Thursday, April 25, 2013

Γ. Σταθάκης: «Δεν είναι λύση ούτε η συντεταγμένη έξοδος από το ευρώ» .... Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι ο ευρωσκεπτικισμός δεν προσφέρεται ως «πλατφόρμα» νέων πολιτικών σχημάτων

Αντίθετος με το ενδεχόμενο ακόμη και της συντεταγμένης εξόδου από το ευρώ δήλωσε την Πέμπτη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Γ. Σταθάκης.
Οπως τόνισε (μιλώντας στον Σκάι), ακόμη και μία τέτοια απόπειρα θα εμπεριείχε πολλά προβλήματα, καθώς μία επιχείρηση συντατεγμένης εξόδου προϋποθέτει και πάλι συζήτηση με τους δανειστές, οι οποίοι θα καλούνταν να χρηματοδοτήσουν την έξοδο της χώρας από το ενιαίο νόμισμα - κάτι που απο πολλές απόψεις θεωρείται μη ρεαλιστικό ή σε κάθε περίπτωση ασύμφορο.

Σε αυτό το πλαίσιο ο κ. Σταθάκης εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο ευρωσκεπτικισμός δεν προσφέρεται ως πολιτική πλατφόρμα για την δημιουργία νέων πολιτικών σχημάτων και παράλληλα δήλωσε ότι υπό αυτές τις συνθήκες ένα «κόμμα της δραχμής» δεν έχει μέλλον.

Επιπλέον, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται πλέον σε ένα σημείο, όπου ανεξαρτήτως των αντιλήψεών του για το ευρώ, έχει διαμορφωθεί η συνείδηση πως  το νόμισμα από μόνο του δεν αποτελεί λύση ή απάντηση στο οικονομικό ζήτημα της χώρας.

Επανέλαβε ότι βασικό στοιχείο μίας πολιτικής για την αντιμετώπιση της κρίσης αποτελούν οι μεταρρυθμίσεις, για τις οποίες είπε ότι η σημερινή κυβέρνηση δεν έχει τη δυνατότητα να προωθήσει υπό την ασφυκτική πίεση του μνημονίου.
.tovima.gr
25/4/13

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin