Monday, May 27, 2013

Τρόπο να κόψουν τον γόρδιο δεσμό αναζητούν σήμερα οι τρεις αρχηγοί ... Για το νόμο κατά του ρατσισμού

 Σοφία Βούλτεψη
27/05/2013

Οι διαφωνίες περί το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο θα τεθούν σήμερα στο τραπέζι της συνάντησης των τριών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Οι τρεις θα συναντηθούν στις έξι το απόγευμα σε μια ακόμη σύσκεψη υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, αποφασισμένοι να βρουν τη χρυσή τομή και να λειάνουν τις γωνίες που έχουν οδηγήσει σε ενδοκυβερνητική ανταλλαγή πυρών, με επεισόδια που αποπροσανατολίζουν από τον κεντρικό στόχο και δημιουργούν ερωτηματικά όσον αφορά στη συνοχή της κυβέρνησης.



ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ ζητούν την άμεση κατάθεση του νομοσχεδίου, με τη Νέα Δημοκρατία να υποστηρίζει πως το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο (συνταγματικό και Ποινικού Κώδικα) είναι επαρκές για την αντιμετώπιση φαινομένων ρατσιστικής βίας, προσθέτοντας πως όπου είναι αναγκαίο θα γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις και συμπληρώσεις.

Το θέμα ταλανίζει την τρικομματική κυβέρνηση σε μια περίοδο πολύ κρίσιμη για την πορεία της χώρας και ενώ η τρόικα επιστρέφει για νέους ελέγχους, στις 4 Ιουνίου.

Αυτός είναι και ο λόγος που το ζήτημα οδηγήθηκε στο τραπέζι των διασκέψεων των τριών αρχηγών, οι οποίοι – παρά τις σκληρές δημόσιες δηλώσεις που έχουν γίνει – γνωρίζουν πως θα ήταν εξωφρενικό να υποστεί ρωγμές το κυβερνητικό οικοδόμημα σε μια στιγμή που άλλα είναι τα ζέοντα προβλήματα.

Αν και η περιρρέουσα ατμόσφαιρα μαρτυρά κλίμα σύγκρουσης, θεωρείται βέβαιο πως οι τρεις αρχηγοί δεν θα αφήσουν ένα ήσσονος σημασίας θέμα να κλονίσει την κυβερνητική σταθερότητα σε μια στιγμή που η αντιπολίτευση εμφανίζεται διαιρεμένη και σε πτώση, όπως δείχνουν και οι τελευταίες δημοσκοπήσεις.

Γι’ αυτό και στην ατζέντα της συνάντησης περιλαμβάνονται και οι εξελίξεις στην οικονομία, ενώ, όπως προκύπτει και από την τοποθέτηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του κόμματός του, θα τεθούν και ζητήματα αξιολόγησης της κυβέρνησης και συντονισμού.

Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, όσα διαμείβονται σχετικά με το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο είναι η αφορμή για να αντιμετωπιστεί συνολικά το θέμα της κυβερνητικής λειτουργίας, αλλά και το αίτημα για  επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας.

www.elzoni.gr
27/5/13

1 comment:

  1. Greek anti-racism law splits government....

    ATHENS — Greece’s coalition government is in open disagreement over proposed anti-racism legislation and party leaders will meet later today (May 27) to try to resolve the matter.

    The majority conservatives are at odds with their left-wing and center-left partners over the law, which aims to criminalise incitement to commit acts of racial violence and denial of Nazi war crimes. The bill has already been submitted to parliament for a first reading.

    Deputy Interior Minister Haralambos Athanasiou says the government’s commitment to combat racism doesn’t require new legislation but amendments to existing laws.

    International human rights groups have expressed strong support for the proposed Greek reforms, alarmed at a surge in racially-motivated attacks against immigrants and rise of the far right Golden Dawn party.
    AP
    http://www.todayonline.com/world/europe/greek-anti-racism-law-splits-government
    27/5/13

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin