Tuesday, April 16, 2013

Χαμηλή πτήση τουρκικών μαχητικών πάνω από τους Φούρνους

Επειτα από πολλούς μήνες τέσσερα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη πέταξαν πάνω από ελληνικό έδαφος σε μια προφανή προσπάθεια επίδειξης ισχύος. Το πρωί της Τρίτης τέσσερα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη -και συγκεκριμένα δύο F-4 και δύο F-16- πετώντας σε σχηματισμό εισέβαλαν στο FIR Αθηνών στις 10:53 από την περιοχή μεταξύ της Σάμου και της Χίου.

Τα τουρκικά μαχητικά έκαναν μία από τις αγαπημένες τους «ασκήσεις». Πέταξαν περιμετρικά της Σάμου κινούμενα με πολύ μεγάλη ταχύτητα. 


Δεκατρία λεπτά αργότερα, στις 11:06 το πρωί, τα τέσσερα τουρκικά μαχητικά έκαναν υπέρπτηση πάνω από τη νήσο Ανθρωποφάγοι του νησιωτικού συμπλέγματος των Φούρνων.



 Τα βαριά Φάντομ πέρασαν πολύ χαμηλά μόλις 1000 πόδια πάνω από το νησί προσομοιώνοντας εικονικό βομβαρδισμό του νησιού ενώ τα δύο F-16 προσέφεραν κάλυψη στα δύο F-4 πετώντας στα 3000 πάνω από το νησάκι που ανήκει στο σύμπλεγμα των Φούρνων.

Ο σχηματισμός των τεσσάρων τουρκικών μαχητικών βγήκε από το FIR Αθηνών στις 11:11, έπειτα από δεκαοκτώ ολόκληρα λεπτά παραμονής στον εθνικό εναέριο χώρο και την περιοχή πληροφοριών πτήσεων (FIR) Αθηνών.

Ηταν η πρώτη πτήση τουρκικών μαχητικών πάνω από ελληνικό νησί μέσα στο 2013 και η πρώτη υπέρπτηση ελληνικού εδάφους από το Νοέμβριο του 2012.

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ «το σύνολο των τουρκικών αεροσκαφών αναχαιτίσθηκαν και αναγνωρίσθηκαν, σύμφωνα με τους διεθνούς κανόνες και κατά πάγια πρακτική».

.protothema.gr
16/4/13
-

1 comment:

  1. ΥΠΕΡΠΤΗΣΗ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ

    Σχηματισμός 4 τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών, αποτελούμενος από 2 F-4 και 2 F-16, ο οποίος εισήλθε στις 10:53 στο FIR ΑΘΗΝΩΝ μεταξύ Σάμου και Χίου, πραγματοποίησε στις 11:06 υπέρπτηση άνωθεν ν. Ανθρωποφάγοι του νησιωτικού συμπλέγματος Φούρνων, στα 1000 και 3000 πόδια αντίστοιχα. Ο σχηματισμός εξήλθε του FIR ΑΘΗΝΩΝ στις 11:11.

    Το σύνολο των τουρκικών αεροσκαφών αναχαιτίσθηκαν και αναγνωρίσθηκαν, σύμφωνα με τους διεθνούς κανόνες και κατά πάγια πρακτική.

    http://www.geetha.mil.gr/index.asp?a_id=1713&nid=2855
    16/4/13

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin