Monday, May 20, 2013

Το Σίτι τρέμει ενδεχόμενη έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ .... Ανοικτή επιστολή από 19 κορυφαίους Βρετανούς επιχειρηματίες

«Το αστείο με την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ παρατράβηξε», τονίζουν με ανοικτή επιστολή τους στην βρετανική εφημερίδα «The Independent» 19 κορυφαίοι Βρετανοί επιχειρηματίες μεταξύ των οποίων ο Ρίτσαρντ Μπράνσον της Virgin, ο Νάιτζελ Σέινγουολντ της Shell, τραπεζίτες του Σίτι και πολλοί πρώην πρόεδροι της Συνομοσπονδίας Βρετανικών Βιομηχανιών.

Οι υπογράφοντες κατηγορούν τους ευρωσκεπτικιστές πολιτικούς που προωθούν απόψεις «απολύτως βλαπτικές για τα συμφέροντα της χώρας και των πολιτών της». Κατηγορούν επίσης εμμέσως πλην σαφώς τον πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος - πολλοί λέγουν - ότι έχει ανοίξει το κουτί της Πανδώρας υποσχόμενος δημοψήφισμα με το ερώτημα της παραμονής ή της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ μετά από τις εκλογές του 2015.

Οι επιχειρηματίες θεωρούν ότι ο Κάμερον πρέπει να συγκρατήσει πολλά στελέχη του Συντηρητικού Κόμματος, τα οποία συγκαταλέγονται μεταξύ των διαπρυσίων αντιευρωπαϊστών.

«Οι ευρωσκεπτικιστές βάζουν την πολιτική πάνω από την οικονομία και τα συμφέροντα του βρετανικού λαού», σημειώνουν χαρακτηριστικά οι 19 επιχειρηματίες. Και εξηγούν ότι η συμμετοχή της Βρετανίας στην ΕΕ αποφέρει από 31 έως 92 δισ. στερλίνες (37 έως 109 δισ. ευρώ) ετησίως στη βρετανική οικονομία. Πρόκειται για ένα ετήσιο όφελος από 1.400 έως 4.100 ευρώ για κάθε βρετανική οικογένεια.

Οι διαμαρτυρόμενοι επιχειρηματίες και τραπεζίτες απευθύνουν έκκληση προς τον πρωθυπουργό Κάμερον να εργαστεί για την «ενδυνάμωση και την εμβάθυνση» της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, αντί να την υπονομεύει. Τον καλούν ακόμη να υπερασπιστεί τα βρετανικά συμφέροντα εντός και όχι εκτός της ΕΕ.

«Εχουμε μια τεράστια ευκαιρία να προωθήσουμε τις αγορές και τα λονδρέζικα κεφάλαια ως μέρος της λύσης των προβλημάτων του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος», αναφέρουν συγκεκριμένα, τονίζοντας ότι «για το Σίτι τα οφέλη από τη συμμετοχή στην ΕΕ ξεπερνούν κατά πολύ τα κόστη».

Η «Independent» σημειώνει ότι μιλώντας ιδιωτικά πολλοί επιχειρηματίες φοβούνται ότι σε περίπτωση εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ η Ευρώπη θα απομονώσει οικονομικά τη χώρα. Φοβούνται συγκεκριμένα ότι οι Βρετανοί τραπεζίτες δεν θα μπορούν πλέον να ασκούν δραστηριότητες στην ηπειρωτική Ευρώπη και ότι κάποιες πολυεθνικές επιχειρήσεις θα μετεγκατασταθούν εκτός βρετανικής επικράτειας. 
20/5/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin