Sunday, May 12, 2013

Τρίζει τα δόντια στη Γαλλία ο Ντάισελμπλουμ

Η Γαλλία πρέπει να επιταχύνει το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων μετά τη διετή παράταση που έλαβε για τη μείωση του ελλείμματος, δήλωσε στο CNBC ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, στο περιθώριο της συνάντησης του G7 στην Αγγλία.
«Η Γαλλία πρέπει να προωθήσει το πρόγραμμά της. Έλαβαν δύο επιπλέον χρόνια για να φθάσουν τους στόχους τους για το έλλειμμα. Μέρος της συμφωνίας πρέπει να είναι η προώθηση των μεταρρυθμίσεων και είμαι βέβαιος πως η γαλλική κυβέρνηση είναι πιστή σε αυτές τις μεταρρυθμίσεις» τόνισε ο επικεφαλής του Eurogroup.



Αναφερόμενος στη μείωση του επιτοκίου από την ΕΚΤ, επεσήμανε πως η νομισματική στήριξη δεν μπορεί να συνεχιστεί επ’ αόριστον και πως οι ευρωπαϊκές χώρες πρέπει να θέσουν προτεραιότητες για τις δομικές μεταρρυθμίσεις και τη δημοσιονομική προσαρμογή.

Ερωτηθείς για την τραπεζική ένωση ο Ντάισελμπλουμ ανέφερε πως είναι βέβαιος ότι θα σημειωθεί πρόοδος και πως η Ευρωζώνη θα θέσει σε εφαρμογή μία διαδικασία για τη διάσωση των τραπεζών πριν από το καλοκαίρι.

«Πρέπει να καταστήσουμε σαφές στους καταθέτες και στις αγορές πως θα αντιμετωπίζουμε στο μέλλον αυτό το ζήτημα. Πιστεύω πως κάνουμε πρόοδο» τόνισε.
Χρύσα Λουγιάκη
.zougla.gr
12/5/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin