Saturday, April 27, 2013

«Σήμα κινδύνου» από Μ. Σούλτς για την πολιτική λιτότητας στην ΕΕ.....Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ «ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑ ΜΙΑ ΨΗΦΟ»

«Υπερβολικά μακριά» πηγαίνουν την πολιτική της λιτότητας οι κυβερνήσεις των χωρών της Ε.Ε. εκτιμά, σε συνέντευξή του που δημοσιεύει σήμερα η βελγική εφημερίδα L' Echo, ο Γερμανός σοσιαλδημοκράτης, Μάρτιν Σουλτς και πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Παράλληλα, χαρακτηρίζει λανθασμένο το επιχείρημα ότι με τη μείωση των δημοσίων προϋπολογισμών επανέρχεται η εμπιστοσύνη των επενδυτών, ενώ εκπέμπει για μία ακόμη φορά «σήμα κινδύνου» για τη συνεχιζόμενη πολιτική λιτότητας.
«Καμιά εθνική οικονομία δεν ανορθώνεται χωρίς οικονομική ανάκαμψη με στρατηγικούς επενδυτές»,αναφέρει.



Η Γερμανία «δεν έχει παρά μια ψήφο», τόνισε, επίσης, ο κ. Σούλτς, κληθείς να σχολιάσει τη στάση της Γερμανίδας καγκελαρίου, που υποστηρίζει την αυστηρή δημοσιονομική λιτότητα. «Δεν μπορεί να κατηγορήσει την Άγκελα Μέρκελ ότι αποφασίζει μόνη, ενώ υπάρχουν 26 ακόμη ηγέτες γύρω από το τραπέζι» στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, είπε, τονίζοντας ότι η Γερμανία έχει μόνο μία ψήφο.

«Ο μόνος που αντικρούει αυτή την προσέγγιση είναι ο Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος ζήτησε ένα πακέτο ανάπτυξης». Διερωτήθη όμως, « αλλά πού έμειναν τα μέτρα αυτά;».

Όσον αφορά το ευρωπαϊκό σχέδιο στο σύνολό του ενόψει των ευρωεκλογών του 2014, ο Σουλτς λέει ότι «καταλαβαίνει τον κόσμο που είναι απογοητευμένος» και θεωρεί ότι η "Ευρωπαϊκή Ένωση είναι σε μια αξιοθρήνητη κατάσταση".

«Πρέπει να πάμε να βρούμε τους πολίτες εκεί όπου βρίσκονται. Και βρίσκονται σήμερα σε μια κατάσταση σκεπτικισμού που είναι κατανοητός: είναι η αναποτελεσματικότητα της ΕΕ, η έλλειψη διαφάνειας στις αποφάσεις, μια τρόικα που επιβάλλει μέτρα στις χώρες», τονίζει.

«Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ποιά είναι η δημοκρατική της ευθύνη; το ΔΤΝ, ποιά είναι η δημοκρατική του ευθύνη; Πρέπει να παραδεχτούμε ότι ο κόσμος δεν καταλαβαίνει πλέον τη λειτουργία της ΕΕ», επισημαίνει ο Σουλτς.

 .ethnos.gr
27/4/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ: 

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin