Monday, April 8, 2013

Στην έκθεση για τις γερμανικές αποζημιώσεις από την Κατοχή αναφέρονται δύο γερμανικά ΜΜΕ

Στο πόρισμα του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών για τις γερμανικές αποζημιώσεις από την περίοδο της Κατοχής, αναφέρονται τη Δευτέρα το Spiegel και η Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ). Το Spiegel υποστηρίζει, επικαλούμενο δικές του πηγές στην ελληνική κυβέρνηση, πως η απόφαση θα ληφθεί σε επίπεδο πρωθυπουργού για το εάν θα δημοσιοποιηθούν τμήματα της έκθεσης.

Η FAZ, σε κείμενο με τίτλο «Ελληνική επιτροπή θεωρεί το Βερολίνο οφειλέτη», αναφέρει τα βασικά σημεία του πορίσματος που δημοσίευσε το Βήμα κάνοντας μία πολύ σύντομη αναδρομή στην ιστορία του ζητήματος. Εάν στέκουν όσα αναφέρονται, γράφει η γερμανική εφημερίδα, «μπορεί να στέκουν οι ελληνογερμανικές σχέσεις προ μίας νέας σκληρής δοκιμασίας».



Το Spiegel αναφέρει στη διαδικτυακή του έκδοση τις πληροφορίες που δημοσιεύει το Βήμα, επισημαίνοντας πως πρόκειται για απόρρητο πόρισμα το οποίο και καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η Αθήνα δεν έλαβε ποτέ αποζημιώσεις ούτε για το κατοχικό δάνειο ούτε για τις ζημιές που υπέστη η χώρα.

Υπενθυμίζοντας πως θέση της γερμανικής κυβέρνησης είναι ότι το θέμα των αποζημιώσεων θεωρείται λήξαν, το γερμανικό περιοδικό αναφέρει ότι το κοινό αίσθημα στην Ελλάδα είναι διαφορετικό.

Στο τέλος του κειμένου του, που έχει συνταχθεί από συνεργάτη του Spiegel στη Θεσσαλονίκη, το περιοδικό επικαλείται δικές του πηγές στην ελληνική κυβέρνηση σύμφωνα με τις οποίες «θα ληφθεί απόφαση για τη δημοσιοποίηση στο ανώτατο πολιτικό επίπεδο, και θα επ' αυτού θα αποφασίσει ο Αντ.Σαμαράς». «Δεν είναι η σωστή στιγμή να ξεκινήσει κανείς διαμάχη με το Βερολίνο» συμπληρώνει η πηγή την οποία επικαλείται το γερμανικό περιοδικό.

 .agelioforos.gr
8/4/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin