Thursday, May 23, 2013

Το Κοινοβούλιο της Αυστρίας αποφάσισε να επιστραφούν στην Αθήνα τα κέρδη των ελληνικών ομολόγων

Σε μία κίνηση πραγματικής αλληλεγγύης προέβη σήμερα το Αυστριακό Κοινοβούλιο αφού αποφάσισε να επιστρέφει στην Αθήνα τα κέρδη που αποκομίζει από τα επιτόκια των ελληνικών κρατικών ομολόγων που διακρατεί η Βιέννη.

Η αυστριακή κεντρική τράπεζα εκτιμά πως τα ποσά θα ανέλθουν σε 61 εκατ. ευρώ το 2013, σε 55 εκατ. το 2014, σε 42 εκατ. το 2015, σε 32 εκατ. το 2016 και σε 25 εκατ. ευρώ το 2017. Συνολικά, η Αυστρία αναμένει να επιστρέψει στις ελληνικές αρχές 281,2 εκατ. ευρώ ως το 2038.

Όπως είχε επισημάνει στο μήνυμά της προς το Κοινοβούλιο την περασμένη εβδομάδα η υπουργός Οικονομικών Μαρία Φέκτερ, η επιστροφή αυτών των χρημάτων στην Ελλάδα θα συμβάλλει στην αποκατάσταση της σταθερότητας στην ευρωζώνη.


Την πρόταση για την επιστροφή των κερδών από τα επιτόκια των ελληνικών κρατικών ομολογιών κατέθεσε στο Κοινοβούλιο η κυβερνητική συμμαχία των Σοσιαλδημοκρατών και Συντηρητικών. Τα κόμματα της ακροδεξιάς FBO και BZO την καταψήφισαν, όπως και οι Πράσινοι, οι οποίοι υποστήριξαν πως τη βοήθεια αυτή προς την Ελλάδα θα την καρπωθούν οι τράπεζες κι όχι ο λαός της.
.agelioforos.gr
23/5/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin