Sunday, March 17, 2013

Μετά το Διάγγελμα Αναστασιάδη/ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ (RIKSAT LIVE )

----
ΣΧΕΤΙΚΑ:

Διάγγελμα Αναστασιάδη/ (VIDEO SIGMALIVE)

-

11 comments:

  1. Χαμηλότερο φόρο για τις μικρότερες καταθέσεις συζητούν στην Κύπρο.....

    Προτάσεις για μείωση του φόρου στις μικρές καταθέσεις συζητά ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης με τα άλλα κόμματα, έτσι ώστε να καμφθούν οι αντιρρήσεις ορισμένων βουλευτών και να ψηφιστεί το νομοσχέδιο για το “κούρεμα” των καταθέσεων.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κυβερνητική επιτροπή συζητείται η φορολόγηση των καταθέσεων σύμφωνα με την εξής κλίμακα:

    - Ποσά έως 100.000 ευρώ να φορολογηθούν με συντελεστή 3%.
    - Ποσά από 100.000 έως 500.000 ευρώ να φορολογηθούν με συντελεστή 10%.
    - Ποσά άνω των 500.000 ευρώ να φορολογηθούν με συντελεστή 12,5%.

    Με τον τρόπο αυτό, λένε πηγές από την Κύπρο, το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο.

    Νωρίτερα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είχε συζητηθεί το ενδεχόμενο να αφεθούν εκτός φορολόγησης οι καταθέσεις έως 20.000 ευρώ.

    http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=264611
    17/3/13

    ReplyDelete
  2. Cyprus president defends tax bailout decision....Nicos Anastasiades says levy on bank deposits to save country’s economy is "less painful than the alternative".....

    President Nicos Anastasiades of Cyprus has said the levy on bank deposits to save the country’s economy is not what he wanted but less painful than the alternative, which was bankruptcy.

    In a televised address on Sunday evening Anastasiades also said he is trying to amend the terms of the EU bailout in order to limit the pain for small depositors.

    “Cyprus is in a tragic situation. Who led the country to this situation is not to be discussed now,” the president said.

    "I chose the least painful option, and I bear the political cost for this, in order to limit as much as possible the consequences for the economy and for our fellow Cypriots," he said.

    "I completely share the unpleasant sentiment that this difficult and onerous decision has caused."

    The Cyprus government postponed an emergency session of parliament to discuss the levy on bank savings imposed to partially fund an international bailout needed to stave off bankruptcy.

    State television said that Sunday's parliamentary debate was postponed to "ensure MPs were fully aware of the situation and were better informed".

    All meetings were postponed until Monday, the Cyprus News Agency reported. Earlier, Anastasiades postponed an informal meeting of legislators called for Sunday morning.

    The privately run Sigma TV said that Anastasiades was struggling to secure even a simple majority for the necessary legislation in parliament, in which his rightwing DISY party holds just 20 of the 56 seats.

    Several parties in the 56-member chamber, where no party has an absolute majority, were meeting on Sunday morning to formulate positions over the bank levy. Three parties have already said they will not back the plan.

    Bailout terms.....etc....http://www.aljazeera.com/news/europe/2013/03/201331719021255289.html
    17/3/13

    ReplyDelete
  3. Φοβήθηκαν και οι Γερμανοί για τις καταθέσεις τους....

    Να καθησυχάσει τους Γερμανούς για την ασφάλεια των καταθέσεών τους στις τράπεζες της χώρας επιχειρεί το Βερολίνο.
    Σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο «Deutsche Wirtschafts Nachrichten», κύκλοι της γερμανικής κυβέρνησης διαβεβαιώνουν ότι η κατάσταση στην Κύπρο δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτήν σε καμία άλλη χώρα της Ευρωζώνης.

    «Στο Eurogroup αποφασίστηκε ένα πρόγραμμα με συγκεκριμένα σημεία για την ειδική περίπτωση της Κύπρου, της οποίας τα προβλήματα έχουν τη ρίζα τους στον αισθητά δυσανάλογα μεγάλο χρηματοπιστωτικό τομέα. Με το πρόγραμμα σταθεροποιούνται ο χρηματοπιστωτικός τομέας στην Κύπρο, η κυπριακή οικονομία και το κυπριακό κράτος, χωρίς να υποθηκεύεται το μέλλον της Κύπρου, μέσω ενός υπέρογκου και μη βιώσιμου δημόσιου χρέους. Αυτό δεν μπορεί με κανέναν τρόπο να συγκριθεί με την κατάσταση στην Γερμανία ή στις άλλες χώρες της Ευρωζώνης», αναφέρουν γερμανικοί κυβερνητικοί κύκλοι, σύμφωνα με τον ιστότοπο.

    http://www.enet.gr/?i=news-room.el.home&id=351298
    17/3/13

    ReplyDelete
  4. Οι φόβοι για bank run ίσως κρατήσουν κλειστές τις τράπεζες στην Κύπρο....

    Του Κωνσταντίνου Μαριόλη

    Ιστορικές είναι οι στιγμές που ζει η Κύπρος καθώς οι εξελίξεις είναι ραγδαίες, ενόψει της συνεδρίασης της κυπριακής Βουλής για το πρωτοφανές νομοσχέδιο που επιβάλει «κούρεμα» στις καταθέσεις.

    Την ίδια ώρα, οι φόβοι για την αντίδραση των καταθετών την Τρίτη το πρωί κάνει τις αρμόδιες αρχές να εξετάζουν το ενδεχόμενο αναστολής της λειτουργίας των τραπεζών για μία ημέρα. Μάλιστα, δεν αποκλείεται να παραμείνουν κλειστές και την Τετάρτη, ανάλογα με τις συνθήκες που θα επικρατούν μετά την αυριανή ψηφοφορία. Με αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση θέλει να κερδίσει χρόνο μέχρι να υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα για την επιβολή του φόρου.

    Επισήμως, ωστόσο δεν υπάρχει κάτι νεότερο από την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου και όπως αναφέρουν πηγές από την Κύπρο, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Νωρίτερα σήμερα, όπως αναφέρουν κυπριακά μέσα ενημέρωσης, η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου με επιστολή της προς τις κυπριακές τράπεζες ανέφερε ότι παγώνουν προσωρινά οι εντολές πληρωμών και οι μεταφορές κεφαλαίων, σε μία προληπτικού χαρακτήρα κίνηση.

    Στην Κύπρο οι διαβουλεύσεις μεταξύ της κεντρικής αρχής και των τραπεζών είναι συνεχείς, αφού υπάρχει φόβος εκτεταμένου «bank run». Αν τελικά οι τράπεζες... παρατείνουν την αυριανή αργία γίνεται αντιληπτό ότι δημιουργείται σημαντικό πρόβλημα τόσο για τους καταθέτες όσο και για τις επιχειρήσεις οι οποίες δεν θα μπορούν να προχωρήσουν σε πληρωμές και μεταφορές κεφαλαίων.

    Προβληματισμός υπάρχει και στις ελληνικές τράπεζες, αφού δεν θα μπορούν να εξυπηρετήσουν κυρίως τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται και στις δύο χώρες, ενώ θα πρέπει να υπάρξει πρόνοια για το σύνολο των εργασιών που συνδέονται με την Κύπρο, κυρίως σε τραπεζικά εργαλεία με ημερομηνία λήξης, όπως οι επιταγές.

    «Αν οι τράπεζες παραμείνουν κλειστές μόνο για μία ημέρα ο αντίκτυπος δεν θα είναι μεγάλος αφού το τραπεζικό σύστημα είναι προετοιμασμένο για ανάλογες περιπτώσεις. Σημαντικό πρόβλημα, όμως, θα προκύψει αν η αναστολή της λειτουργίας των κυπριακών τραπεζών κρατήσει πολλές ημέρες», σημειώνει στέλεχος κυπριακής τράπεζας στην Ελλάδα.

    «Σε μία τέτοια περίπτωση θα πρέπει να υπάρξει ψυχραιμία και σίγουρα πρόληψη από την πλευρά της κεντρικής τράπεζας της Κύπρου».

    Για παράδειγμα, προσθέτει ο ίδιος, μία επιχείρηση που πουλάει στην Κύπρο και έχει προγραμματισμένες αποστολές παραγγελιών και δεν τιμολογεί με πίστωση, όπως οι περισσότερες εταιρείες σήμερα. «Τις ημέρες που θα είναι κλειστές οι τράπεζες δεν θα μπορεί να προχωρήσει στην αποστολή προϊόντων αφού ο πελάτης δεν θα έχει τη δυνατότητα να καταβάλει τα χρήματα».

    Επίσης, ο πανικός και η αβεβαιότητα που ίσως προκαλέσει μία τέτοια εξέλιξη αναμένεται να επηρεάσει την ψυχολογία καταθετών και επιχειρήσεων. «Οι τεχνικές λεπτομέρειες της συμφωνίας αλλά και μίας ενδεχόμενης απόφασης για διήμερη αργία των τραπεζών είναι πολύ σημαντικές για την εύρυθμη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος», τονίζει στέλεχος ελληνικής τράπεζας. «Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα έχει μεγάλο βαθμό διασύνδεσης με το κυπριακό και γι’ αυτό το λόγο οι χειρισμοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί», συμπληρώνει.

    Πηγή:www.capital.gr

    ReplyDelete
  5. Μείωση κουρέματος σε μικροκαταθέτες επιδιώκει η κυβέρνηση, κλειδί η αντίδραση των αγορών.....

    Υστατες προσπάθειες για υπερψήφιση του νομοσχεδίου που αφορά στην εισφορά καταθετών στο σχέδιο χρηματοδότησης της οικονομίας καταβάλλει η κυβέρνηση, με τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη να επιχειρεί διαφοροποίηση της πρόνοιας της απόφασης του Eurogroup, σε ότι αφορά το «κούρεμα» ώστε να αμβλύνει τις αντιδράσεις τόσο σε επίπεδο πολιτικών κομμάτων όσο και σε επίπεδο κοινωνίας.

    Η προσπάθεια στρέφεται προς πολλαπλές κατευθύνσεις με κύριο αποδέκτη τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, ώστε να διαμορφωθούν οι απαραίτητοι εκείνοι συσχετισμοί που θα ευνοήσουν τις επιδιώξεις της Λευκωσίας. Συγκεκριμένα, ενόψει της αντίδρασης που εκδηλώνεται σε πολιτικό επίπεδο και με ορατό τον κίνδυνο καταψήφισης του νομοσχεδίου στην κρίσιμη σύνοδο της Ολομέλειας της Βουλής το απόγευμα της Δευτέρας, η κυβέρνηση διερευνά εναλλακτικά σενάρια, που προβλέπουν τη μείωση του «κουρέματος» από καταθέσεις μέχρι 100 χιλιάδες ευρώ από 6,75% σε 3%. Η πρόταση προβλέπει την παράλληλη αύξηση των αποκοπών πάνω από €100 χιλ. από 9,9% σε 10% και για καταθέσεις πέραν των €500χιλ. η εφάπαξ εισφορά αλληλεγγύης να αυξηθεί στο 12,5%. Οι αριθμοί αυτοί δεν έχουν οριστικοποιηθεί, πλησιάζουν όμως τις αντιπροτάσεις που είχε υποβάλει η Λευκωσία στην κρίσιμη σύνοδο του Eurogroup το βράδυ της Παρασκευής στις Βρυξέλλες.

    «Συνεχίζω να δίνω τη μάχη προκειμένου οι αποφάσεις του Eurogroup να διαφοροποιηθούν τις επόμενες ώρες έτσι που να περιοριστούν οι επιπτώσεις στους μικροκαταθέτες», περιορίστηκε να αναφέρει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο διάγγελμά του το βράδυ της Κυριακής. Πληροφορίες από τις Βρυξέλλες φέρουν την Κομισιόν να μην απορρίπτει την πρόταση, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα επηρεαστεί το σύνολο του ποσού του «κουρέματος». Ξένα πρακτορεία ειδήσεων μεταδίδουν μάλιστα και δήλωση του αρμόδιου επιτρόπου Όλι Ρεν ότι η Ε.Ε. είναι έτοιμη να υιοθετήσει ένα πακέτο από τη Λευκωσία που θα είναι πιο προοδευτικό, όπως το χαρακτήρισε.

    «Δίκοπο μαχαίρι»
    Κυβερνητικά στελέχη ανησυχούν ωστόσο ότι και αυτό το σενάριο έχει σοβαρές αδυναμίες γιατί ακόμη και σε περίπτωση που το τύχει θετικής αντιμετώπισης σε επίπεδο Eurogroup και γίνει δεκτό από τα κόμματα και οδηγήσει σε υπερψήφιση του νομοσχεδίου, η ζημιά που υφίσταται η Κύπρος ως χρηματοοικονομικό κέντρο είναι τόσο μεγάλη που δύσκολα μπορεί να ανατραπεί.

    Τα ίδια στελέχη αναγνωρίζουν επίσης ότι η αδυναμία αυτού του σεναρίου έχει να κάνει ακριβώς με αυτή την προσπάθεια γιατί στην ουσία θίγει ακόμη περισσότερο τους ξένους καταθέτες, γεγονός που επιδεινώνει την κατάσταση γιατί την ίδια ώρα στέλνει το μήνυμα ότι ενδεχομένως να υπάρξουν και άλλες αποκοπές, κάτι που συνιστά τελειωτικό κτύπημα για την ήδη κουρελιασμένη αξιοπιστία της Κύπρου ως χρηματοοικονομικού κέντρου. «Το μείζον όμως αυτή την ώρα είναι να αποτρέψουμε το χειρότερο που δεν είναι άλλο από την άμεση κατάρρευση μιας τράπεζας και την επικείμενη κατάρρευσης άλλης μιας» σημείωσε στην «Κ» κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος.

    Σε μια παράλληλη διαδικασία η Λευκωσία επιχειρεί να ανακόψει τη φυγή κεφαλαίων από την Κύπρο, εξού και το κίνητρο προς όσους καταθέσουν τις καταθέσεις τους στην Κύπρο για περίοδο δύο χρόνων, να τους καταβληθεί από το κράτος το ήμισυ της αξίας της συνεισφοράς τους με ομόλογα, συνδεδεμένα με τα μελλοντικά κρατικά έσοδα από το φυσικό αέριο, κίνητρο το οποίο αποκάλυψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο διάγγελμά του το βράδυ της Κυριακής......http://www.kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=126668
    17/3/13

    ReplyDelete
  6. European Parliament chief raises concerns over Cyprus deal....

    BERLIN: EU Parliament president Martin Schulz called on Sunday for small-scale bank customers in Cyprus to be protected under its EU bailout, saying any solution must be "socially acceptable".

    "The participation of bank customers is right," he told Welt am Sonntag's online edition, but added that ordinary citizens were not responsible for the problem.

    As a condition for a desperately-needed 10-billion-euro bailout for Cyprus, fellow eurozone countries and international creditors have imposed a levy of up to 9.9 per cent on all deposits in the island's banks.

    It is the first eurozone bailout in which private depositors are having to help foot the bill.

    "The solution must be socially acceptable," Schulz warned. "It must be corrected, for instance with a tax exemption limit of 25,000 euros," he added, suggesting that amount should remain tax free before a levy kicked in on further assets.

    Under the bailout deal, deposits of more than 100,000 euros held by all residents of Cyprus will be hit with a 9.9 per cent charge. Below that threshold, the levy drops to 6.75 per cent.

    Chancellor Angela Merkel's conservatives have welcomed the agreement, which must be approved by Germany's lower house of parliament, the Bundestag.

    Rainer Bruederle, a leading member of coalition partners the Free Democrats, said his party has not so far decided whether to support the rescue deal.

    Finance Minister Wolfgang Schaeuble said Saturday he hoped the programme could go before lawmakers next month.

    "In the second half of April we could then present to the Bundestag the negotiated programme with all details and ask for concluding approval," he said in a statement.

    A spokesman for the main opposition party, the Social Democrats, told Die Welt that the Brussels talks that had agreed the bailout Saturday had failed to address many issues regarding Cyprus's financial system.

    Greens parliamentary group leader Juergen Trittin told Sunday's Bild newspaper that his party needed clarification of Cyprus's tax policy before any possible backing of the deal.

    - AFP/jc
    http://www.channelnewsasia.com/stories/afp_world_business/view/1260647/1/.html
    17/3/13

    ReplyDelete
  7. Κύπρος: Δεν κηρύχτηκε τραπεζική αργία την Τρίτη – 5 δισ. στις τράπεζες από Ευρώπη

    Άνω των 5 δισ. ευρώ φέρεται να έχουν μεταφερθεί στην Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου από την Ευρώπη, σε μια επιχείρηση αστραπή για να στηρίξει τη ρευστότητα της αγοράς. Περισσότερα ποσά αναμένεται να μεταφερθούν με την ενδεχόμενη ψήφιση των μέτρων.
    Έγκυρες πληροφορίες επιβεβαιώνουν στην «Κ» ότι μέχρι στιγμής δεν έχει κηρυχτεί ως τραπεζική αργία η Τρίτη.
    Για να έχει ισχύει μια τέτοια απόφαση πρέπει να εκδοθεί διάταγμα από το υπουργείο Οικονομικών καθώς επίσης και να ενημερωθεί η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου. Μέχρις στιγμής, τέτοιο διάταγμα δεν έχει εκδοθεί.
    Φήμες για τραπεζική αργία την Τρίτη και την Τετάρτη, λόγω φόβου εκροής χρημάτων από τους καταθέτες, δεν επιβεβαιώνονται, και το βέβαιο είναι πως δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από την κυβέρνηση

    Πηγή: http://www.skai.gr/news/finance/article/226622/kupros-den-kiruhtike-trapeziki-argia-tin-triti-5-dis-stis-trapezes-apo-europi/#ixzz2NpwseGvY
    17/3/13

    ReplyDelete
  8. Forbes: "Λάθος ανάλογο της Lehman Brothers, η απόφαση για την Κύπρο....Φυγή καταθέσεων από την Ευρωζώνη, μπορεί να προκαλέσει η απόφαση του Eurogroup για την Κύπρο, σύμφωνα με το Forbes. Γιατί γκρεμίζεται ο βασικό πυλώνας της ισχύος των τραπεζών. Οι ευθύνες της Γερμανίας....



    Με την λανθασμένη απόφαση που οδήγησε στην κατάρρευση της Lehman Brothers και άναψε το φιτίλι της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, συγκρίνει τη φορολόγηση καταθέσεων στην Κύπρο, ο αρθρογράφος του Forbes Eamon Fingleton.

    "Όλοι συμφωνούν ότι ο τότε υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Hank Paulson, χειρίστηκε λάθος την υπόθεση της Lehamn το 2009, ωστόσο είχε δικαιολογία. Είχε πανικοβληθεί από τις ραγδαίες εξελίξεις και δεν είχε χρόνο για να σκεφτεί δεύτερη φορά. Στην ίδια θέση βρέθηκαν οι -καθοδηγούμενοι από τη Γερμανία- Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, ψάχνοντας λύση για τη διάσωση των κυπριακών τραπεζών. Με μια διαφορά. Ενώ είχαν χρόνια για να σκεφτούν και είχαν και την εμπειρία από την διάσωση της Ελλάδας, έκαναν την χειρότερη και πιο ανεύθυνη επιλογή όσον αφορά της τράπεζες από τη δεκαετία του 1930 μέχρι σήμερα" σημειώνει ο αρθρογράφος.

    Ο Fingleton κατακεραυνώνει τους Ευρωπαίους σημειώνοντας ότι αποδυνάμωσαν τον βασικό πυλώνα της ισχύος των τραπεζών, ο οποίος είναι η ασφάλεια των καταθέσεων. Καταθέτες που είχαν χρήματα στις τράπεζες, τα βλέπουν να "κουρεύονται" κάτι που μπορεί να έχει επιπτώσεις (φυγή καταθέσεων) στις τράπεζες όλης της ΕΕ και όχι μόνο στις τράπεζες των χωρών που αντιμετωπίζουν προβλήματα, όπως η Ελλάδα και η Ισπανία.

    "Ας μιλήσουμε απλά. Τη μεγαλύτερη ευθύνη για την κρίση στην Ευρώπη την έχει η Γερμανία, που με την επιμονή της στις πολιτικές λιτότητας στρέφει το μαχαίρι στις πληγές των χωρών που έχουν πρόβλημα" σημειώνει ο αρθρογράφος, ο οποίος υποστηρίζει ότι η Ιαπωνία πιέζει τους Γερμανούς να χαλαρώσουν λίγο τα προγράμματα περικοπών, που έχουν επιβάλλει στην Ευρωζώνη.

    Ο Fingleton, καταλήγει κάνοντας έκκληση στον Ομπάμα να επέμβει και ουσιαστικά να τραβήξει το αυτί της Μέρκελ.

    "Είναι η ώρα να κάνει το Call στη μπλόφα της Μέρκελ" σημειώνει χαρακτηριστικά.

    (Πηγή: Forbes)
    http://news247.gr/eidiseis/oikonomia/oikonomika/forbes_lathos_analogo_ths_lehman_brothers_h_apofash_gia_thn_kupro.2172683.html
    17/3/13

    ReplyDelete
  9. Πτωτικά οι ασιατικές αγορές λόγω Κύπρου.....

    Τα ασιατικά χρηματιστήρια και η αγορά πετρελαίου, παρουσίασαν απότομη πτώση τη Δευτέρα το πρωί, μετά την ανακοίνωση της επιβολής φόρου επί των τραπεζικών καταθέσεων στην Κύπρο, σε αντάλλαγμα για το σχέδιο διάσωσης. Το ευρώ υποχωρούσε στα 1.2907 δολάρια έναντι 1.3076 την Παρασκευή
    Πτωτικά οι ασιατικές αγορές λόγω Κύπρου

    Στο Τόκιο, ο δείκτης Nikkei 225 των blue chips έχανε νωρίτερα έως και 2,10% της αξίας του. Το χρηματιστήριο του Σίδνεϊ υποχωρούσε 1,44%, του Χονγκ Κονγκ 1,99%, της Σαγκάης 0,62% και 0,60% της Σεούλ.

    Τα ασιατικά χρηματιστήρια ήταν τα πρώτα που άνοιξαν μετά την ανακοίνωση σοκ στις Βρυξέλλες, τη νύχτα της Παρασκευής προς το Σάββατο και την απαίτηση εισαγωγής φόρου στις τραπεζικές καταθέσεις της Κύπρου.

    «Το ζήτημα δεν είναι απλά αν η κυβέρνηση της Κύπρου στηρίζει το σχέδιο διάσωσης. Η αγορά ανησυχεί ότι αυτή η ανακοίνωση μπορεί να στείλει ένα αρνητικό μήνυμα για την ασφάλεια των τραπεζικών καταθέσεων σε άλλες χώρες της ζώνης του ευρώ », τόνιζαν τη Δευτέρα το πρωί αναλυτές της DBS.

    Για τον Σιν Όλιβερ, επικεφαλής οικονομολόγο της Capital AMP στο Σίδνεϊ, «υπάρχει μια αίσθηση ότι η κρίση στη ζώνη του ευρώ μπορεί να προκύψει εκ νέου και θα μπορούσαμε να έχουμε αποτελέσματα ντόμινο, όπως η αντίδραση της αγοράς σήμερα το πρωί».

    Και στο πετρέλαιο, επίσης, παρατηρήθηκε πτωτική τάση το πρωί της Δευτέρας, στην αγορά εμπορευμάτων της Σιγκαπούρης. Το βαρέλι του «ελαφρού αργού» (WTI) έχασε 1,18 δολάρια υποχωρώντας έως και στα 92,27 δολάρια ανά βαρέλι. Το Brent της Βόρειας Θάλασσας υποχώρησε κατά 1,34 δολάρια στα 108,48 δολάρια.

    «Μερικές λεπτομέρειες απομένουν να διευκρινιστούν, αλλά η απόφαση για τη Κύπρο θα μπορούσε να ωθήσει τους επενδυτές να επανεξετάσουν τις συμφωνίες τους στην περιοχή », υποστήριξε ο Τζέισον Χιουντζ, υπεύθυνος για τη διαχείριση των μεγάλων πελατών στην IG Markets της Σιγκαπούρη.
    http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=63798900
    18/3/13

    ReplyDelete
  10. 5 δις από την Ευρώπη στην Κύπρο;....

    Ποσό άνω των 5 δις ευρώ φέρεται να έχει μεταφέρει η Κεντρική τράπεζα από την Ευρώπη, σε μία επιχείρηση αστραπή για στήριξη της ρευστότητας της αγοράς.

    Στο μεταξύ, σύμφωνα με την Κεντρική τράπεζα, οι τράπεζες θα λειτουργήσουν κανονικά, αύριο.

    http://www.sigmalive.com/news/local/35600
    18/3/13

    ReplyDelete
  11. Евро дешевеет после решения ЕС и МВФ по Кипру
    Распечатать

    Доллар США значительно подорожал, евро подешевел на Московской бирже. Торги по доллару начались на уровне 30,89 руб. за 1 доллар, что на 23 коп. выше уровня в прошлую пятницу и на 17 коп. выше текущего официального курса доллара.

    Торги по евро начались на отметке 39,84 руб. за 1 евро, что на 20 коп. ниже уровня в пятницу и на 17 коп. ниже официального курса евро на понедельник. Стоимость бивалютной корзины выросла на 4 коп. до 34,92 руб.

    Евро дешевеет в понедельник на Forex. За 1 евро дают $1,2886 против $1,3076 в пятницу. Доллар стоит 94,68 иены против 95,28 иены в пятницу. Евро подешевел до 122,01 иены с 124,59 иены в пятницу. Инвесторы опасаются, что решение о списании средств с депозитов вкладчиков кипрских банков приведет к обострению долгового кризиса в Европе.

    Европейский союз и Международный валютный фонд (МВФ) в субботу приняли решение предоставить Кипру кредит на 10 млрд евро, чтобы спасти финансовую систему страны от банкротства. При этом дополнительные 5,8 млрд евро Кипр намерен получить за счет введения разового налога на депозиты вкладчиков кипрских банков.

    Международное рейтинговое агентство Moody's в понедельник заявило, что решение Евросоюза и МВФ повлечет отрицательные последствия для кредиторов кипрских и европейских банков.

    http://www.vestifinance.ru/articles/24911
    18/3/13

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin