόνιμο σύστημα, σύμφωνο με τα ευρωπαϊκά πρότυπα, αφού ενημερωθούν επακριβώς για το πόσους θα επηρεάσει η ρύθμιση και ποιο θα είναι το όφελος του Δημοσίου.

    http://www.tanea.gr/news/greece/article/5006159/sto-ypoyrgeio-ergasias-h-troika-eksetazei-to-zhthma-twn-ofeilwn-sta-asfalistika-tameia/
    12/3/13

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin